Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  ..  4    6  7
Автор: Тема: власний бізнес: початок, переваги, перспективи
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-1-2007
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: :)

[*] написано 4-5-2007 у 12:52

Витяг з книжки Р.Кіосакі "Богатый папа, бедный папа"

Рассказ о том, как погоня за финансовой мечтой оборачивается финансовым кошмаром.

История усердно работающих людей имеет определенный шаблон. Недавно поженившаяся, счастливая, высокообразованная молодая пара поселяется в тесноватой арендованной квартире. Они сразу осознают, что экономят деньги, так как двое могут жить за те же деньги в этой квартире, что и один жилец. Одна проблема – они решают экономить деньги, чтобы приобрести дом своей мечты, где могут завести детей. У них есть два дохода, и они начинают фокусироваться на своих карьерах. Их доходы начинают расти.
А так как их доходы идут вверх, то их расходы идут вверх с таким же успехом.

(Расходы №. 1 для большинства людей налоги. Многие считают, что подоходный налог – их основной расход. Но для большинства американцев их самый высокий налог связан с социальным обеспечением. Особенно указанный налог бьет по карману работника в том случае, когда этот налог на социальное обеспечение комбинируется с налогом на медицинское обслуживание, урезая доход работника на 15 %. В сущности, это те деньги, которые работодатель не может заплатить работнику. Ко всему этому, работник все еще должен платить подоходный налог на сумму, удержанную из его зарплаты в качестве налога на социальное обеспечение, т.е. доход, который работник никогда не получает, потому что он идет прямиком в сферу социального обеспечения через удержание.
Вот так пассив идет вверх.)

Т.к. их доходы идут вверх, они решают купить дом своей мечты. Вместе с домом всплывает новый налог – налог на имущество. Затем молодые покупают новую машину, новую мебель, разные приспособления, чтобы обустроить свой дом. Однажды они просыпаются, а в графе пассив – долги по закладной и кредитным карточкам.
Теперь они угодили в ловушку крысиных гонок. Появляется ребенок. Они трудятся еще усерднее. Процесс идет по кругу. Больше денег – выше налоги. По почте приходит кредитная карточка. Молодые используют ее. Она постепенно исчерпывается. Звонит ссудная компания и говорит, что их самое большое имущество, их дом отныне стоит дороже. Компания предлагает консолидирующую молодым ссуду, чтобы им легче было расплатиться за дом, говорит молодым, что у них очень хорошая репутация и предлагает молодой паре разумный выход – отделаться от высоких процентов потребительского долга, рассчитавшись своей кредитной карточкой, говорит о налоговой скидке. Молодые идут на это, облегченно вздыхают. Складывается ситуация когда кредитные карточки вроде как покрывают долги за дом. Потребительский долг перелит в закладную на дом. Выплаты молодых снижаются, т.к. выплата долга растягивается на 30 лет. Очень разумно.
Звонит сосед, приглашает их на распродажу в честь Дня Памяти павших в Гражданской войне (1861‑1865 гг.). Шанс сэкономить деньги. Молодые говорят себе: «Мы не будем ничего покупать, лишь пойдем, посмотрим».
Молодая пара, о которой я рассказал, существует в действительности. Я поддерживаю с ними отношения все время. Когда мы встречаемся, они спрашивают меня: «Вы можете рассказать нам, как заработать большие деньги?». Привычка тратить заставляет их искать больший доход.

Они даже не представляют, что реально их проблема в том, как они поступают с имеющимися деньгами, в этом причина их финансовой борьбы. Их проблема в том, что они финансово неграмотны и не понимают разницу между активом и пассивом.

Большое количество денег редко решает чьи‑то денежные проблемы. Мудрость решает проблемы. Один мой друг говорит всем, кто в долгах, одно и то же постоянно: «Если вы видите, что закопали себя в долгах – не копайте больше».

www.edicta.ho.com.ua - практичні курси та тренінги
Правила існують, щоб робити винятки
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 4-5-2007 у 13:31

Ну не знаю, ось цей останній кусок тексту ну ніяк не вразив глубокою сокровенною мудрістю.

Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-5-2007 у 13:48

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Ну не знаю, ось цей останній кусок тексту ну ніяк не вразив глубокою сокровенною мудрістю.

бо то вирвано з загального контексту. варто прочитати повністю
а давайте я вам скину цілу книжку в поштову скриньку?

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-5-2007 у 13:54

Та дякую :), дуже мило з вашого боку, я собі сам стягну
http://www.google.com.ua/search?q=%22%D0%91%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82... src="./images/smilies/shocked.gif" style="border:none" alt=":o" />fficial&client=firefox-a

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-5-2007 у 14:03

це теж з тієї книжки:

Давайте и вам воздается: сила дающего. Оба моих отца были учителями. Богатый отец преподал мне урок, который я пронёс через всю свою жизнь, урок, заключавшийся в том, что необходимо было быть щедрым или дающим. Мой образованный отец отдавал много времени и знаний, но почти никогда не давал денег. Как я упоминал, он обычно говорил, что дал бы денег, если бы имел лишние. Конечно, лишних денег почти никогда не было.
Мой богатый отец отдавал деньги, так же, как и знания. Он твердо верил в необходимость отдавать. Он всегда говорил: «Если ты чего‑то хочешь, тебе сначала нужно отдать». Когда ему не хватало денег, он просто давал деньги на свою церковь или на благотворительность.
Если бы я мог оставить себе одну единственную идею, то она была бы такой: всякий раз, когда тебе чего‑то не хватает, или ты в чём‑то нуждаешься, дай то, что ты хочешь сначала, и тебе воздается сторицей. Это касается всего: денег, улыбки, любви, дружбы. Я знаю, что часто человек хочет отдавать в последнюю очередь, но я отдавал, и это всегда помогало мне. Я абсолютно убеждён, что принцип обратимости реально действует и я даю то, что хочу получить.
Я хочу денег, и я даю деньги, которые возвращаются ко мне Б тысячекратном размере. Я хочу осуществить продажу и я помогаю кому‑то ещё что‑то продать, и ко мне приходит удача в продаже. Я хочу контактов, и я помогаю кому‑то ещё установить контакты и как в сказке, контакты приходят и ко мне. Давным‑давно я слышал поговорку, в которой говорилось: «Богу не нужно получать, но людям нужно отдавать».
Мой богатый отец часто говорил; «Бедные люди более жадные, чем богатые люди». Он объяснял, что если человек – богатый, он даёт людям то, что им нужно. Всю свою жизнь, когда бы я ни ощущал нужду или недостаток в деньгах, потребность в чьей‑то помощи я, знал в глубине души, что мне необходимо, решал отдать это сначала. И то, что я давал, всегда возвращалось ко мне.

Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-5-2007 у 14:34

Вже прочитав. Книжка з ряду тих, що мусять "зрезонувати" в душі, щоби дати якийсь результат. А це річ дуже індивідуальна.

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-5-2007 у 16:08

само собою
але ж правильно розпоряджатися грошима всі повинні вміти :rolleyes:

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-5-2007 у 16:11

такі книжки треба читати вдумливо, а ви як я бачу прочитали занадто швидко
але, сперечатися я більше не буду. набридло :)

Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-5-2007 у 18:40

До речі, враження від книжки псує реклама отої гри CashFlow у кінці. Чомусь мені згадалося оповідання Генрі "Посеред тексту" :)

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-5-2007 у 08:59

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
До речі, враження від книжки псує реклама отої гри CashFlow у кінці. Чомусь мені згадалося оповідання Генрі "Посеред тексту" :)

я не бачила, в мене електронний варіант без реклами :)

Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 21-1-2004
Місто: Lviv
Нема на форумі

Настрій: усміхнена

[*] написано 5-5-2007 у 10:35

...була зайнята (працювала і теде), тому не мала часу відслідкувати
дискусію... нато, ваша репліка про п*яних, що чіпляються, дуже самокритична,
я щиро сміялася... таке враження, що у вас нема жодних інтересів в житті,
і бізнес - це єдиний сенс у ньому, який ви вбачаєте... як тут вірно замітили
люди, бізнес - це заробляння грошей... так чи інакше, ми всі працюємо
для людей, не забуваючи при цьому по власний і суспільний добробут, а
робити це можна різними методами... очевидно, ваша невдала співробітниця
розглядала вашу співпрацю з вами, як власний бізнес, а ви, одразу поставивши
її на місце найманого працівника, розхолодили її і дезорієнтували... і вона
права, що лишилася невдоволена як роботою, так і матеріальною
винагородою за неї... взагалі я б радила вам вчитися співпрацювати з
людьми... здатність створювати на порожньому місці конфлікти замість
плідної дискусії у вас просто вражаюча... при цьому, мабуть, ви хороша
людина, що тяжко працює... але.
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-5-2007 у 17:15

Цитата:

я щиро сміялася... таке враження, що у вас нема жодних інтересів в житті,
і бізнес - це єдиний сенс у ньому, який ви вбачаєте...

очевидно, ваша невдала співробітниця
розглядала вашу співпрацю з вами, як власний бізнес, а ви, одразу поставивши
її на місце найманого працівника, розхолодили її і дезорієнтували... і вона
права, що лишилася невдоволена як роботою, так і матеріальною
винагородою за неї... взагалі я б радила вам вчитися співпрацювати з
людьми... здатність створювати на порожньому місці конфлікти замість

:lol: тепер моя черга сміятися
Темпіко, чесне слово, я навіть не маю вже сил на вас злитися

1. бізнес далеко не єдине, що мене цікавить і явно в моєму житті не першому місці
хоча зараз швидше так ніж ні, бо не може ж в мене на першому місці бути сім’я якої в мене нема або ще щось

2. я не ставила працівницю на місце найманого працівника, вона і без того знає, що вона найманий працівник
ви багато понять плутаєте, а не варто. я б сказала занадто багато понять. ця ваша теорія викладена спільно з іншими форумцями, якась новітня утопія - про найману працю як власний бізнес
зрештою - думайте як хочете, але подивіться навколо себе уважніше, де ви це можете побачити?

3. а на рахунок образи працівниці... Темпіко! Ви колись визнаєте, що працівник теж може бути дуже сильно неправий чи ні? і може не триматися хорошої роботи виключно через лінь або власну дурість? ви що таких працівників не бачили?
ви упереджено ставитеся до всіх роботодавців, зате грудьми готові захищати бідних-нещасних працівників, які часто-густо не є такими :rolleyes:

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-5-2007 у 17:55

людське мислення поза мовою не існує, правда ж? лише в межах мови...
визначення з тлумачного словника та енциклопедії:

Наймані працівники (наймит) - суспільна верства, яка, не маючи інших засобів до існування, крім власної праці, працює на власника, що володіє основними засобами виробництва.

Підприємець — людина ("фізична особа"), що здійснює підприємницьку діяльність, зі створенням (одноосібно чи з партнерами) юридичної особи (підприємства, фірми тощо) або без створення такої.

Чинне законодавство України переважно тлумачить термін "підприємець" як фізична особа, що здійснює підприємницьку діяльність, тобто ініціативну, систематичну, на власний ризик діяльність з метою одержання прибутку, без створення юридичної особи, і зареєстрована як підприємець у встановленому законом порядку.

ПІДПРИЄМЕЦЬ, -мця, ч. Той, хто володіє промисловим, торговельним і т. ін. закладом. // Організатор вигідних справ, прибуткових операцій.

БІЗНЕСМЕН, -а, ч. Великий ділок, комерсант, підприємець; людина, яка робить вигідну справу (бізнес).

ВЛАСНИК, -а, ч. 1. чого і без додатка. Господар якихось речей, майна і т. ін. на правах приватного або суспільного володіння. // Особа, якій властиве щось. 2. Людина, яка прагне цілком володіти чим-небудь, не ділячись з іншими.

а тепер, щоб ви усміхнулися: http://www.socd.univ.kiev.ua/STUDENT/HUMOR/postecon.htm
БІЗНЕСМЕН- ділки, гнані комуністами за те, що вміють укладати угоди не тільки з совістю.
ВЛАСНІСТЬ - крадіжка - за Прудоном, експропріація - за Леніним, і приватизація - за Чубайсом.
ОЛІГАРХИ - щирі патріоти, котрі встигли вихопити найліпші кусні соціалістичної власності з пащі світового капіталу.
ПІДПРИЄМЦІ - те саме, що й бізнесмени на Заході, лише з великим партійним або карним стажем.
"РОЗБОРКА" - складна економічна категорія, яка означає переговори щодо поділу сфер економічного впливу за участю найпідготовленіших фахівців із залученням найпереконливіших аргументів.

решту може знайти за зсилкою :)

Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-5-2007 у 18:57

...ні, я не згідна... наприклад, дизайнери, що працюють попроектно, є
саме підприємцями... і боси часто про це знають... на інших умовах
працівника в оперативній поліграфії, наприклад, втримати неможливо...
так само в багатьох інших сферах, де потрібна швидка і продуктивна праця,
а не відсижування.
Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-5-2007 у 18:59

..ну і ми тут говорили не про ПІДПРИЄМНИЦТВО, а про ВЛАСНИЙ БІЗНЕС... див. топік.
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-5-2007 у 19:09

я то знаю про що ми говоримо, бо тема моя :)

підприємець - це людина яка в першу чергу сама себе забезпечує роботою, а працівник який працює над проектом - це працівник який працює над проектом. і все. до чого тут підприємництво? це хіба його проект? чи його матеріали? чи він сам знайшов замовника? чи він несе ризик за невиконання замовлення? чи що?
якщо людина працює по трудовій угоді (договорі підряду) - то це вже ближче до якоїсь самостійності, хоча часто так працюють тому, що їх не хочуть брати по трудовій книжці

а ви вже бачу почали розділяти бізнес і підприємництво? дива та й годі :)
скоро почнете ще розуміти між ними різницю :) не зліться, краще прочитайте книжку Р.Кіосакі, може нічого не змінить для вас, але ж і не зашкодить

Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-5-2007 у 20:52

...підприємця забезпечують роботою клієнти... до речі.

...навіть в англ. мові ці два поняття розділені різними словами business i
enterprise... я прекрасно розумію мыж ними різницю, бо на початку
90-х перекладала американські книжки про менеджмент і організацію
бізнесу, про економічне прогнозування для дисертації... тоді не було укр.
літератури, приходилося звертатися до оригіналу...

...ось наприклад старшокласниця займається з маленькою сусідкою
математикою за якусь копіку - це бізнес чи підприємництво?...
композитор пише пісню на замовлення виконавця - це що?... звичайно,
є різниця.
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-5-2007 у 21:07

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
...підприємця забезпечують роботою клієнти... до речі.

...навіть в англ. мові ці два поняття розділені різними словами business i
enterprise... я прекрасно розумію мыж ними різницю, бо на початку
90-х перекладала американські книжки про менеджмент і організацію
бізнесу, про економічне прогнозування для дисертації... тоді не було укр.
літератури, приходилося звертатися до оригіналу...

... і це клієнти фірми або того ж підприємця а не найманого працівника
якби працівник сам мав можливість знайти клієнтів то не працював би на когось

в деяких книжках багато бздурів і понять, які розробляються теоретиками і не завжди є такими на практиці

чомусь Р.Кіосакі читає лекції банкірам, які наче знають дуже багато всього і книжок багато прочитали і знають багато розумних слів, але ж особисто мають не такі великі доходи. Вони працюють в чиємусь банку, заробляють гроші для когось, а от не завжди знають як забезпечити собі безтурботну старість :)

Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-5-2007 у 21:15

...дуже часто працівники мають той самий вклад в пошук клієнтури, а то й
більший... часто приходять з наробленою клієнстькою базою і теде...
дуже багато випадків у моїй практиці, коли фірма використовує цю
базу і потім викикає працівника з роботи...

ну не знаю, серед тих, кого я перекладала, були й нобелівські лауреати,
щось ніякого кіосакі там і близько не було помічено... що характерне для
цих книг, у них об*єктивно відображені всі переваги і недоліки
капіталістичної системи...

...а що ми до тих банкірів, перепрошую?... та ж у нас не швейцарія.

...нато, і повчіть нас, повчіть, ми ж які тут недоумки неосвічені, мабуть...
просто не додумалися узяти і зайнятися бізнесом... мабуть, бідуємо
ниці з власної глупості?... :-))
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-5-2007 у 21:23

Цитата:
...дуже часто працівники мають той самий вклад в пошук клієнтури, а то й
більший... часто приходять з наробленою клієнстькою базою і теде...
дуже багато випадків у моїй практиці, коли фірма використовує цю
базу і потім викикає працівника з роботи...

хм... значить становище у власника і найманого працівника аж ніяк не одне і те саме? якщо можна взяти і викинути? а мене тут переконували що різниця не така вже і суттєва :) самі ж знаєте що це не так
як такого працівника можна вважати підприємцем? де тут самостійність, ініціативність і т.д.
а головне - де свобода в здійсненні підприємницької діяльності?

Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-5-2007 у 21:24

...очевидно, вміння продати свою працю, свої навики (приватному роботодавцю
чи державі - не має різниці, на все є ринкова вартість) - є таким самим бізнесом, як
продати клієнту товар чи послуги... лише при соціалізмі вартість праці була відірвана
від від реального її контексту, бо в системі планування неможливо було сформувати
ринкову ціну (за відсутністю ринку)... я продаю 8 годин свого життя щодня певній
фірмі і отримую зе це стільки і стільки - це мабуть найнижча сходинка товарно-
грошових відносин, але все ж бізнес, і тут не варто сперечатися нато... в японії
система трохи дивна, у них існує певне корпоративне рабство, коли людина
продається фірмі на все життя... і тут звичайно власний бізнес є цікавою альтернативою...
у нас ж нема бізнесового кріпосного права, людина може йти продавати свою
працю кому завгодно і куди завгодно... недарма у собівартість закладається
вартість робочої сили, як вартість сировини, енергії, сторонніх і посередницьких
послуг... мабуть, я не в стані більше дискутувати з людиною, яка не ознайомлена
з основами економічного вчення навіть в примітивних його поняттях.
Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-5-2007 у 21:25

...свобода в тому, що людина може у будь-який час звільнитися і продати свою
працю іншому роботодавцю... а крадіжка інформації - це явище часте, як між фірмою
і робітником, так і між фірмами...
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-5-2007 у 21:29

Цитата:

ну не знаю, серед тих, кого я перекладала, були й нобелівські лауреати,
щось ніякого кіосакі там і близько не було помічено... що характерне для
цих книг, у них об*єктивно відображені всі переваги і недоліки
капіталістичної системи...

...а що ми до тих банкірів, перепрошую?... та ж у нас не швейцарія.

ну знаєте, серед нобелівських лауреатів можна всяких людей побачити :) і ті що бомби понапридумували і ті що купу воєн розв’язали і т.д.

а про банкірів я до того, що люди наче дуже фінансово освідчені а заробити гроші для себе не завжди можуть

в капіталісичної системи недоліків багато, але переваг більше, і нічого з тим не поробиш

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-5-2007 у 21:31

Цитата:
...свобода в тому, що людина може у будь-який час звільнитися і продати свою
працю іншому роботодавцю... а крадіжка інформації - це явище часте, як між фірмою
і робітником, так і між фірмами...

а хіба легко звільнитися і знайти нову роботу? щось я не помітила щоб в нас було багато вільних і хороших робочих місць
звільнитися не всі собі можуть дозволити

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 5-5-2007 у 21:40

Цитата:
...очевидно, вміння продати свою працю, свої навики (приватному роботодавцю
чи державі - не має різниці, на все є ринкова вартість) - є таким самим бізнесом, як
продати клієнту товар чи послуги... лише при соціалізмі вартість праці була відірвана
від від реального її контексту, бо в системі планування неможливо було сформувати
ринкову ціну (за відсутністю ринку)... я продаю 8 годин свого життя щодня певній
фірмі і отримую зе це стільки і стільки - це мабуть найнижча сходинка товарно-
грошових відносин, але все ж бізнес, і тут не варто сперечатися нато... в японії
система трохи дивна, у них існує певне корпоративне рабство, коли людина
продається фірмі на все життя... і тут звичайно власний бізнес є цікавою альтернативою...
у нас ж нема бізнесового кріпосного права, людина може йти продавати свою
працю кому завгодно і куди завгодно... недарма у собівартість закладається
вартість робочої сили, як вартість сировини, енергії, сторонніх і посередницьких
послуг... мабуть, я не в стані більше дискутувати з людиною, яка не ознайомлена
з основами економічного вчення навіть в примітивних його поняттях.

Темпіко, я не в стані дискутувати з людиною, яка, вибачте, мислить по рабськи
Вміння продати працю? Та дівчинка теж гарно себе була подала, зате працювати не зуміла

А на рахунок моїх знань - хто що знає
Моїх знань вистачило щоб відкрити власну фірму, дати роботу наразі 13 людям, планувати через кілька місяців після відкриття значне розширення, закласти їх оплату праці в вартість послуг і т.д. Я майже все сама робила і як ви кажете без "ознайомлення з основами економічного життя в примітивних його формах" не могла б це зробити
думаю тут теж нема про що сперечатися :)

І потім я вчуся кожного дня чогось нового і не збираюся припиняти це навчання
І стараюся не мислити стереотипно. Люди які мають свій бізнес часто мислять не як всі, зате це їм не шкодить. Бачите деколи неосвідчені люди живуть набагато багатше ніж професори, значить щось в тому є.

Сторінки:  1  ..  4    6  7

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 5346
Реклама: