Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  ..  6    8  9
Автор: Тема: Обговорення тероризму
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Зареєстрований: 31-1-2004
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: гарний

[*] написано 3-9-2004 у 20:33

Якщо це і сплеск міжетнічного конфлікту, то ретельно підготовлений ззовні.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Volodymyr
Академік

Зареєстрований: 3-9-2003
Місто: гостомель
Нема на форумі

Настрій: в очікуванні...

[*] написано 4-9-2004 у 12:29

Близько 250 загиблих, 704 поранених...

Хтось ще буде підтримувати тероризм у всіх його проявах?

він побачив сьогодні у себе в оці
вчорашню сльозу...
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 4-9-2004 у 16:35

Будемо сподіватися, що люди просто не ту кнопку натиснули - таке буває... :(
У Росії ситуація, коли державний тероризм зітнувся з тероризмом чеченців. Знову повторюся - Я НЕ ПІДТРИМУЮ ТЕРОРИСТІВ, ТАМ БУЛИ ДІТИ, І ВИПРАВДАНЬ ЦЬОМУ НЕМАЄ. Я НАВІТЬ НЕ ВПЕВНЕНА, ЧИ Є ПОЯСНЕННЯ.
Але в Шаміля Басаєва дружина і шестеро дітей загинули під час російського бомбардування, і ще хтось із сім’ї - батько, здається. Я цитую свого чоловіка: "Якби я втратив тебе, та ще й 6 дітей, сенс жити далі був би лише у помсті".
Я знаю, що це нічого не вирішує. Помста породжує помсту, і так без кінця. Мені боляче за тих загиблих так, немов я знала їх особисто... Але коли я дивилася на Путіна, який говорив "життя заручників - понад усе", мене дивувало, як таких земля носить? Боже, прости мені те, що я зараз кажу, але Росія останні 15 років - це порохова діжка. То невже не можна створити справді нормальний підрозділ по боротьбі з тероризмом? Чи - людей багато, сотні життів не рахуються? :mad: Що це за "спецназ" такий? "Норд-Ост" вони вже перевершили... Що далі? :mad:

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
Volodymyr
Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-9-2004 у 17:36

Жертвами теракта в североосетинском городе Беслан стали 322 человека, в том числе 155 детей, сообщил заместитель генерального прокурора РФ Сергей Фридинский

http://www.korrespondent.net/main/101409

вчорашню сльозу...
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-9-2004 у 18:18

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Але в Шаміля Басаєва дружина і шестеро дітей загинули під час російського бомбардування, і ще хтось із сім’ї - батько, здається. Я цитую свого чоловіка: "Якби я втратив тебе, та ще й 6 дітей, сенс жити далі був би лише у помсті".

Наталю, Ви втратили причинно-наслідковий зв'язок. Шаміль спочатку взяв зброю до рук, а потім загинули його близькі.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-9-2004 у 18:52

Можливо. Можливо все почалося від тоді, коли СРСР використовував проти чеченців хімічну зброю, і вивозив їх до Сибіру у вагонах, як худобу. Можливо - ще раніше, з царської Росії. Можливо, саме чеченець першим вбив мирного російського солдата, я не знаю. Я бачу результат. Один мій добрий знайомий, чеченець, його батько Казбічем назвав на честь лермонтовського героя, зброї до рук не брав. Він взагалі жив у Києві, а його батьки, два брата і сестра - в одному маленькому селі, в Чечні. Село зачистили. Від сестри не лишилося навіть що поховати, від братів теж мало що лишилося, тіла батьків він просто не знайшов. Ось що я намагаюся сказати: я всією душою співчуваю постраждалим, молюся за загиблих, та про злочини росіян в Чечні мовчать, якось сором’язливо, всі про це знають, і - мовчать. Резонансу громадського немає. Натомість такі теракти мають гучний резонанс - це якщо просто спробувати проаналізувати це. І, як і кожна медаль, мають дві сторони - з одного боку, ніхто ж насправді не вірить, що Росія дасть Чечні незалежність, а такі страхіття призводять лише до посилення терору держави, а з другого... я не знаю, як це написати, щоби мене не звинуватили у бездушності... Коротше кажучи, прозріння оплачується кров’ю невинних. І я стою на своєму - дії російської влади і загонів спецпризначення злочинні, непрофесійні, і спрямовані не на збереження життів заручників, а на збереження іміджу ВВП, як "твердої руки", такого собі Сталіна, за якого "порядок був" - порядок на кістках мільйонів.
А тероризм - злочин в усіх його проявах. Крапка.

Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 4-9-2004 у 19:28

Ні, крапка з комою. На завершення моїх тут дописів ще зазначу: ми з Олесем часто розходимся у думках, але тут я з ним згодна на 100% - тема дуже і дуже тяжка, слизька, і створена саме для обговорення, як би не хотілося (до честі форумівців, цього майже не спостерігалося) збитися на таврування злих чеченців/арабів/басків/ірландських сепаратистів/хуту і тутсі (потрібне підкреслити). Я жива людина, я жінка, кінець кінцем, я знаю, як важко народжується життя, і дуже боюся пізнати на власній шкірі чи шкірі моїх близьких, як легко воно обривається. Легко і незворотно... Ця тема для мене цікава насамперед тим, що тут розглядаються причини і наслідки тероризму, його витоки і різновиди, і методи боротьби з ним. Це живе спілкування. Дякую за увагу, тепер точно все.
Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 21-1-2004
Місто: Lviv
Нема на форумі

Настрій: усміхнена

[*] написано 4-9-2004 у 20:12

...одна людина, вмираючи від голоду, буде жебракувати... друга піде працювати
аби ким лиш би їсти... третя замордує того, хто з хлібиною... усе це залежить від
рівня її деградації... як може деградувати людина, так може деградувати і нація...
звичайно, чеченці існують (бо життям це не назвеш) нижче рівня усякої бідності,
за принципами середньовічної релігії, з промитими ісламом мозгами, але ніщо
не виправдовує вбивства дитини... ні агресивно-тупа політика путіна, ні бажання
нації бути незалежною (яка це тоді нація, – це свора, стадо, плем*я???), ні
бажання помсти... це виглядає так неправдоподібно, що я навіть починаю думати,
що за всім цим можуть стояти якісь інші сили... заради викорінення ісламу,
заради отримання контролю над нафтою, заради своєї влади, в кінці кінців...
мені хочеться ПРАВДИ.
dr.Trollin
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-6-2003
Місто: Львівська політехніка
Нема на форумі

Настрій: ще живий

[*] написано 4-9-2004 у 23:35

Tempika "мені хочеться ПРАВДИ"
(пессимістично) ич, нахаба...
- а не хочеш --
"правди, тільки правди, нічого окрім правди, але нізащо УСІЄЇ правди" (с) біне Джессеріт.

Окрім того
bonch@ 2004-09-01
Москва No Frost-2
Флористы хотят воевать как мольеровские Журдены - по каким-то правилам.
Чтобы война была неким пунктом в органейзере. Между "холя ногтей" и "встреча с заказчиком".

З повагою, Сергій.
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 5-9-2004 у 02:19

А чи не промиті мозки так само у росіян - отією імперською величчю?
Життя - найвища цінність. Життя дитини - це шепіт янгола. Я хочу його чути. Якби мова йшла про мою дитину, я б віддала усе, чого від мене вимагають - незалежність Чечні, себе, усе, що треба - ЗА ЖИТТЯ! Проблема у тому, що ті, хто почуває себе у безпеці, підставляють тих, хто не може себе захистити. Політичні ігри, у яких пішаками - діти. І від цього мені хочеться померти...

Volodymyr
Академік

Нема на форумі

[*] написано 5-9-2004 у 03:17

Число заложников, погибших при захвате школы в Беслане достигло 323 человек. Об этом сообщает AFP со ссылкой на заместителя генерального прокурора России Сергея Фридинского. Среди погибших - 156 детей.

Пока неясно, учтено ли количество тех, кто умер в больницах в ночь с пятницы на субботу. С момента поступления пострадавших скончались от тяжелых ранений 63 человека, сообщили РИА "Новости" в министерстве здравоохранения республики.

В стационары обратилось более 700 раненых. В настоящее время в больницах Владикавказа и Беслана находятся более 500 человека. Всего в заложкиках оказался 1181 человек. Эту цифру привело в субботу министерство народного образования Северной Осетии.

http://www.newsru.com/russia/04Sep2004/250.html

Стає страшно та гидко, коли політики намагаються спекулювати навіть на такому горі... Коли заради вигод нехтують найціннішим, що є - життям... Коли на поталу амбіціям кладуть дитячі сльози...

Не важливо, хто, неважливо де, неважливо коли - але тих, хто то чинить варто вішати на ліхтарях... ІМХО.

вчорашню сльозу...
Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-9-2004 у 08:16

...при чому політичні ігри, якщо в людській натурі, очевидно, закладено
відсутність бар*єру перед вбивством... якщо чеченці були б нацією, як,
наприклад, німці, то вони б жахнулися того, що зробили... і намагалися
б стати знову людьми... а на що може бути здатна здеградована нація!...
на концтабори, на масовий геноцид, на застосування хімічної
і атомної зброї... продовжуючи нескінченні ланцюжки помсти за помсту,
починають скочуватися в болото інші нації... і все, – немає значення,
хто почав... в цілому наше суспільство забуло про те, що таке
гуманізм... :-(( панує масова культура, телебачення для кретинів, душевне збідніння і
матеріальні нестатки... десь ми котимося у прірву, і навіть приймаємо
можливість обговорення вбивства невинних людей заради ідеї,
що і є тероризмом.
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 5-9-2004 у 08:54

А до чого тут чеченці як народ? Вони нічого не робили - навпаки, було знищено чеченців як народ
Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-9-2004 у 09:09

...Ви так кажете *знищено*, ніби це відбулося само собою...
можна детальніше розказати що і як?
dr.Trollin
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-9-2004 у 10:37

топічна інфа
"Егор ХОЛМОГОРОВ. Конец террора
То, что случилось в Беслане - не теракт, а диверсия"
http://www.russ.ru/culture/20040905_terr.html

не зважаючи на те, що добродій - палкий (тут -Агресивний) патріот "матушки Рассеи" - те, що він розумний хлоп - то факт.
Але ще більш цікавим є той момент - що ХТО оголосив війну - то б цікаво взнати...

З повагою, Сергій.
Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 5-9-2004 у 10:43

Знову сталася жахлива трагедія, загинуло вже 333 невинних людини. Я не можу зрозуміти доки політичні амбіції Москви і ВВП зокрема будуть дорожчими за людські життя. Також не зрозуміти доки війна "проти теророзиму" буде зводитися до війни проти чеченського народу?
Мабуть імперський шовніністичний дух ніколи не вивітриться з голів росіян...

Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-9-2004 у 11:10

...та у кожної держави є свої амбіції... :-) тоді треба віддати крим татарам, і закрити
питання з кримом взагалі... і хай самі визначаються, куди вони хочуть.... питання про
тероризм... чому одні нації до нього скочуються, а інші – ні... чому тихо мирно живуть
індіанці і ескімоси в америці?... в більшості випадків тероризм і іслам взаємопов*язані...
хотілося б відслідкувати цей зв*язок, а не кидатися порожніми фразами....

ясне діло, що путін солдафон, і інакше поступати не може і не вміє... останні теракти
розв*язують йому руки, – сліпий цього не побачить... але ті, хто стріляли в спину
дітям – просто бандити, звірі без національної приналежності... а ще мене дивує, що
хтось боїться поспівчувати росії, тільки б його не назвали
м_о_с_к_а_л_ь_с_ь_к_и_м запроданцем :-((( (думаю, мені, як
росіянці, можна вживати цей гумористичний термін)...
йдеться просто про людські почуття, про те, як бути і залишатися людиною
при будь-яких обставинах... особисто я кожен раз читаю списки постраждалих від
терактів в москві... :-(( у мене там родичі, друзі... мені боляче.
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 5-9-2004 у 14:26

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Життя - найвища цінність. Життя дитини - це шепіт янгола. Я хочу його чути. Якби мова йшла про мою дитину, я б віддала усе, чого від мене вимагають - незалежність Чечні, себе, усе, що треба - ЗА ЖИТТЯ!

Цитата:
Першим відправив користувач Tempika
в цілому наше суспільство забуло про те, що таке
гуманізм

Цитата:
Першим відправив користувач Volodymyr
Стає страшно та гидко, коли політики намагаються спекулювати навіть на такому горі... Коли заради вигод нехтують найціннішим, що є - життям... Коли на поталу амбіціям кладуть дитячі сльози...

Не важливо, хто, неважливо де, неважливо коли - але тих, хто то чинить варто вішати на ліхтарях...

Мені останнім часом здається, що однією з основних причин всіх негараздів у світі є найголовніший здобуток Просвітництва - гуманізм - ідеї найвищої цінності Людини, її життя, невід'ємних прав і свобод. Потім, правда, декого почали страчувати на гільотині заради досягнення ідеалів - Свободи, Рівності, Братерства. Ще одним ідеалом стає Право. Закон дозволяє скоювати злочини, які вже не виглядають злочинами в очах суспільства.

З'являється ідея права нації на самовизначення - привід для кривавих міжетнічних конфліктів.

Дехто вважає, що заради ідеалу (чи ідолу) Життя можна віддати Все. Між іншим цим всім можуть стати чиїсь інші життя (вже з малої літери). Можна поступатись суверенітетом над певною територією, віддавати майно і гроші. Вірмени у Туреччині були згідні віддати все, щоб їх не чипали, і віддавали. Результат: у 1915 їх просто вирізали.

Хтось пропонує в ім'я Життя вішати на ліхтарях.

Сполучені Штати тривалий час називали свої локальні війни - гуманітарними операціями або операціями з подолання наслідків гуманітарних катастроф. Теж відстоювали ідеали Гуманізму.

Наш контингент в Іраці чомусь назвали миротворчим, хоч воює він приблизно так само, як ОКРВ в Афганістані у відносно спокійні роки.

Може наше суспільство навпаки надто перейнялося ідеями Гуманізму. Грунтовніших висновків зробити ще не готовий.
Volodymyr
Академік

Нема на форумі

[*] написано 5-9-2004 у 14:50

to Сергій Бєляєв:

Ідеї всепрощенства та гуманізму - гарні ідеї... Але працюють лише там, де всі дотримуються тих самих правил. Я досить мирна людина, але є певна межа, котру не можна переступати.

Можна виправдати Онопрієнка його дитячими проблемами, можна виправдати Басаєва - його сім'ю винищили, можна виправдати російського майора, що згвалтував та вбив чеченську дівчину... Виправдати можна всіх... Але всі ці люди переступили межу - межу, котра не прописана ні в Конституції, ні в Кримінальному кодексі, ні в військових статутах. Вона десь в нас, причому є спільною для всіх пасажирів цього потягу на ймення "Земля".

Ви самі визначаєте для себе - переступати її чи ні, залишитися людиною чи стрибнути в цю прірву. Терористи - стрибнули у прірву, їх вчинок виправдати не можна нічим, вони самі обрали свій шлях.

І тут не винні ні чеченці, як народ, ні росіяни, як той самий народ - розрізняйте вчинки окремих людей, прошу...

вчорашню сльозу...
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 5-9-2004 у 18:38

Цитата:
особисто я кожен раз читаю списки постраждалих від
терактів в москві... :-(( у мене там родичі, друзі... мені боляче

Мені теж боляче, хоча ані друзів, ані родичів я у Москві не маю. Усім боляче. Таке не може не боліти, я ще раз повторюю (як папуга якийсь!). А в мого чоловіка друзі у Грозному... були. Де прочитати ті списки? Я знаю лиш, що майже всі ті люди вже у іншому світі. Це не виправдання, і не пояснення, це просто ремарка, бо я, наприклад, вважаю, що чеченські діти такі самі, як і російські, і їх теж не можна вбивати. Взагалі людей не можна вбивати. З цього приводу дуже добре Володимир сказав у своєму останньому дописі.
Цитата:
в більшості випадків тероризм і іслам взаємопов*язані...
хотілося б відслідкувати цей зв*язок, а не кидатися порожніми фразами...

То й відслідкуйте, якщо хочеться. Є й тема, здається, про іслам, а ні - створіть нову, там і поговоримо і про особливості цієї релігії та східного менталітету, і про витоки підвищеної агресивності мусульман, і про те, хто перший почав, і коли все почалося, і взагалі про все, що ви захочете.
Цитата:
а ще мене дивує, що
хтось боїться поспівчувати росії, тільки б його не назвали
м_о_с_к_а_л_ь_с_ь_к_и_м запроданцем :-(

Ви мене, звичайно, вибачте, і може, мене навіть забанять, але ця фраза - просто брєд. До того ж, співчуття - це по суті і є ті порожні фрази, якими ми тут перекидуємося, якщо хтось не помітив.

А ще мені чомусь здається, що тут ніхто нікого не виправдовує, бо виправдань такому не існує, і в мене вже зараз рука відвалиться вже в котре це писати. Люди просто намагаються докопатися до суті проблеми, це нічого не змінить, і все це знають, але звинувачувати їх на цій підставі в бездушності чи небажанні поспівчувати чужому горю просто некоректно (і це ще м’яко кажучи).

Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-9-2004 у 18:58

...Ваше право вважати чиїсь щирі почуття пустими фразами... ради бога... :-(
а за статистикою все ж 18 чоловік на цьому форумі виправдали тероризм...
і вже немає значення з якої причини...
ну і не тре переходити на особистості.... :-(((
Volodymyr
Академік

Нема на форумі

[*] написано 6-9-2004 у 10:46

http://www.korrespondent.net/main/101449

вчорашню сльозу...
marco
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-2-2003
Місто: Львів, центр
Нема на форумі

Настрій: стабільний

[*] написано 6-9-2004 у 11:15

Дещо відмінна від офіційної версія подій, причин і наслідків:
http://obkom.net.ua/read/2774.html

Компанія "ВебМайстерня" - професійна розробка веб-сайтів та впровадження TYPO3 CMS.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
dr.Trollin
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 6-9-2004 у 11:23

2Tempika 5-9-2004 в 18:58
не Виправдали Терроризм,
але Вказали, що це НЕ Терротизм, але військова операція.
Просто ми то казали менш чітко (менш визначено)
за тАмошньго президента (котрий Путін).
Терористичний акт - то одне, а диверсія - таки ДЕЩО відмінне
(хоча і теж свинство)
але свинство рівня свинячості того, як ВЗАГАЛІ на війні.

З повагою, Сергій.
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 6-9-2004 у 12:57

На особистості я не переходила, просто вказала, що одна фраза (а не її автор), на мій погляд, позбавлена логіки і образлива для тих дописувачів, які НАМАГАЮТЬСЯ керуватися логікою, бо хвиля емоцій вже нічому не зарадить. Щирі співчуття НЕ Я вважаю порожніми фразами, Таню, а просто зробила компіляцію з деяких постів: перечитайте, і ви зрозумієте, про що я.
А взагалі з цього панцерника я зістрибую: за перестуком коліс і биттям себе в груди ми лише себе і чуємо (про всяк випадок - мене це теж стосується).

Сторінки:  1  ..  6    8  9

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1865
Реклама: