Андрій Пелещишин
Адміністратор
Повідомлень: 9191
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Сало - дієтичний продукт
Натрапив на інтерв'ю українського дієтолога, д.м.н., професора Анохіної.
Сподобалося додатня оцінка сала дієтологом
- нема холестерину, багато не з'їш.
Так що можна їсти сало на здоров'я! Правда, напевно таки після посту
|
|
Юрій Сєров
Модератор
Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: оптимістичний
|
|
І без інтерв'ю знав, що сало дуже корисна і смачна страва. Вживаю регулярно (окрім
посту). А як дуже хочеться в піст, то в суботу чи неділю можна?
|
|
Горват Корнелія
Академік
Повідомлень: 603
Зареєстрований: 23-7-2006
Місто: Мукачево
Нема на форумі
Настрій: Задовільно-задоволений
|
|
Греко-католицька церква не забороняє у піст їсти скоромне по вівторкам,
четвергам, суботам і неділям.
Ми - те, що думаємо про себе.
Найчастіше багато що сходить з рук тому, хто встигає їх умити, заздалегідь добре
погрівши. Е.Севрус
|
|
Марія Вибранівська
Дійсний член
Повідомлень: 281
Зареєстрований: 19-2-2008
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Сало смачне і нешкідливе навіть для людей з не дуже міцною печінкою (на собі
перевірила). Тільки сире (а не копчене, жарене чи печене).
Я привожу сало з Київщини, воно там значно смачніше, ніж наше. Думаю, що свиней
вигодовують здебільшого зерном, смалять соломою і зразу бісля розбирання туші (ще
тепле) солять. Тому воно таке ніжне і смачне.
|
|
Уляна Дідич
Дописувач
Повідомлень: 86
Зареєстрований: 2-5-2006
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
До речі, смажити на салі теж добре. Там значно вища температура утворення
канцерогенів, ніж, наприклад, в олії.
Тут цікава табличка є http://xenia-mikhailov.livejournal.com/550603.html#cutid1, може, комусь стане в пригоді.
|
|
Марія Вибранівська
Дійсний член
Повідомлень: 281
Зареєстрований: 19-2-2008
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Ще смакота: розрізати добре миту нетереблену картоплю по-половині, трохи
вишкрябати серединку, покласти туди кусочок сала, посипати часничком, - і в
духовку.
Тема, як для періоду посту - якраз. Борімося з спокусами!!!
|
|