Форум Рідного Міста

Шашлик. Маринування м'яса.

Юрій Сєров - 5-7-2008 у 17:23

Цікавлять рецепти та способи маринування.
Особисто користуюся найпростішим.
М'ясо (найкраще свинина, з підгорля непогано виходить) ріжеться, солиться, перчиться, складається в літрову банку шарами по черзі з цибулею, туди доливається оцет.
Банку закриваю кришкою і в холодильник на добу.
Виходить незле, але може хтось поділиться іншими рецептами.

Андрій Пелещишин - 5-7-2008 у 18:27

Добре маринувати кефіром

Остап Шумин - 5-7-2008 у 19:24

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
М'ясо (найкраще свинина, з підгорля непогано виходить) ріжеться, солиться, перчиться, складається в літрову банку шарами по черзі з цибулею, туди доливається оцет.
Банку закриваю кришкою і в холодильник на добу.

Роблю те саме, тільки замість оцту лимонний сік (і самі видушені лимони). Що головне, м’ясо можна населяти на шомпол вже за декілька годин після початку маринування.

Соломія Федушко - 10-5-2010 у 12:36

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
М'ясо (найкраще свинина, з підгорля непогано виходить) ріжеться, солиться, перчиться, складається в літрову банку шарами по черзі з цибулею, туди доливається оцет.
Банку закриваю кришкою і в холодильник на добу.
Виходить незле, але може хтось поділиться іншими рецептами.

Все теж , аде для особливого смаку можна додати сухі базелік і майоран або ж спеціяльні спеції для шашлику.

Але улюблений рецепт - маринувати у вині :)

Катерина Слобода - 10-5-2010 у 13:30

Також дуже добре виходить якщо маринувати в мінеральній воді- м'ясо тоді дуже смачне.
Або в майонезі також непогано.