Сторінки:
1
2 |
Юрій Сєров
Модератор
Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: оптимістичний
|
|
Квас "Тарас". Хто куштував, де купити?
Львівська пивоварня хвалиться, що налагодила випуск квасу "Тарас".
Хто вже його пив і де його можна купити? Бо я ще його в продажі не зустрічав.
|
|
Юрко Ничик
Дописувач
Повідомлень: 89
Зареєстрований: 19-10-2007
Місто: Київ
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
буквально кілька днів тому купив пляшку. на пиво схожий
|
|
Ярема П.
Почесний Академік
Повідомлень: 2223
Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі
Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?
|
|
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Юрко Ничик
на пиво схожий |
Хи
|
|
Hanor Narasson
Почесний Академік
Повідомлень: 1500
Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі
Настрій: з носа куриться
|
|
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Ярема П.
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Юрко Ничик
на пиво схожий |
Хи |
Цитата: |
...таварисчи, пейте пиво - оно приятно и на цвет красиво!
|
Цитата: |
Пейте пиво пенное - морда буде здоровенная!
|
Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш
нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою
прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й
простору Української Держави.
|
|
Павло Жежнич
Модератор
Повідомлень: 1139
Зареєстрований: 24-11-2002
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Це напевно поцукроване безалкогольне пиво назвали квасом!
|
|
Богдана Курилюк
Академік
Повідомлень: 408
Зареєстрований: 19-4-2007
Місто: Коломия
Нема на форумі
Настрій: гарний
|
|
Дивна назва у того квасу - Тарас. Цікаво чому його саме так назвали?
З повагою та найкращими побажаннями Богдана Курилюк
|
|
Остап Шумин
Академік
Повідомлень: 342
Зареєстрований: 19-5-2006
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
А як би Ви назвали свій квас?
|
|
Ярема П.
Почесний Академік
Повідомлень: 2223
Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі
Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?
|
|
"Богдана", які ще пропозиції можуть бути?
|
|
Hanor Narasson
Почесний Академік
Повідомлень: 1500
Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі
Настрій: з носа куриться
|
|
"Ярема"
або "Наливайко"
Офтопік.Колись до мене у гості, коли я ще мешкав у Львові, приїхав давній колєга з
Москви. Ну, ми звичайно "козу поводили", і в якийсь момент він сказав: "Ну ты
посмотри, ну почему же в Москве нет улицы с таким правильным названием!? Маросейка есть, а Наливай-ка - нету!"
Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш
нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою
прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й
простору Української Держави.
|
|
Ярема П.
Почесний Академік
Повідомлень: 2223
Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі
Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?
|
|
Мушу сам його попробувати, квас - супер напій, мені найбільше припав до смаку
Львівський і той, що наливають в Пузатій хаті, Ярило вроді...
|
|
Андрій Пелещишин
Адміністратор
Повідомлень: 9191
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Найкращий квас - саморобний. Ото справді смакота.
Після того, як я почав сам робити квас, пляшковий уже не смакує.
|
|
Остап Шумин
Академік
Повідомлень: 342
Зареєстрований: 19-5-2006
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Найкращий квас - саморобний. Ото справді смакота.
Після того, як я почав сам робити квас, пляшковий уже не смакує. |
А рецептом не поділитесь?
|
|
Андрій Пелещишин
Адміністратор
Повідомлень: 9191
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Чесно кажучи, базовий рецепт я взяв з пачки сухого квасу Львівського хлібзаводу.
Вони сушені крихти для квасу пакують і продають, але це на жаль, тепер рідкість.
Я рецепт точно не памятаю, по памяті дав одному форумчанину. Дочекаюся, як він
зробить, тоді опублікую.
|
|
Богдана Курилюк
Академік
Повідомлень: 408
Зареєстрований: 19-4-2007
Місто: Коломия
Нема на форумі
Настрій: гарний
|
|
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Остап Шумин
А як би Ви назвали свій квас? |
Чесно кажучи, не знаю, бо не думала про свій "квасовий" бізнес...
Але впевнена, шо не називала б Тарасом чи Богданою....
З повагою та найкращими побажаннями Богдана Курилюк
|
|
Остап Шумин
Академік
Повідомлень: 342
Зареєстрований: 19-5-2006
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Богдана Курилюк
Чесно кажучи, не знаю, бо не думала про свій "квасовий" бізнес... |
А взагалі як на мене назва "Тарас" досить непогана. Та й просто так новий бренд
Тарасом ніхто б не назвав - тут люди добре подумали.
|
|
Катерина Задорожна
Дійсний член
Повідомлень: 226
Зареєстрований: 4-10-2007
Місто: Київ
Нема на форумі
Настрій: Стабільний
|
|
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Остап Шумин
А взагалі як на мене назва "Тарас" досить непогана. Та й просто так новий бренд
Тарасом ніхто б не назвав - тут люди добре подумали. |
Пригадую, коли з"явився сир під назвою "Ситий Тарас" - сміялася довго. Тепер квас
"Тарас". Не знаю, чи вважати це новим брендом... Крім того, що у продажу такого квасу
не бачила - вперше почула саме тут, на форумі
|
|
Остап Шумин
Академік
Повідомлень: 342
Зареєстрований: 19-5-2006
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Поживемо - побачимо, але прийміть до уваги, що квас випустили не невідомо хто, а ті,
кому належить чи не половина пивного ринку України. Хорошого квасу в нас бракує,
так що "Тарас" має всі можливості стати нашим улюбленим квасом якщо, правда, не буде схожим на мівіну від Олімпії брррр...
|
|
Юрій Сєров
Модератор
Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: оптимістичний
|
|
Вже пробував. Можна пити. Але не сказав би що значно ліпший від квасу Першої
Приватної чи Радомишлянського
|
|
Ярема П.
Почесний Академік
Повідомлень: 2223
Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі
Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?
|
|
Де можна кинути рецепт квасу? Якщо не тут, то прошу перенести в інше місце. Власне
опробував квас "a la Peleshchyshyn", рецепт робочий, сьогодні вже попробував зранку - ще
живий Квас вийшов досить непоганий на
смак, залив ще наступну порцію. Сам рецепт (відредагований мною оригінал):
Брати десь пів склянки крихт засохлих, кип’ятиш 3 літра води, коли кип’яток трохи
остигне (градусів 70) засипаєш хліб, він тіпа трохи відпарюється , виходить
каша-малаша, її проціджуєш (або просто зливаєш, але тоді втрат рідини більше),
кидаєш туда склянку цукру і десь чвертку малої пачки дріждів, коли кидаєш, то
важливо щоби вода не була гарячою - десь не більше 30 градусів, бо дріжджі здохнуть,
десь так грам 20 дріжджів треба, але не кидати куском, а відлити в стакан рідини і в
ній розбовтати, розбовтав і залив, перемішав, і дав спокій. Можуть бути проблеми
наступні: не збродив - або захолодна рідина, можна акуратно легесенько трохи
підігріти, або захолодно в приміщенні; скис - ну значить забагато дріжджів; не
смачний - значить подивитися якого смаку бракує чи забагато: варіанти - хліба
(забагато, замало), цукру (забагато замало). Якщо вперто не бродить можна ще дріждів
бахнути, вони можуть бути старі менш ефективні. Коли скисне до бажаного смаку (у
кожного це своє, солодше чи кисліше), треба акуратно відлити, щоби дріжджі внизу
лишилися, а відлите - вживати і в холодильник бо скисне. Залишки рідини з дріждами
вживати як дріжджі для наступної порції.
|
|
Demyan
Почесний Академік
Повідомлень: 2722
Зареєстрований: 15-4-2004
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: кращий ніж вчор
|
|
Звідки інформація що це Львівська пивоварня?
Даю гарантію 100% що це не львівська пивоварня.
Щйоно взнав випуск здійснює Славутчи київський - до складу якого і входить
львівьска пивоварня. У львівських пивних лініях квас не робиться!
|
|
JumpingRat
Дійсний член
Повідомлень: 212
Зареєстрований: 1-9-2004
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
"Славутич", "Львівска пивоварня" і т.д. - це все суб’єкти холдінгу BBH (що входить до
складу Carlsberg Group). Відповідно, те що розливається на заводах "Славутича" - буде
розливатись на львівському заводі і навпаки.
|
|
Demyan
Почесний Академік
Повідомлень: 2722
Зареєстрований: 15-4-2004
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: кращий ніж вчор
|
|
Де що розливатися буде, вирішувати вже не нам. Обовязковості тут не має. Є цілий
ряд продукції яка розливається в Києві, а не розливається у Львові і навпаки.
Все це вирішується дослідженнями рентабільністю і т.д.
Тому, а швидше так і буде, квас у Львові розливатися не буде.
|
|
Юрій Сєров
Модератор
Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: оптимістичний
|
|
Ось якби вони знову живе пиво почали робити...
Може якийсь флеш-моб організувати?
|
|
Ярема П.
Почесний Академік
Повідомлень: 2223
Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі
Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?
|
|
http://ukrbash.org/quote/44171 :
така хохма була
вчора на фастфуді піходить британець і каже
пліз, а боттл оф кбак тапак
я думаю - бутилку чого?
соррі?
а он - кбак тапак, юкрейніан дрінк
і показує пальцем
на КВАС ТАРАС
|
|
Андрій Пелещишин
Адміністратор
Повідомлень: 9191
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Британця можна зрозуміти. Яка би хімія не була в тому квасі, усе рівно він значно
смачніший за їхні коли.
|
|
Сторінки:
1
2 |