Форум Рідного Міста

МЕД. ЛІКУВАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ МЕДУ.

Таня Стасів - 25-12-2014 у 22:13

Наступає весна. Запас вітамінів, дбайливо накопичений нашим організмом, починає потихеньку вичерпуватися, підкрадаються ГРВІ, ГРЗ, нежить, застуди і грип. Як же боротися з вогким вітром, а також сезонними захворюваннями дорослих і дітей?
Звичайно, приймати в їжу мед і продукти бджільництва. Мед є найціннішим продуктом харчування і лікувальним засобом. Якщо говорити про його корисні властивості, не можна не згадати про інші продукти бджільництва, кожен з яких благотворно впливає на організм людини і має унікальний хімічний склад.
Маточне молочко

Маточне молочко не має в природі аналогів – це речовина жовто-білого кольору з перламутровим відтінком. Молочко, що виробляється щелепними залозами бджіл, має сметаноподібну консистенцію і кисло-солодкий смак. З личинки, яку бджоли годують маточним молочком, розвивається бджола-матка, її розміри в 2 рази перевищують розміри МЕД. ЛІКУВАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ МЕДУ.
На організм людини зазначений продукт справляє протизапальну, бактерицидну і біостимулюючу дію. Маточне молочко сприяє відновленню і формуванню тканин організму людини, покращує обмін речовин, зміцнює імунну систему, прискорює процес виведення з тіла людини отрут і важких металів.
Перга

Перга, або так званий «бджолиний хліб», являє собою пилок рослин з додаванням секретів залоз бджоли. В залежності від місцевості, її смак може бути солодким, кислуватим, а іноді навіть злегка гірчити.