Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  ..  4    6    8  9
Автор: Тема: Обговорення тероризму
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 18-3-2004 у 15:24

Власне те, що я читав з цього приводу підтверджувало слова Нормалайзера. Писав якийсь британський профільний чи то генерал чи то полковник.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Odarka
Почесний Академік

Зареєстрований: 17-2-2003
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: вже йде до зими

[*] написано 18-3-2004 у 15:34

Цитата:
Першим відправив користувач Свiдрик Йокогамський
Зрозуміло, що при терактах старждають невинні люди. Проте страждають люди тієї країни, керівництво якої, зазвичай, проводить агресивну політику геноциду (у всіх її проявах) стосовно етносів, які мають право на своє окреме існування.

А народ, як відомо, заслуговує тієї влади, яку обирає. Потерпілі від терактів самі обирали ту владу, через яку вони й опиняються в епіцентрах вибухів.

Може, потрібно починати з себе...

Я думаю. що кожен з нас знає. як політики приходять до влади не потрібно звинувачувати народ...Це прирівнюється до того, коли гвалтують жінку, а їй кажуть. ти сама винна.
Тероризм у будь-якому його прояві не правильний і недопустимий:mad:
Вбиваючи невинних людей вониі так нічого не доб'ються...бо політикам через яких це робиться. їм глибоко начхати на 1000 людей. які ніза що ні про що загинули...:mad:
У мене в Мадриді дуже багато знайомих. у мене серце тьохкало, коли я перечитувала списки лбюдей які загинули...

я так довго мовчав
ти ж бо знаєш як важко було мені в сутінках
вустами вологими на добрі слова натрапляти
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Нормалайзер
Академік

Зареєстрований: 27-9-2003
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 18-3-2004 у 15:36

Цитата:
Першим відправив користувач Сергій Бєляєв

Прошу сказати, які специ так вважають. Всі, кого я чув, висловлювали протилежні твердження.

Коли Ви слідкували за розвитком подій на Дубровці, очевидно пам"ятаєте, що відразу після акції, коли об"явили що загинуло лише коло двох десятків заручників, керівник операції, такий сивий поважний пан, коментуючи, пояснював, що операція по звільненню заручників вважається вдалою, якщо при цьому гине менше 10% від числа заручників (тут я можу помилятись, можливо, цей процент включає і втрати серед тих, хто визволяє). А ще через декілька днів, коли виявилось, що жертв - чи не в п"ять разів більше, висловлювання про успіх операції вирізали, та й казати, що все пройшло добре - потихеньку перестали - це перше.

Другий раз я бачив коментар про провальність операції, коли на московських сайтах публікували матеріали судів, що розглядали позови постраждалих москвичів, там були коменти, я так зрозумів, спеціалістів, що виступали в суді в якості судових експертів.

Ще , відразу після теракту, на котромусь з жидівських сайтів, видів комент відставного командира жидівського аналогу "Альфи", де він відразу писав, що операція невдала, і пояснював, як я пам"ятаю, навіть не кількістю жертв, а, властиво тим неоправданим і неперевіреним новаторством застосованих засобів - власне тим, що не можна було так непередбачливо застосовувати газ.

Ну, і якщо для Вас має якийсь авторитет думка наших, українських спеців - повірте, що , принаймі в приватних розмовах вони ставляться з величезним скепсисом до бравурних оцінок росіян по цій операції.

Але от цікаво, як ви (маю на увазі форумців) думаєте, чи варто домовлятися з терористами? Бо я так ніби, з одного боку, впевнений, що кожна поступка тягне за собою далі не тільки поступки, але й поразки, але, з другого боку, йдеться ж не за підгнилі цитруси, а за живих людей...

