Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
Автор: Тема: chownat - комунікація через NAT
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі

Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?

[*] написано 18-2-2005 у 23:15
chownat - комунікація через NAT

Напевно, багато хто стикався з ситуацією, коли, наприклад, комп'ютер, до якого потрібно мати доступ, сидить за NAT (network address translation), тобто, в кількох словах, комп в локальній мережі, з якого вихід є всюди в світ, але до нього нема доступу ззовні. Я стикнувся з цією ситуацією, комп (мій) в локальній мережі, файервол, доступу ззовні нема, а мені треба деякі файли на роботу перетягнути. Пошуки привели до такого: http://chownat.lucidx.com/
Отже, план дій такий (розказую про лінух, під віндою не пробував).
Стягуєте прогу, це перл-скрипт, робимо екзек'ютебл, запускаємо в себе на компі, до якого треба доступ, серверну частину:
./chownat.pl -d -s 22 ttt.ttt.ttt
або
perl chownat.pl -d -s 22 ttt.ttt.ttt
(бажано заглянути в заголовок файлу де прописано шлях до perl і поміняти на правильний)
де ttt.ttt.ttt - айпі машини з якої ви хочете з'єднатися з вашим компом,
22 - порт який слухає сервер, в даному випадку - порт для ssh, в кого ssh на іншому порті-поміняти на потрібний
-d - для дебаггінгу (щоб бачити що відбувається)
-s - сервер

Все, сервер запущений.
Можна спокійно іти на роботу, там сідаєте за машину (або через ssh конектитеся до цієї машини), яку ви прописали в серверній частині, тобто
ttt.ttt.ttt, стягуєте той же сам срипт, і запускаєте:
./chownat.pl -d -c 1234 айпі.вашого.фаєрволу

Що сталося: встановився тунель між машиною, на якій ви зараз сидите, і вашим компом вдома.
Тепер просто: відкрити, наприклад, інший термінал, і з'єднатися з компом домашнім через ssh:
ssh -p 1234 username@localhost
чи там, наприклад
sftp -O "Port 1234" username@localhost

Аналогічним чином робиться доступ до інших сервісів, як от до vnc-сервера і т.д.

В мому випадку все пройшло чудово, я отримав тунель для ssh, скатав необхідні файли, і коли треба було, то навіть тунелював vnc, коли мені треба була графіка.

Пробуйте.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Громов Сергій
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 27-1-2003
Місто: Львів кут площі Ринок
Нема на форумі

Настрій: Вже краще

[*] написано 11-4-2005 у 13:40

То певно домашній комп має постійно фунциклювати ?

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 8-2-2006 у 21:31

Ну а як інакше дістатися до виключеного компа? Хіба через двері в кімнаті:lol:

Перевір МОВУ переглядача!
\"Дивовижний народ українці! Найбільші його вороги сконали своєю смертю\" І. Драч
Громов Сергій
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 27-1-2003
Місто: Львів кут площі Ринок
Нема на форумі

Настрій: Вже краще

[*] написано 9-2-2006 у 09:21

А інакше - пильнувати запити до компа мережкою і стартувати систему по вимозі .... або така ж сама біда через модем - полюбе десь живлення має бути подане

Андрій Моравський
Академік

Зареєстрований: 17-8-2005
Місто: Львів
Нема на форумі

[*] написано 13-2-2006 у 11:51

шось цей сайт зара на ремонті....http://chownat.lucidx.com/

:-(
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 13-2-2006 у 14:30

http://samy.pl/chownat/ - альтернативний сайт.

\"Дивовижний народ українці! Найбільші його вороги сконали своєю смертю\" І. Драч
Андрій Моравський
Академік

Зареєстрований: 17-8-2005
Місто: Львів
Нема на форумі

[*] написано 13-2-2006 у 15:04

а як з точки зору "безпеки".. чи як це сказати.... моя машина за фаєрволом на роботі... а з дому до неї добратись можу, як розумію... а наші адміни засічуть з"єднання?... як це виглядає?
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 14-2-2006 у 10:15

Ясна справа що засікти можна. Але ніхто тобі не забороняє користуватися захищеним зв'язком, ssh (Secure shell протокол), чи sftp (secure ftp), як я описав зверху. В такому разі, для того щоб засікти, що ж ти саме робиш там, які файли катаєш, що проходить через тунель-задача надзвичайно довготривала.

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 3481
Реклама: