Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
Автор: Тема: Рідкісні українські фільми
Влодко Войт
Новак
*

Зареєстрований: 28-2-2006
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 28-2-2006 у 21:49
Рідкісні українські фільми

Вітаю!
Я шукаю один дуже рідкісний довоєнний Український фільм.
Він називаєтсья "Назар Стодоля" 1937р., за одніменною драмою Тараса Григоровича Шевченка.
Режисер Георгій Тасін.
Уривки з цієї картини використовували у 2-ох документальних виробництва Франції та Канади. Фрагменти були використані через присутність у них відомого діяча української культури та мистецтва Гната Мартиновича Хоткевича, котрий грає роль кобзаря Кіріка. З великою артистичністю та віртулзністю він виконує характерний твір (співаючи акампонуючи собі на бандурі).
Особливий інтерес і потреба в цьому фільмі виникає тому що Гнат Хоткевич зазнав пеереслідування, був розстріляний у 1938р. і його особа та мистецтво були заборонені. Частково реабілітований у 1956р. Разом з особою Хоткевича був заборонений і цей фільм. А показ у США незабаром після виходу фільма — обрізана версія...
На сьогодні його мистецтво (бандурна його частина), надалі зазнає певної заборони. Це відчуваєтсья у замовчуванні видатного імені та приховування його творів.Internet Movie Database

Khotkevych.jpg - 71kB
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Captivitas
Почесний Академік

Зареєстрований: 15-9-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: біфуркаційний

[*] написано 1-3-2006 у 11:50

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Влодко Войт
На сьогодні його мистецтво (бандурна його частина), надалі зазнає певної заборони. Це відчуваєтсья у замовчуванні видатного імені та приховування його творів.Internet Movie Database

Міжнародного конкурсу бандуристів ім. Гната Хоткевича проходить у Харкові. Й взагалі Харківський кобзарський цех тісно підтримує зв"язки з донькою Гната Хоткевича.

Наша країна не настільки велика, щоби в ній розминутись(с) С.Жадан
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Влодко Войт
Новак
*

Нема на форумі

[*] написано 1-3-2006 у 20:36

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Captivitas
Цитата:

Міжнародного конкурсу бандуристів ім. Гната Хоткевича проходить у Харкові. Й взагалі Харківський кобзарський цех тісно підтримує зв"язки з донькою Гната Хоткевича.

Я є лауреатом цього конкурсу!
А про цех нема що говорити!!!
Хто, скажіть з цеху, виконує твори Хоткевича???
Хто з бандуристів на Україні грає Хоткевича. Якщо ви щось почули, це не означає, що знаєте, що насправді відбуваєтьтся в бандурному світі України!!!!!!!!!!!!
Captivitas
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 2-3-2006 у 18:45

Цитата:

Я є лауреатом цього конкурсу!
А про цех нема що говорити!!!
Хто, скажіть з цеху, виконує твори Хоткевича???
Хто з бандуристів на Україні грає Хоткевича. Якщо ви щось почули, це не означає, що знаєте, що насправді відбуваєтьтся в бандурному світі України!!!!!!!!!!!!

Я знаю багатьох з цих людей, тому знаю, що пишу. Деяких дуже близько.
Наприклад, Кость Черемський випустив кілька книжок, присвячених Хоткевичу.

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі

Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?

[*] написано 2-3-2006 у 19:41

На Internet Movie Database пише, що фільм російською, це так?

Перевір МОВУ переглядача!
\"Дивовижний народ українці! Найбільші його вороги сконали своєю смертю\" І. Драч
Влодко Войт
Новак
*

Нема на форумі

[*] написано 2-3-2006 у 19:49

Ті епізоди що бачив у док. фільмах присвячених бандурі і Хоткевичу — українською. Але напевно був і російський варіант. Чув, що зберігається в кіноархіві під Москвою.
Влодко Войт
Новак
*

Нема на форумі

[*] написано 2-3-2006 у 20:12

Цитата:
Цитата:
Я знаю багатьох з цих людей, тому знаю, що пишу. Деяких дуже близько.
Наприклад, Кость Черемський випустив кілька книжок, присвячених Хоткевичу.

Тут справа не в тому, хто кого знає чи бачив чи за руку тримався...
Я питав чітко про конкретний фільм. Пояснив чому він рідкісний.
Цікавлюсь фільмом, якщо маєте що розповісти за фільм — послухаю з задоволенням, а людей різних і ми зустрічали, але не про це мова!
Тож говорю ще раз:
"Про особу Гната Хоткевича говорять одиниці, займаються ним, ще менша кількість. Зокрема люди з-за кордону — Віктор Мішалов з Торонто, наприклад. Костя Черемський не писав праці про Хоткевича, лише публікації у збірці "Дивосвіт Гнатат Хоткевича" та деякі тези доповідей. Але він там не єдиний автор, є Михайло Хай та ін.. У Черемського 2 праці по кобзарству:
"Повернення традиції" та
"Шлях звичаю".
Якщо в Харкові є фонд Гната Хоткевича та мислячі патрони, так це на Вашу думку дає підстави говорити що до ставлення до особи небіжчика Хоткевича на всій Україні? Видали праці Хоткевича (репринтн) — гарно, але хто цим має займатись, як не фонд?
А Черемський не виконує творів Хоткевича на бандурі!!! Він лікар, а не виконавець. Ще науковець.
І з цеху теж ніхто не виконує. Можу на пальцях перелічити тих, хто грав Хоткевича на бандурі, а що до виконавства на народній бандурі, на якій грав Гнат Мартинович то взагалі, може двоє людей... Скажіть де по радіо, телебаченню в концертах ми чуємо Хоткевича сьогодні?"
Якщо хочете сваритись і щось доводити, то не пишіть зовсім! Я у добрих людей про фільм запитую!
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі

Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?

[*] написано 2-3-2006 у 20:40

Я думає, є сенс виставити пост на http://www.share.net.ua/, http://www.mediaclub.org.ua, http://www.ukrmuz.net.ua і на http://www.kinoblog.com/

Перевір МОВУ переглядача!
\"Дивовижний народ українці! Найбільші його вороги сконали своєю смертю\" І. Драч
Влодко Войт
Новак
*

Нема на форумі

[*] написано 2-3-2006 у 20:58

Дякую!
Супер, треба зробити.
Captivitas
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 3-3-2006 у 10:27

Цитата:
Якщо хочете сваритись і щось доводити, то не пишіть зовсім! Я у добрих людей про фільм запитую!

Сваритись ніхто не хоче...
А стосовно фільму, то чому б не згадати ще Наталю Ужвій (яка у 1943р. знялася у першому радянському фільмі, що отримав "Оскар") та Амвросія Бучму (!!!) - легенду українського кіно.

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 4341
Реклама: