Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
Автор: Тема: Чи можна класти плитку зразу по цеглі?
Hanor Narasson
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі

Настрій: з носа куриться ;)

question.gif написано 6-8-2007 у 12:38
Чи можна класти плитку зразу по цеглі?

Чи можна класти плитку зразу по цеглі, без штукатурки?

Поясню, чому виникло таке питання.
Переобладную санвузол і хочу влаштувати в закуточку щось типу душової кабіни. А закуточок 75х75 см, але видно, що ще сантиметрів 5 на кожній стіні - штукатурка+клей+плитка. Хотілося б розширитися за рахунок штукатурки (здовбати і наклеїти плитку на цеглу). На підлогу - то постелю плівку, як для басейну (зварена по кутах). А от як гідроізолювати стіни? Яку обробку порадите?

Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й простору Української Держави.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-12-2002
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: бракує музики

[*] написано 6-8-2007 у 13:27

Та ізоляція - то не проблема, мені, скажімо, важко уявити процес кладки плитки на саму цеглу, бо Ви тоді на вирівнювання клею накладете стільки ж, та й все одно плистиме.
Штукатурять навіщо? - Для вирівнювання поверхні та підгонки кутів, бо по іншому не можливо покласти плитку.
Можна збити стару штукатурку, і новою повиводити кути та вирівняти поверхню - але поставити за мету економічний слой зробити. Це добре зробити якимось клеєм по пінопласту (гарно кладетьтся великим слоєм і не пливе, крім того добре формується). Тоді вологовідштовхуюча грунтовка - далі клей гребінкою з фркцією 3 мм (бачив таку) - далі сама плитка. Фугу слід брати дорожчу - бо вона буде основною вологоізоляцією Вашої кабінки.

Люби українське!
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Hanor Narasson
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 6-8-2007 у 14:34

У мене була думка вирівняти поверхню шліфмашинкою... ("болгаркою").

Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й простору Української Держави.
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-4-2003
Нема на форумі

Настрій: є

[*] написано 6-8-2007 у 14:43

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
У мене була думка вирівняти поверхню шліфмашинкою... ("болгаркою").

Це трошки занадто :) По-перше, ти собі хоч уявляєш трудозатрати задля збільшення простору на нікчемний сантиметр? А кількість пилюки? :)
Я б не парився. Видимі виступи можна збити, а все решта як казав Назар. Тільки піддон пошукати одразу, бо я не зустрічав меншого за 80х80 см. Тобто, можливо доведеться знизу вибивати стіни під нього одразу, щоб потім "не було мучітєльно больно...".
Якщо ж зараз точно 5 см на кожній стіні, то просто або штукатурки не шкодували, або стіни криві. Тому стару збити, нову накласти мінімальним шаром. Якщо гарно зробити, то порядка 3 см буде.

Рост
http://www.rost.lviv.ua

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Hanor Narasson
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 6-8-2007 у 19:27

Відносно піддону - так його я якраз не збираюся встановлювати. Заглибина зі стоком - вистелена гідроізоляційною плівкою (на кутах плівка зварена), по плівці - плитка. Така технологія застосовується при побудові басейнів. Цікаво, чи хто з форум'ян пробував будувати басейн?

Тарас Ільчишин
Модератор

Зареєстрований: 26-12-2005
Місто: Львів-Наукова
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 6-8-2007 у 19:35

можна сміливо -- в мене в хаті так і зроблено після ремонту
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 7-8-2007 у 13:14

Я таки прихильник душових піддонів - їх легше дезинфікувати, аніж фугу між плитками, та й оку приємніше.
... хоча я вже от другий поміняв - ржавіють.

Люби українське!
Hanor Narasson
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 7-8-2007 у 13:52

Відносно фіги, то я рекомендую зайти в магазин на розі В.Великого і Тролейбусної, там є якась нова фуга, з підвищеним вмістом цементу. Вже рік мокне, але не "цвіте". Правда, я коли фугував, то додав антисептик. А піддон я не можу поставити, бо місце під душ - трапецієвидне.

Тарас Ільчишин
Модератор

Зареєстрований: 26-12-2005
Місто: Львів-Наукова
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 7-8-2007 у 16:59

А чого фуга має цвісти? Головне дати дельфіну і все буде супер. Два роки ніц не бачу
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 7-8-2007 у 17:18

Після "Дельфіну" (та аналогічних засобів) дійсно чудово тримається по волого-парозахисних характеристиках, але пористо-шорохувата поверхня та структура самої фуги вбирає туди усілякі бактерії більше, аніж емаль піддону.

Люби українське!

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 5676
Реклама: