МЕД. ЛІКУВАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ МЕДУ.
Наступає весна. Запас вітамінів, дбайливо накопичений нашим організмом,
починає потихеньку вичерпуватися, підкрадаються ГРВІ, ГРЗ, нежить, застуди і грип.
Як же боротися з вогким вітром, а також сезонними захворюваннями дорослих і дітей?
Звичайно, приймати в їжу мед і продукти бджільництва. Мед є найціннішим продуктом
харчування і лікувальним засобом. Якщо говорити про його корисні властивості, не
можна не згадати про інші продукти бджільництва, кожен з яких благотворно впливає
на організм людини і має унікальний хімічний склад.
Маточне молочко
Маточне молочко не має в природі аналогів – це речовина жовто-білого кольору з
перламутровим відтінком. Молочко, що виробляється щелепними залозами бджіл, має
сметаноподібну консистенцію і кисло-солодкий смак. З личинки, яку бджоли годують
маточним молочком, розвивається бджола-матка, її розміри в 2 рази перевищують
розміри МЕД. ЛІКУВАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ МЕДУ.
На організм людини зазначений продукт справляє протизапальну, бактерицидну і
біостимулюючу дію. Маточне молочко сприяє відновленню і формуванню тканин
організму людини, покращує обмін речовин, зміцнює імунну систему, прискорює
процес виведення з тіла людини отрут і важких металів.
Перга
Перга, або так званий «бджолиний хліб», являє собою пилок рослин з додаванням
секретів залоз бджоли. В залежності від місцевості, її смак може бути солодким,
кислуватим, а іноді навіть злегка гірчити.
|