Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
Автор: Тема: Афіша: "Літаючий замок Лапута" - Лялька, 20 грудня
Олександр Дєдик
Дійсний член

Зареєстрований: 23-3-2005
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

exclamation.gif написано 14-12-2005 у 19:12
Афіша: "Літаючий замок Лапута" - Лялька, 20 грудня

КІНОКЛУБ представляє:

Літаючий замок Лапута (Tenkuu no Shiro Rapyuta / Laputa: Castle in the Sky)
Японія, 1986, автор сценарію та режисер Хаяо Міядзакі (Hayao Miyazaki)

клуб-кафе "Лялька", 20 грудня, 17:30, вхід 4 грн

Хаяо Міядзакі - геній сучасної анімації, якого Куросава називає найбільшим режисером Японії всіх часів.
Можливо, є щось у цьому від традиційної ввічливості японців, але те, що після Куросави Міядзакі залишається найкращим – не викликає сумніву. І дарма, що він аніматор. Його фільми – це великі епічні саги про добро і зло, любов і ненависть, надзвичайно добре намальовані та драматургійно продумані. Тому зовсім невипадково серед нагород цього режисера – головні призи Берлінського кінофестивалю та Оскар.
(сучасному глядачу може бути відомим за однією з останніх робіт - "Віднесені привидами" / Sen to Chihiro no kamikakushi / Spirited Away, 2001)

Сюжет:
Дівчинка Сіта, котра впала з повітряного корабля, володіє чудодійним Каменем, за котрим полюють секретні агенти уряду і команда ексцентричних піратів, яких очолює власна матінка. Сіта спускається з небес прямо в руки хлопчику Пазу, сину шахтаря. На пару вони намагаються втекти від підлих переслідувачів. Незабаром діти дізнаються, що цей Камінь - свого роду ключ до таємничого літаючого острова-замка під назвою Лапута.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0092067/

інші сайти (офіційного, як такого, немає...):
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Captivitas
Почесний Академік

Зареєстрований: 15-9-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: біфуркаційний

[*] написано 18-12-2005 у 17:51

"Віднесені привидами" - чудова казка.
Шукатиму "Літаючий замок..." у запису на CD.

Наша країна не настільки велика, щоби в ній розминутись(с) С.Жадан
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Sagittarius
Дописувач
**

Зареєстрований: 4-5-2004
Нема на форумі

Настрій: Супер

[*] написано 18-12-2005 у 19:46

Саме з цього твору почалось мое знайомство з аніме. Переглядав вже напевно з 5 раз і кожного разу помічаю якісь нові деталі.

2Captivarius маю цей фільм на СД. Можу вислати. Якщо цікавить то домовмося через аську.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Captivitas
Почесний Академік

Зареєстрований: 15-9-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: біфуркаційний

[*] написано 18-12-2005 у 23:15

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Sagittarius
Саме з цього твору почалось мое знайомство з аніме. Переглядав вже напевно з 5 раз і кожного разу помічаю якісь нові деталі.

2Captivarius маю цей фільм на СД. Можу вислати. Якщо цікавить то домовмося через аську.

дякую, спробую спочатку пошукати у своєму місті. Є деякі знайомі, треба попитати ("с пристрастием" :) ).

Наша країна не настільки велика, щоби в ній розминутись(с) С.Жадан
Яндрух
Заблокований

Зареєстрований: 19-2-2003
Нема на форумі

[*] написано 21-12-2005 у 11:49

Я вражений від перегляду цього японського аніма-фільму. Може, навіть не те слово вжив... Я ПРИГОЛОМШЕНИЙ від побаченого!!

Чесно признатися, то вперше познайомився з японською анімацією....

Постало таке відчуття якогось надзвичайно приємного задоволення. „Мультфільм для дорослих” „Небесний замок „Лапота” (“Laputa: Castle in the Sky”; реж. Гаяо Міязакі) – то щось на зразок тих мультфільмів із раннього дитинства, які приковували увагу.

Вражає сама анімація з – і це попри те, що фільм не зроблений на комп’ютері, а… цілком МАЛЬОВАНИЙ!
Якась така гармонійсть присутня від самого початку і аж до кінця. А ті шалені перегони в хмарах на піратських літачках, їхні шоломи, окуляри, сама та їхня носата Мама – одно слово, втішений був із того всього, як мала дитина.
І ще такий нюанс там: ті „злі вояки” одягнені не що в інше, як у „гімнастьорки” і „шинелі” (з тими такими пов’язаними навхрест) советської арміїї часів „вєлікой отєчєствєнной”: щоби в глядача відразу зародилася неприязнь до негативних персонажів через дежа-вю з минулого...
http://www.nausicaa.net/miyazaki/laputa/synopsis/

Сподівають побачити решту фільмів Г. Міязакі.
Олександр Дєдик
Дійсний член

Зареєстрований: 23-3-2005
Нема на форумі

[*] написано 21-12-2005 у 12:39

Приємно чути відгуки на зразок Яндруха.

Сам дивився фільм із захопленням (тобто важко було відірватись),
хоча гадав, що такі мультики вже не зможуть мене так зацікавити.
Фільм повернув мене у стан коли дивився мультфільми у дитинстві - якось безтурботно і легко поринаєш у події фільму...

>>„гімнастьорки” і „шинелі” советської арміїї
для східного глядача то мабуть швидше асоціація з Китайською армією, я так думаю...

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 4153
Реклама: