Андрій Пелещишин - 5-4-2008 у 12:25
Натрапив на інтерв'ю українського дієтолога, д.м.н., професора Анохіної.
Сподобалося додатня оцінка сала дієтологом
- нема холестерину, багато не з'їш.
Так що можна їсти сало на здоров'я! Правда, напевно таки після посту
Юрій Сєров - 5-4-2008 у 13:28
І без інтерв'ю знав, що сало дуже корисна і смачна страва. Вживаю регулярно (окрім
посту). А як дуже хочеться в піст, то в суботу чи неділю можна?
Горват Корнелія - 22-8-2008 у 15:51
Греко-католицька церква не забороняє у піст їсти скоромне по вівторкам,
четвергам, суботам і неділям.
Марія Вибранівська - 26-8-2008 у 07:59
Сало смачне і нешкідливе навіть для людей з не дуже міцною печінкою (на собі
перевірила). Тільки сире (а не копчене, жарене чи печене).
Я привожу сало з Київщини, воно там значно смачніше, ніж наше. Думаю, що свиней
вигодовують здебільшого зерном, смалять соломою і зразу бісля розбирання туші (ще
тепле) солять. Тому воно таке ніжне і смачне.
Уляна Дідич - 18-12-2008 у 12:04
До речі, смажити на салі теж добре. Там значно вища температура утворення
канцерогенів, ніж, наприклад, в олії.
Тут цікава табличка є http://xenia-mikhailov.livejournal.com/550603.html#cutid1, може, комусь стане в пригоді.
Марія Вибранівська - 19-12-2008 у 09:48
Ще смакота: розрізати добре миту нетереблену картоплю по-половині, трохи
вишкрябати серединку, покласти туди кусочок сала, посипати часничком, - і в
духовку.
Тема, як для періоду посту - якраз. Борімося з спокусами!!!