Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
Автор: Тема: Запитання щодо ввезення автомобіля з-за кордону на Україну
Олеся Козак
Дописувач
**

Зареєстрований: 21-12-2005
Місто: Лондон
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 22-12-2005 у 01:05
Запитання щодо ввезення автомобіля з-за кордону на Україну

Шановні користувачі форуму, маю до вас запитання: чи може людина, яка вже 6 років проживає за кордоном і збирається повернутись на Україну на постійно, ввести з собою власний автомобіль без розмитнення? Чула, що є відповідний закон України, який це дозволяє...
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі

Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?

[*] написано 22-12-2005 у 11:39

Фіг там, не пройде. Сам з таким стикнувся. Ще питання консульського обліку, крім того, постає, чи реєструвалася ти там чи ні.

Перевір МОВУ переглядача!
\"Дивовижний народ українці! Найбільші його вороги сконали своєю смертю\" І. Драч
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Користувач Олесь
Почесний Академік

Зареєстрований: 3-2-2003
Місто: Baden-Wurtemberg
Нема на форумі

Настрій: повстанський

[*] написано 22-12-2005 у 14:19

Не може. Навіть якщо не збирається повертатися, а тільки їде на короткий час в Україну, але не є на консульському обліку - не вільно!!! Обговорювалося на форумі Українців в Чехії, вони там навіть звернення писали до української влади - можна почитати тут.

There is no place like 127.0.0.1
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олеся Козак
Дописувач
**

Нема на форумі

[*] написано 22-12-2005 у 15:22

Наскільки мені відомо - можна ввозити з-за кордону без розмитнення транспортні засоби власникам, які зареєстровані в посольстві країни де проживали довший час і є власниками цього транспортного засобу більше 1 року (що підтверджено документально) . Такий громадянин, який повертається в Україну на постійно ввозить свій транспортний засіб як власне майно. Можливо я помиляюся, але я таке прочитала в і-неті. Дякую за чеський форум - зараз перегляну і, мабуть, знайду щось для себе корисне :)
Користувач Олесь
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 22-12-2005 у 15:48

Олесю, а у Вас в тому авті і так кермо справа напевно? ;)

Олеся Козак
Дописувач
**

Нема на форумі

[*] написано 22-12-2005 у 17:38

Наразі - справа, але якщо можна буде перевезти без розмитнення - через рік буде зліва у новому авто ;)
Ігор Мартинів
Академік

Зареєстрований: 29-8-2003
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: антирагульський

[*] написано 22-12-2005 у 18:33

Є дірка - ввезення авто як благодійної допомоги інваліду. Треба мати інваліда, який стоїть в черзі на отримання Таврії. Тоді авто (здається до 8 років) ввозиться без всякого мита.
Олеся Козак
Дописувач
**

Нема на форумі

[*] написано 22-12-2005 у 19:18

Ігоре, дякую за "дірку", думаю таке можна буде організувати.
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 22-12-2005 у 20:20

Цікаво, що ніхто, ні на чеському форумі, ні тут, не дав конкретного посилання на матеріал, де ж все таки міститься правова інформація, яка регулює такі випадки. Загальні посилання на сайт верховної ради - це не діло, там сам чорт ногу зломить щось шукати (цікаво як депутати з цим собі радять), і на сторінці митної служби України взагалі толком нічо нема. Я задля цікавості перегорнув кілька книжок в книгарні-теж без результату. А такі випадки ж не є індивідуальними чи поодинокими. Скажімо, я за кордоном проживаю певний час, купляю авто, бо треба якось пересуватись і зручно, хочу приїхати на кілька днів додому, а тут - фіг, "Україна вітає вас" надпис на українській митниці, морди (інакше їх не назвеш) розпещених митників і "базар" прикордонців (типу "Стоять, куда єдєшь!!") і ніхто толком нічого не може сказати. Інша справа, якщо приїхав з кількома паперчиками, скажімо, роздрукованими законами, і на їхнє "куда" сказав "туда" і показав-просвітив тих невігласів, що тільки за власну кишеню думають. Може бути таке, га?

\"Дивовижний народ українці! Найбільші його вороги сконали своєю смертю\" І. Драч
vovka
Почесний Академік

Зареєстрований: 20-12-2002
Місто: Lviv,Ukraine
Нема на форумі

Настрій: впевнений

[*] написано 22-12-2005 у 22:24

От 14 способів як обманути державу:

http://economica.com.ua/print/top/article/5241.html

Олеся Козак
Дописувач
**

Нема на форумі

[*] написано 23-12-2005 у 02:36

Дякую, vovka, ду-у-уже цікава стаття! Думаю, ми скористаємося одним із способів...
Користувач Олесь
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 23-12-2005 у 11:27

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
Цікаво, що ніхто, ні на чеському форумі, ні тут, не дав конкретного посилання на матеріал, де ж все таки міститься правова інформація, яка регулює такі випадки. Загальні посилання на сайт верховної ради - це не діло, там сам чорт ногу зломить щось шукати (цікаво як депутати з цим собі радять), і на сторінці митної служби України взагалі толком нічо нема.

А це так і є і не тільки в даній справі. Закон або не каже конкретно нічого, або навпаки існує сотня статей, наказів і нормативів, які суперечать один одному. Що відкриває широкі можливості митникам і іншим державним людям для "гнучкості" в роботі.

Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 23-12-2005 у 13:48

vovka, стаття дуже і дуже в тему!!!! Дякую!!!!

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 4162
Реклама: