Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  ..  5    7  8
Автор: Тема: чи є бідність природнім явищем?
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-1-2007
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: :)

[*] написано 20-9-2007 у 17:09

як та дурня стосується цієї теми?

www.edicta.ho.com.ua - практичні курси та тренінги
Правила існують, щоб робити винятки
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 20-9-2007 у 17:42

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
- третя група - невелика. Ніби й не унтерменші, але до панівної раси теж не належать. Від природи мають певні здібності, але для досягнення успіху потребують керівників з панівної раси. З часом можуть бути асимільовані та включені до панівної раси
Прошарок - це називається. Якщо не пощастить (а це в історії траплялося куди частіше) - будуть включені до 1 категорії.
Цитата:
Якщо не всі здогадались, звідки це. Можу дати посилання на джерело та автора
Я теж можу дати посилання, тільки на ніби-то протилежний табір, де те саме викладено трохи більш завуальовано. Але Ната вам скаже, що не треба "ворушити кістки".

Все ж таки, як не крути, а головна проблема всіх цивілізацій - брак освіченості та культури (а не бідність, багатство або що)

Усе мине. Усе мене мине
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Andreas
Академік

Зареєстрований: 29-4-2004
Місто: Offenburg, Deutschland
Нема на форумі

Настрій: не дуже...

[*] написано 20-9-2007 у 17:44

Цитата:
Ната Толмачова
як та дурня стосується цієї теми?

Та трохи перетинається "та дурня" з деякими Вашими твердженнями, якщо конкретно, то з тими, де Ви кажете, що деякі люди народжуються від природи без талантів та здібностей і тому приречені на бідність самою природою.

У кожного є хоч якийсь, та талант. Один - талановитий інженер, другий - бізнесмен, третій - художник, четвертий - автослюсар. Просто дехто свій талант "в землю закопує", а дехто "в оберт запускає", як, власне, Іісус розповідав.
А лінь - вона не від природи, вона набувається в процесі життя - виховання, вплив соціуму, тощо.
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 20-9-2007 у 19:33

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Andreas
Та трохи перетинається "та дурня" з деякими Вашими твердженнями, якщо конкретно, то з тими, де Ви кажете, що деякі люди народжуються від природи без талантів та здібностей і тому приречені на бідність самою природою.

мда... моя твоя не понимаєт...
я не казала що нема талантів, я якраз казала що ними як правило не користуються

Цитата:
А лінь - вона не від природи, вона набувається в процесі життя - виховання, вплив соціуму, тощо.

лінь від виховання, від впливу соціуму? класно. а поняття "самовиховання" ви ніколи не чули?
якщо лінь від впливу соціуму, то тоді нема чого дорікати комусь лінню.
людина або сама собі винна, або їй хтось винен, ви знаєте третій варіант?

на рахунок впливу соціуму - простенька задачка: уявіть собі сім’ю - мама, тато, двоє синів, тато все пропиває, діти голодні і обірвані, мама бідна і нещасна. один син виріс і в нього нормальна сім’я, достаток, а другий живе як його тато - сам нічого не має, діти голодні і обірвані, жінка бідна і нещасна. це як називається? виросли двоє в однакових умовах абсолютно різні люди з різним світоглядом. чому так? який розв’язок задачки?

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 20-9-2007 у 19:46

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Все ж таки, як не крути, а головна проблема всіх цивілізацій - брак освіченості та культури (а не бідність, багатство або що)

так я і знала. головну проблему всіх цивілізацій ви знаєте, а чому люди все життя можуть прожити бідні - ні. бідні - це коли постійно чогось бракує - наприклад, хліба щодень, зимового взуття взимі і літнього влітку. не тоді коли ти мала дитина або старий хворий пенсіонер, а тоді коли ти здорова людина працездатного віку? чому тоді не вистачає на елементарні речі протягом майже цілого життя?
замість того, щоб критикувати думки інших можна один раз і свою висловити, бажано чітко і конкретно: причини бідності такі-то, називаються вони так-то
а то вам головне щоб сказати, що всі інші помиляються :)

і якщо можна ще одне питаннячко: ви дійсно вважаєте бідність чеснотою?

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 20-9-2007 у 20:30

Цитата:
За софістикою та риторикою, гарними фразами та ідеями зазвичай ховається справжня природа та зміст.

Якщо ж викласти теорію про природність бідності на "хлопський розум" або, як зараз кажуть, "для чайників", то все виглядає дуже просто.

Люди поділяються на три групи:
- унтерменші (недолюдки ... або як кому подобається) - тупі від народження, інтелектом обділені, Богом обіжені ... (додати свій варіант). Від природи ні на що не здатні, крім існування у злиднях. Живуть примітивними інстинктами (поїсти, поспати, по... свій варіант). Ліниві, нездатні до самоорганізації ...
- панівна раса (наприклад, арійська) - ідеальні від природи, красиві внутрішньо та зовнішньо, приречені на успіх самим Проведінням, яке їх веде по життю до Великої Мети. На чолі їх стоять вожді (фюрери). Їм все вдається. Успіх - їх ім'я. Всі поголовно щасливі.
- третя група - невелика. Ніби й не унтерменші, але до панівної раси теж не належать. Від природи мають певні здібності, але для досягнення успіху потребують керівників з панівної раси. З часом можуть бути асимільовані та включені до панівної раси.

Якщо не всі здогадались, звідки це. Можу дати посилання на джерело та автора.

давайте без софістики і риторики розберемося в термінах

мислення поза мовою не існує, як люди розуміють терміни якими ми тут оперуємо можна прочитати в великому тлумачному словнику: http://www.slovnyk.net/

ПРИРОДНИЙ, -а, -е. 1. Прикм. до природа 1. // Створений природою, а не людиною. // Який є в природі. // Зумовлений, спричинений законами природи. // Який здійснюється відповідно до законів природи. // Природна смерть – смерть, зумовлена, спричинена законами природи (старінням організму, невиліковними хворобами і т. ін.); своя смерть.2. Справжній, натуральний; протилежний штучному. // Звичайний, не змінений чим-небудь. 3. Зумовлений звичайним перебігом, розвитком подій; цілком нормальний, закономірний. // Зумовлений суттю, природою чого-небудь.

ПРИРОДА, -и, ж. 2. Сукупність фізичних і психічних особливостей, з яких складається особистість людини і які проявляються в її діях, поведінці. 3. Сукупність основних якостей, властивостей чого-небудь; суть, сутність. ** За своєю природою – за своїми суттєвими ознаками, особливостями і т. ін.; у своїй суті.

ЗДІБНІСТЬ, -ності, ж. 1. перев. мн. Природний нахил до чого-небудь; обдарування, талант. 2. з інфін. Властивість, особливість, що виявляється в умінні робити, здійснювати що-небудь.

СОЦІАЛЬНИЙ, -а, -е. 1. Пов'язаний із життям і стосунками людей у суспільстві; суспільний, громадський. // Породжений умовами суспільного життя, певного середовища, ладу. // Існуючий у певному суспільстві. // Здійснюваний у суспільстві. // Зумовлений поділом суспільства на класи. Соціальне забезпечення. Соціальне страхування.

ОСОБИСТІСНИЙ, -а, -е. Що стосується кого-небудь як особистості, індивідуальності; пов'язаний з виявом чиїх-небудь особистих, індивідуальних рис, особливостей.

ОСОБИСТІСТЬ, -тості, ж. Конкретна людина з погляду її культури, особливостей характеру, поведінки і т. ін.; індивідуальність, особа.

ХАРАКТЕР, -у, ч. 1. Сукупність стійких психічних властивостей людини, її особистих рис, що виявляються в поведінці й діяльності; вдача.
ПОВЕДІНКА, -и, ж. 1. Сукупність чиїх-небудь дій і вчинків; спосіб життя. // Певні дії, вчинки взагалі.

БАГАТСТВО, -а, с. 1. Велике майно, цінності, гроші. // Достаток усього, розкіш; прот. бідність

БАГАТИЙ, -а, -е. 1. Який має багатство, володіє великими матеріальними цінностями; заможний; прот. бідний. 2. на що, чим. Який має багато, в достатку чого-небудь. ** Багатий вечір – вечір напередодні Різдва, коли виставляють на стіл багато різних страв. Чим багаті, тим і раді – традиційна формула звертання до гостя. 3. Великий, достатній, повний. 4. Розкішний, пишний, дуже гарний. 5. перен. Цінний чим-небудь, високоякісний. // Різноманітний, з великим запасом слів (про мову).

БІДНІСТЬ, -ності, ж. 1. Матеріальна незабезпеченість, нестатки, брак засобів для існування; убогість. 2. Абстр. ім. до бідний 2 – 4.

БІДНИЙ, -а, -е. 1. Який живе в нужді, нестатках; убогий; прот. багатий. // Недостатньо забезпечений матеріально; небагатий, незаможний. // у знач. ім. бідний, -ного, ч. Убога людина, бідняк. 2. Такий, як у бідняка, власт. біднякові; недорогий, непишний. 3. Невеликий кількістю, недостатній. 4. Який має в незначній кількості потрібні риси, ознаки. 5. на що, чим. Який має, містить мало, недостатньо чого-небудь. 6. Який викликає співчуття; нещасний, бідолашний.

ПРИЧИНА, -и, ж. 1. Явище, яке обумовлює або породжує інше явище; прот. наслідок. 2. Підстава, привід для яких-небудь дій, вчинків. // Спонукання, міркування, мотиви, якими викликаються які-небудь вчинки.

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 23-9-2007 у 20:40

Истина обладает замечательным свойством тут же прекращать любой обмен мнениями (с) :lol:

Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Зареєстрований: 31-1-2004
Нема на форумі

Настрій: гарний

[*] написано 24-9-2007 у 09:58

А про що надалі обмінюватись? У що Ваша гіпотеза вироджується, я Вам на прикладі показав. А Ваша спроба перевести обговорення у термінологічну площину є знову ж таки прийомом, властивим софістиці.

Терміни варто було наводити у першому пості в цій темі. А надалі вже доводити гіпотезу про те, що бідність створена природою, є у природі та зумовлена законами природи, а отже є цілком нормальною, закономірною. Необхідність доведення цієї гіпотези, зокрема зумовлена тим, що для 71,43% тих, що взяли участь в обговоренні, неприродність бідності є очевидною.

Паралельно, виходячи з перебігу обговорення, Вам треба довести, що бідність не пов'язана із життям і стосунками людей у суспільстві, не породжена умовами суспільного життя, певного середовища, ладу, не зумовлена поділом суспільства на класи (верстви, страти тощо).

Якщо ж Ви не хочете себе тим всім стомлювати, то варто звернутися до Адміністрації Форуму з проханням перенести обговорення з розділу Філософія та релігія в розділ Балачка.
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 24-9-2007 у 13:40

на рахунок термінів, як сказала одна розумна людина: "не умножай сущности сверх необходимости" (с)
якщо ви ввжаєте бідність соціальним явищем, то спробували б самі відстояти свою точку зору, а то я щось цього не помітила :) ви просто кажете що бідність неприродня і все. а яка?
проголосувало лише кілька людей, очевидно вони вважають, що якщо вони бідні то це багаті в них вкрали гроші :lol:
це найпопулярніше пояснення соціальних причин бідності :)

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 24-9-2007 у 13:58

Цитата:
те, що бідність створена природою, є у природі та зумовлена законами природи, а отже є цілком нормальною, закономірною. Необхідність доведення цієї гіпотези, зокрема зумовлена тим, що для 71,43% тих, що взяли участь в обговоренні, неприродність бідності є очевидною.

в мене нема необхідності щось доводити, це було просто опитування, в якому взяло участь дуже мало людей, але результат був передбачуваним наперед і хіба що тим цікавий :)
як показує практика бідність явище цілком природнє і кожен при бажанні може змінити своє матеріальне становище незалежно від соц умов, але не кожен здатний наважитися на це. і тому звичайно тільки теоретично знає, що це неможливо :lol:
теоретиків, завжди більше, що однак не означає,того що вони праві :)
що і підтвердило опитування. а ще підтвердило те, що наші люди ще довго будуть лишатися бідними :)
от впаде зараз долар і буде ще одна "об’єктивна причина" для бідності :rolleyes:

Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 24-9-2007 у 14:05

Останніми двома постами Ви остаточно переконали мене у тому, що тема розміщена не у тому розділі.
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 24-9-2007 у 14:15

...ви мене всіма своїми постами в цьому переконували :lol:
вибачте за відвертість :saint:

Руслан Кравець
Дійсний член

Зареєстрований: 19-6-2002
Нема на форумі

[*] написано 24-9-2007 у 15:27

Pre Scriptum

1. Розумну людину звали Вільям Окамський (або Окам), а цитоване правило називається лезом Окама.
2. Переглядаючи цю тему, мені чомусь також згадався бідолашний Моцарт.
3. Серед купи слів тут була написана одна геніальна фраза. Хочеться її зацитувати ще раз. Просто так, щоб посмакувати.

Успіх - це коли ви прибігли перші до фінішу. Щастя - це коли не потрібно нікуди бігти. (c) Андрій Пелещишин

Scriptum

Що означає "природний" - розумію, що означає "бідність" - розумію,
а от стосовно "бідність - природне явище" не впевнений чи розумію.

Щось дається людині природою (від батьків по спадковості). Це називається генотипом людини.
Щось накладається зовнішнім оточенням та обирається самою людиною під час її формування. Це - фенотип людини.
Людина живе в конкретний час в конкретному суспільстві.
Суспільство накладає свої умови та вимоги, які людина може прийняти, відкинути або, зрештою, змінити.
В залежності від стану суспільства ті чи інші (зовсім різні) людські якості можуть сприяти успіхові людини.
Статки людини можуть змінюватися протягм її життя.

Post scriptum

Насправді все дуже просто.
Причина бідності - дурість і алкоголізм.
Причина дурості і алкоголізму - бідність. :)

Post Post Scriptum

Нато, благаю, не починайте будь-ласка теми "Чи є природнім бути нещасливим", бо що тоді залишиться бідній нещасній людині на цьому світі?
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 24-9-2007 у 19:53

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Руслан Кравець
Розумну людину звали Вільям Окамський (або Окам), а цитоване правило називається лезом Окама.

я знаю :)

Цитата:

В залежності від стану суспільства ті чи інші (зовсім різні) людські якості можуть сприяти успіхові людини.

думаю, що в залежності від певних здібностей, а не від стану суспільства :)
йдеться не про різні епохи чи періоди розвитку (якщо я правильно вас зрозуміла), а про різних людей однієї епохи, одного суспільства

Цитата:
Нато, благаю, не починайте будь-ласка теми "Чи є природнім бути нещасливим", бо що тоді залишиться бідній нещасній людині на цьому світі?

:) всі відчуття і почуття є природніми, чого б я починала нову тему? :saint:

Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 27-9-2007 у 15:54

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ната Толмачова
...ви мене всіма своїми постами в цьому переконували :lol:
вибачте за відвертість :saint:

Ваша відвертість лише спонукає до розвитку теми.
Змушений звернути увагу, що Ви започаткували не просто опитування. Фактично опитування мало б відбуватися на фоні обговорення статті Алли Фляшникової "Бідність і багатство в наукових теоріях і сучасних дослідженнях". Проте, акцент у Вашому першому пості було зроблено на цитуванні найяскравішого представника соціал-дарвінізму Герберта Спенсера. Дивно, що протягом майже ніхто не звернув на це уваги, тим більше, що тема розміщена у розділі Філософія та релігія.
Як відомо, соціал-дарвінізм є радикально, навіть реакційно, консервативною теорією, що межує з расизмом та євгенікою.
Незважаючи на те, що у наведеній Вами статті розглядаються різноманітні підходи до розуміння понять бідності-багатства, Ви послідовно обстоюєте саме соціал-дарвіністські погляди на цю проблему.
Саме тому я навів Вам модель суспільства, у якому були реалізовані соціал-дарвіністські підходи. В принципі як раз практична реалізація цих підходів у нацистській Німеччині й зумовила занепад соціал-дарвінізму після Другої світової війни.
Тепер, я думаю, Вам має бути зрозуміло, як "та дурня" стосується теми обговорення.
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 27-9-2007 у 16:08

Ремарка:
В останньому реченні другого абзацу читати: "Дивно, що протягом обговорення ..."
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 27-9-2007 у 16:18

Цитата:
Ремарка:
В останньому реченні другого абзацу читати: "Дивно, що протягом обговорення ..."

А чому не виправити прямо в тексті?

Тут інша ремарка - не про бідність і багатство, а про Спенсера, бо в когось може скластися враження, що він був крайнім радикал-євгеніком, ледь не фашистом. Не був. Був нормальним освіченим вченим широкого кругозору та досить ліберальних поглядів. Просто дарвінізм тоді був у моді, як щось альтернативне. Як соціалізм. І тут спостерігається цікава аналогія з головним соціалістом - Марксом. Той теж був освіченою і неглупою людиною; обидва не працювали (десь), жили хто на що: один - на спадкові відсотки, інший на відсотки від Енгельса; понаписували томи розмислів; міркування обох (різною мірою) були використані в 20 столітті тоталітарними режимами.
Мораль: варто працювати, навіть якщо маєш гроші - менше дурних думок у голову лізе.

Усе мине. Усе мене мине
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 30-9-2007 у 15:34

"если хотите узнать истину - не слушайте теории разные или там объяснения. Просто смотрите на реальность. На действительность" (с)
.. і думайте своєю головою :)
... дочитую книжку Ю.Мороза "Истина в тезисах". в книжці попередження: чтение этой книги опасно для вашего мировоззрения! :) для тих хто звик шаблонно мислити і так же жити вона дійсно небезпечна для психічного здоров’я :)
там дуже просто і з гумором описано про державу і суспільство, багатство і бідність, освіту, підприємництво, свободу
для більшості людей мабуть дійсно написане там є шоком :rolleyes:
враховуючи мій негативний імідж на форумі можу спокійно сказати: підозрюю що зрозуміти написане далеко не кожному під силу :)
але дуже рекомендую скачати і прочитати: http://www.dikorosi.lv/ru/205

Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 28-10-2005
Нема на форумі

Настрій: не знаю чого хочу, але чогось хочу

[*] написано 7-11-2007 у 11:37

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Руслан Кравець
Pre Scriptum

3. Серед купи слів тут була написана одна геніальна фраза. Хочеться її зацитувати ще раз. Просто так, щоб посмакувати.

Успіх - це коли ви прибігли перші до фінішу. Щастя - це коли не потрібно нікуди бігти. (c) Андрій Пелещишин

Геніально просто!!
Хочу встромити один анекдотмайже на цю тему. Правда музичний, так що вже звиняйте...:baddevil:

В одному оркестрі за першим пультом сидять два скрипачі - концертмейстер старий маститий єврей і коло нього підручним молоденький випускник консерваторії. В антракті той молоденький сидить за пультом і грає, грає, грає..., а той що старий і маститий сидить собі тихенько. Диригент розвертається до старого маститого концертмейстера і каже - а чому ви нічого не повторюєте, не граєте? А він йому відповідає - розумієте, він молодий, тому ще шукає, а я вже знайшов...

ансамбль старовинної музики \"Львівські Менестрелі\" http://www.lviv-menestreli.lviv.ua
Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 7-11-2007 у 11:45

Мораль: варто працювати, навіть якщо маєш гроші - менше дурних думок у голову лізе. Dmy
Почесний Академік

Скільки тут просто гєніальних висловів люди написали, що я просто в захваті!

ансамбль старовинної музики \"Львівські Менестрелі\" http://www.lviv-menestreli.lviv.ua
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 7-11-2007 у 19:56

Я на правах підступного "почесного академіка" (Лєно, не треба обзиватися, напішить ще 997 повідомлень, і вас лаятимуть так само) встромлю свої п'ять шелягів в окремі цитатки (звісно, що не у свої :P)

"Успіх - це коли ви прибігли перші до фінішу. Щастя - це коли не потрібно нікуди бігти".
Це - гарно, але не конче про щастя. Це - свобода і спокій. Пам'ятаєте "Майстра і Маргариту"? (приблизно)
"Щастя вони не заслужили. Я дам їм спокій."
У польській є слово wolny, що може перекладатися і як вільний (свобідний), і як повільний. Точніше - неквапливий, бо повільний - це powolny.
Тобто вільній людині квапитися нікуди (порівн. вище).
А що таке щастя, я так і не знаю. Не зміг би його визначити. Може, для когось це і спокій.
Але тут - другий коментар.
Я останній анекдот знаю в іншій інтерпретації. Без національного забарвлення.

Новий руський купив собі крутий рояль. Зібрав пацанів, почав хвалитися. Ті його зіграти просять.
Він відкинув кришку й врочисто вдарив по ре 2 октави.
Пацани в захваті. Але знайшовся один - каже: "Здорово звучить, без понтів, голосно. Але ось ми на тому місяці у філармонію ходили - там якраз найдорожчі за цілий рік квитки викинули. Так ось, сидів дядько за піаніною, як ти, прямо, але він чомусь по різних клавішах стучав."

Ну, а далі сакраментальна відповідь: "Так він ще шукає. А я вже знайшов!"

Це до того, що іноді варто і пошукати трохи. Попри свободу, спокій і щастя, навіть.

Усе мине. Усе мене мине
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 7-11-2007 у 20:29

Світла вони не заслужили, Дмитре :)

Цінуй чужі думки, але не настільки, щоб привласнювати їх.
Дмитро АРСЕНИЧ
Іван Дівеєв
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 9-5-2007
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 7-11-2007 у 21:24

Щастя це окремі ділянки в мозку + складні білкові структури + адреналін, допамін, серотонін, ендорфіни і ще кілька речовин. Така вона, жорстока правда. ;)
Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 9-11-2007 у 19:12

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Я на правах підступного "почесного академіка" (Лєно, не треба обзиватися, напішить ще 997 повідомлень, і вас лаятимуть так само)

Чесно - не зрозуміла :rolleyes:

Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 9-11-2007 у 20:06

Що саме: "підступного" чи "почесного"? Власну підступність я сам не завжди розумію, а для звання "Почесний Академік" просто потрібно нафлудити на ФоРуМі 1000 повідомлень. Наразі вам залишилося 887 (я вище помилився у першій цифрі. О, Боже, як це по-музичному прозвучало!)

Усе мине. Усе мене мине
 Сторінки:  1  ..  5    7  8

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 5741
Реклама: