Сторінки:
1
2 |
Юрій Сєров
Модератор
Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: оптимістичний
|
|
Добре морозиво
Чи є якесь зараз добре морозиво-пломбір?
Я про таке, що у відерках/сосисках.
|
|
Андрій Пелещишин
Адміністратор
Повідомлень: 9191
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Самому зробити можна. Тоді буде добре
|
|
Рост
Модератор
Повідомлень: 3710
Зареєстрований: 3-4-2003
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: є
|
|
Добре є в Індії. А в нас одна хімія тепер. В мене он для експерименту лімо в відерку
другий тиждень на столі стоїть. Не тане.
|
|
Соломія Федушко
Модератор
Повідомлень: 1910
Зареєстрований: 7-7-2009
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: щаслива
|
|
Якби ж тільки хімія була б, а то й смак жахливий, якийсь водянистий без шоколаду чи
варення їсти його нереально. І немає різниці який виробник - вже перевірила давно
Та й про те, що молоком в теперішньому
морозиві навіть не пахне теж не секрет. Ось яке морозиво було в моєму дитинтві,
зараз про таке тільки мріяти можна. Одне, радує, що наїлась його тоді вдосталь
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Самому зробити можна. Тоді буде добре |
У вас, мабуть, є хороший рецепт?
|
|
Юрій Сєров
Модератор
Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: оптимістичний
|
|
Цитата: | Самому зробити можна. Тоді буде добре |
Діліться рецептом.
Навряд чи хтось імпортує.
|
|
Андрій Пелещишин
Адміністратор
Повідомлень: 9191
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Цитата: |
Діліться рецептом.
|
Зроблю - поділюся. Зараз маю технічну проблему - діти попростуджувалися.
Виздоровіють, тоді зроблю і на них відтестую.
А рецептів в WWW просто неміряно
|
|
Hanor Narasson
Почесний Академік
Повідомлень: 1500
Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі
Настрій: з носа куриться
|
|
Для того, щоб домашнє морозиво було добре - потрібно щоб одночасно відбувалися два
процеси: охолодження і перемішування. От з перемішуваням в морозилці - не дуже
уявляю як здійснити.
Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш
нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою
прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й
простору Української Держави.
|
|
Ігор Домін
Академік
Повідомлень: 373
Зареєстрований: 11-5-2010
Місто: Одеса
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
раніше купляв геркулес та ласку, але все тепер - гмо. знайомий робить смачні
коктейлі: молоко, морозиво, варення чи шоколад змішує у блендері. супер. а те, що в
магазині по декілька місяців лежить - отрута. ще подобається морозиво, що роблять
на вулиці. м'яке, ніби свіже. купляли в київі, але у львові не бачили
|
|
Рост
Модератор
Повідомлень: 3710
Зареєстрований: 3-4-2003
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: є
|
|
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Ігор Домін
але все тепер - гмо. |
Проблема не в ГМО. ГМО - це все рівно природній продукт. Мічурін теж генні
модифікації робив, тільки розтягнуті у часі. А що таке виведення якогось сорту?
Взяв представників породи за певними ознаками, схрестив, знову взяв, знову - і так,
поки не вийде очікуване. Генна інженерія робить те ж самі, тільки швидко, прямо в
ДНК. Я не маю однозначного відношення до генної інженерії, тому що не знаю все
зсередини достатньо. Зрештою, вважаю, що нам цього не потрібно. У нас така природа,
такі землі, що на одному перегної можна і себе, і всю Європу кормити. Тільки нензи у
нас при владі, забашляла їм Європа, щоб не конкурували ми з їхнім нікчемним
сільським господарством, от і стоять наші чорноземи, лісом заростають.
А нам підсовують одну хімію - от в чому проблема. Скоро ми, як в Європі, будемо їсти
помідори і огірки без смаку. Зате як гарно вони виглядають, ні одного хробачка! Так
хробаки не дурні! Це ми дурні.
Просто смішно читати на "маслі", яке в рот брати не хочеться, бо гидота, що воно "без
ГМО". А нащо хімії генні модифікації?
|
|
Ігор Домін
Академік
Повідомлень: 373
Зареєстрований: 11-5-2010
Місто: Одеса
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
так, згоден. гмо - це для мене просто огидне слово, що характеризує огидні продукти.
не маю нічого проти генної інженерії - а що ще робити, коли стільки ротів, а
картоплю саджати ніхто не хоче? але продукти у нас вже настільки неїстівними
стали, що це вже небезпечно. не знаю в якому морожені є молоко, та яке воно взагалі
має бути. нам молоко від корови подруга жінки привозить, а в магазині вже давно не
купляємо.
про те що Європа забашляла, щоб не конкурували - наврядше. куди нам. своїми руками
все знищили, втопили чернозем у пестицидах та накрили Чорнобильским пилом - хто
винен? але самі можемо все виправити: ні в яких союзах не приймаємо участь, можемо
сіяти та продавати що захочемо, якщо захочемо. якщо всі захочуть. я не правий?
|
|
Іван Андрєєв
Дійсний член
Повідомлень: 227
Зареєстрований: 14-3-2010
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Цікава стаття, якраз з цього питання:
Як журналісти шукали справжнє морозиво.
P.S. Нажаль, зараз багато фірм роблять свою продукцію вкрай нечесно: пишуть ДСТУ
4733:2007, але продовжують додавати рослинні жири (часто навіть в більшій
концентрації від молочних).
Останнім часом я більш-менш задоволений морозивом від Житомирського маслозаводу
(Рудь). Це не реклама, бо до Житомиру я відношення не маю аж ніякого. Це моє IMHO.
Найбільш до вподоби мені їхній Пломбір №1.
Я не згоден ані з жодним Вашим словом, проте я готовий померти за Ваше право
висловлювати свою думку. © Вольтер
|
|
Ігор Домін
Академік
Повідомлень: 373
Зареєстрований: 11-5-2010
Місто: Одеса
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
що це за мода така пішла - хвалити все радянське без розбору: і ковбаса смачна, і
морозиво справжнє, і водка - супер. що вже забули про туалетний папір у ковбасі? а
коли в стаканчику замість пломбіру лід був? я пам'ятаю. навіщо озиратись та
говорити що раніше краще було? живемо сьогодні, так треба робити краще сьогодні а
не згадувати минуле крізь рожеві окуляри. це я про журналістські розслідування.
яка користь мені узнати, що я їм погані харчі, якщо ніякого виходу ніхто не
пропонує і ці розслідування ні до чого не призводять?
|
|
Іван Андрєєв
Дійсний член
Повідомлень: 227
Зареєстрований: 14-3-2010
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
За часів совку була чітка градація продуктів харчування. Так, наприклад,
вищезгадана Вами ковбаса могла бути вищого ґатунку, могла бути першого чи навіть
другого. І в ковбасі вищого ґатунку "туалетного папіру" просто не могло бути
(проблемою був лише дефіцит). А лід в ГОСТівському морозиві радянських часів міг
бути лише при порушенні умов зберігання: коли воно кілька разів тануло та знов
замерзало (це вже провина продавців, що залишали його в реалізації).
Зараз же взагалі безлад: я хочу заплатити дорого та мати якісний товар. Але я не
можу бути впевненим в тому, що за 150 грн/кг я не куплю ту саму сою, що й в ковбасі за 30
грн/кг, бо в нашій постсовковій державі ще майже всі хочуть працювати на 500%
прибутки. Коли ж нарешті ціна буде відповідати якості? Хтось хоче заплатити 1,50 за
морозиво з пальмовою олією - будь ласка, ось твоя цінова категорія товару. А хтось
хоче в 5 разів більше, але щоб відчути там смак реального молока і ніяких
консервантів! Але заплативши 6-7 грн. за ріжок я ніяких суттєвих відмінностей від
дешевого не відчуваю. Це виробники з нас глузують?
Я не згоден ані з жодним Вашим словом, проте я готовий померти за Ваше право
висловлювати свою думку. © Вольтер
|
|
Юрій Сєров
Модератор
Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: оптимістичний
|
|
Мало того! Іноді буває, що дешевше - краще. Напр. хліб "Формовий" (цеглинка), пиво
"Опілля".
|
|
Катерина Слобода
Модератор
Повідомлень: 1245
Зареєстрований: 29-9-2008
Нема на форумі
Настрій: є...точно є...
|
|
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Мало того! Іноді буває, що дешевше - краще. Напр. хліб "Формовий" (цеглинка), пиво
"Опілля". |
За пиво не знаю, але той хліб справді ще
має смак хліба...
|
|
Станкевічас Сергій
Дійсний член
Повідомлень: 212
Зареєстрований: 24-1-2004
Місто: Івано-Франківськ
Нема на форумі
Настрій: Casablanca
|
|
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
.... діти попростуджувалися. Виздоровіють, тоді зроблю і на них відтестую.
А рецептів в WWW просто неміряно
|
В домашніх умовах все рівно не настільки смачне
Без коментарів
|
|
Ігор Домін
Академік
Повідомлень: 373
Зареєстрований: 11-5-2010
Місто: Одеса
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
згоден. в домашніх умовах не виходить такий красивий майонез та морозиво, як у
рекламі. не вистачає загустителів, підсилювачів смаку, ароматизаторів, до яких ми
вже так звикли.
|
|
Tempika
Почесний Академік
Повідомлень: 2732
Зареєстрований: 21-1-2004
Місто: Lviv
Нема на форумі
Настрій: усміхнена
|
|
деколи роблю домашній майонез - з магазинним не порівняти, настільки смачний.
...i am a little bit ironic, don*t you think?...
|
|
Ігор Домін
Академік
Повідомлень: 373
Зареєстрований: 11-5-2010
Місто: Одеса
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
а як його робити? в блендері? чомусь дуже рідкий та постійно розділяється на
составні частини
|
|
Андрій Пелещишин
Адміністратор
Повідомлень: 9191
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
О, якраз стаття на тему якісного морозива зявилася.
http://life.pravda.com.ua/problem/4c342ef7ea0f3/
|
|
Юрій Сєров
Модератор
Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: оптимістичний
|
|
Вони читають наш форум
|
|
Лінда Коваль
Дійсний член
Повідомлень: 121
Зареєстрований: 25-7-2009
Місто: Київ
Нема на форумі
Настрій: замислений
|
|
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Ігор Домін
а як його робити? в блендері? чомусь дуже рідкий та постійно розділяється на
составні частини |
Бачила в продажу морозивниці спеціальні. Ось такі:
http://www.ekomaster.com.ua/morozhenitsyi/morozhenitsa-trisa-tr-771...
Хочу купити, як розживуся Кортить
спробувати.
Бути сильним - це як бути леді; якщо ви мусите доводити це іншим, це - не так. (с)
Маргарет Тетчер
|
|
Demyan
Почесний Академік
Повідомлень: 2722
Зареєстрований: 15-4-2004
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: кращий ніж вчор
|
|
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Мало того! Іноді буває, що дешевше - краще. Напр. хліб "Формовий" (цеглинка), пиво
"Опілля". |
О пиво Опілля на розлив то дійсно жесть! Тільки б не споганилися...
|
|
Demyan
Почесний Академік
Повідомлень: 2722
Зареєстрований: 15-4-2004
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: кращий ніж вчор
|
|
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Tempika
деколи роблю домашній майонез - з магазинним не порівняти, настільки смачний.
|
А яйця? гірчицю Олію Ви теж самі робите? Чи це все натур продукт
Справа в тому що для себе ви кидаєте більше дорожчих продуктів -самі яйця олію -
тому і виходить смачніше - бо концентрація більша, а менше води і всього такого.
|
|
Лінда Коваль
Дійсний член
Повідомлень: 121
Зареєстрований: 25-7-2009
Місто: Київ
Нема на форумі
Настрій: замислений
|
|
У домашньому майонезі всього такого точно менше, а саме - немає крохмалю
модифікованого, барвників, ідентичних натуральним, ароматизаторів, ідентичних
натуральним (як "гірчиця з медом" у Торчина), та іншої гидоти. Крім того, в купованих
майонезах немає яєць взагалі. І причім тут "самі яйця робите?" - я так і не
зрозуміла.
Майонез роблю не з гірчиці, а з гірчичного порошку. Теж дуже смачно
Бути сильним - це як бути леді; якщо ви мусите доводити це іншим, це - не так. (с)
Маргарет Тетчер
|
|
Сторінки:
1
2 |