я заперечую проти будь-яких передруків моїх повідомлень з цього форуму будь-коли й будь-де, крім цього форуму
http://drymba.net/
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 18-3-2004 у 19:42

Про Дубровський північний Захід треба заводити окремий тред. Бо там така ... (навіть не подберу слова) нехай, маячня...
Справді, дія газу далеко не нагла, але жоден із т.зв. "смертників" навіть не спробував вистрілити в стіну або в жінку, у якої на грудях висіла вибухівка. Як ці люди поводяться в подібних випадках, усі добре знають за іншими прикладами - ніхто не вагається ані секунди. Алах, блін, акбар!
Таке враження, жи Кремль, плануючи операцію, напевне знав, жи спротиву не буде.
Знову таки, ІМГО, руській спецназ вдало працюює при заздалегідь гарантованому результаті (окрім Дубровки, наприклад, Амін в 79 тощо). Якщо наражаються на відповідь - пасують (Будьоновськ, Первомайськ, 19-20 серпня 1991, врешті). На відміну від того ж Ізраїлю. Зазначене додатково упевнює в певній штучнності Дубровки. Але, погоджуюсь, до обговорення тероризму це має дюжо опосередковане відношення.

Усе мине. Усе мене мине
Рідна
Дописувач
**

Зареєстрований: 17-3-2004
Місто: на жаль, не там де треба
Нема на форумі

Настрій: чарівний

[*] написано 19-3-2004 у 02:30

Іспанія, чи точніше влада зпихала усе на басків бо знали - народ, що із самого початку був проти допомоги гАмериці, збунтується. І добре знали - на нещастя для них, теракт з потягами стався за декілька днів до виборів. Результат відомий.

Я проти терактів. Проти всього, що має щось спільне з насиллям. Особливо коли це заторкує ні в чому не винних людей.
Десь читала цікаві статті про чеченців та їх жахливий засіб "виховування" смертників. Без коментарів.

Carpe Diem бо життя коротке :)
Рідна
Дописувач
**

Зареєстрований: 17-3-2004
Місто: на жаль, не там де треба
Нема на форумі

Настрій: чарівний

[*] написано 19-3-2004 у 02:36

Dmy
" Чи це не той самий тероризм?" ІМХО, ні, це завчасне знешкождення небезпечних індивідів. Ви ж не проти усипляння шалених тварин, чи ви за те, щоб вони без перешкод пересувалися серед населення?

Carpe Diem бо життя коротке :)
Свiдрик Йокогамський
Заблокований

Зареєстрований: 17-10-2003
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 19-3-2004 у 11:02

Вбиваючи невинних людей вониі так нічого не доб'ються...бо політикам через яких це робиться. їм глибоко начхати на 1000 людей. які ніза що ні про що загинули

А чого добилися військові агресори (передовсім США)? Скажіть на Бога: у якій з окупованих країн (від В'єтнаму -- до Ікару) запанувала ДЕМОКРАТІЯ?
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
rost
Академік

Зареєстрований: 14-2-2003
Місто: Canada
Нема на форумі

Настрій: оптимальний

[*] написано 19-3-2004 у 22:05

Цитата:
Першим відправив користувач Свiдрик Йокогамський
А чого добилися військові агресори (передовсім США)? Скажіть на Бога: у якій з окупованих країн (від В'єтнаму -- до Ікару) запанувала ДЕМОКРАТІЯ?

- Японія, Німеччина, Філіпіни, Пуерто-Ріко, Гренада, Панама.

Десь і не запанувала, це не така проста справа -- демократія:
- Гватемала, Куба.

А у В'єтнамі американці програли війну, тому претензії по демократії не до них.

dr.Trollin
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-6-2003
Місто: Львівська політехніка
Нема на форумі

Настрій: ще живий

[*] написано 19-3-2004 у 22:08

Галковский Дмитро Євгенович http://www.livejournal.com/userinfo.bml?user=galkovsky

79. ПОСТНУКЛЕАР НА МАРШІ.
http://www.livejournal.com/users/galkovsky/20596.html
@ 2004-03-16 08:41:00

Елегантна, хоч і недопродумана (особливо у Чисельному варіанті) ідея.
Але вредна.

З повагою, Сергій.
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 20-3-2004 у 01:06

Домовлятися, мабуть, варто, ось тільки домовитися з терористами практично неможливо. :( Всі переговори ведуться, аби виграти якомога більше часу (я маю на увазі саме під час захоплення заручників, а не переговори взагалі). Життя людини - найвища цінність, тому все ж варто домовлятися. Мені так здається.

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
Ігор Мартинів
Академік

Зареєстрований: 29-8-2003
Нема на форумі

Настрій: антирагульський

[*] написано 20-3-2004 у 03:03

"Настане день, коли ми пробачимо арабам убивство наших дітей; але ми ніколи не пробачимо їм, що були змушені вбити декілька їх дітей"

Голда Меір, колишній прем’єр-міністр Ізраїлю

Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Зареєстрований: 31-1-2004
Нема на форумі

Настрій: гарний

[*] написано 20-3-2004 у 13:39

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Власне те, що я читав з цього приводу підтверджувало слова Нормалайзера. Писав якийсь британський профільний чи то генерал чи то полковник.

Цитата:
Першим відправив користувач Нормалайзер
я бачив коментар про провальність операції, коли на московських сайтах публікували матеріали судів, що розглядали позови постраждалих москвичів, там були коменти, я так зрозумів, спеціалістів, що виступали в суді в якості судових експертів.

Ще , відразу після теракту, на котромусь з жидівських сайтів, видів комент відставного командира жидівського аналогу "Альфи", де він відразу писав, що операція невдала, і пояснював, як я пам"ятаю, навіть не кількістю жертв, а, властиво тим неоправданим і неперевіреним новаторством застосованих засобів - власне тим, що не можна було так непередбачливо застосовувати газ.

Ну, і якщо для Вас має якийсь авторитет думка наших, українських спеців - повірте, що , принаймі в приватних розмовах вони ставляться з величезним скепсисом до бравурних оцінок росіян по цій операції.

З усіх наведених прикладів не випливає, що люди, які давали оцінки, мають досвід планування та проведення операцій, подібних до штурму будівлі на Дубровці. Подібних захоплень заручників було небагато. Тому оцінювати успішність операції необхідно, враховуючи специфіку конкретної ситуації. Будівлю було заміновано - це факт. Зокрема, для цього використали декілька 152 мм фугасних артснарядів. Ви колись бачили воронку після вибуху такого снаряду?

Ті, хто проводив цю операцію, назвали її успішною тому, що великою була імовірність загибелі всіх і у будівлі, і навколо неї. Фактично, мова йшла не про 1% чи 10% загиблих, а про те, що або більшість врятують, або загинуть всі.

Цитата:
Першим відправив користувач НормалайзерАле от цікаво, як ви (маю на увазі форумців) думаєте, чи варто домовлятися з терористами? Бо я так ніби, з одного боку, впевнений, що кожна поступка тягне за собою далі не тільки поступки, але й поразки, але, з другого боку, йдеться ж не за підгнилі цитруси, а за живих людей...

Домовленості з терористами - це не завжди поступки. Свого часу (здається кінець 80-х) було захоплено автобус з дітьми біля Владікавказу (всі напевно знають, бо потім було знято і документальний, і навіть художній фільм про ті події). Терористи вимогали літак для вильоту до Ізраїлю, з яким СРСР тоді не мав дипломатичних відносин. Їх вимоги виконали, але паралельно провели по дипломатичній лінії переговори з керівництвом Ізраїлю. Коли літак з терористами приземлився і вони здалися властям, їх одразу ж передали представникам радянських спецслужб і іншим літаком вони повернулись назад вже під конвоєм.

З терористами домовились, але ніяких поступок не було. Їх все одно захопили і, здається, за вироком суду розстріляли.
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 21-3-2004 у 18:22

Цитата:
Ті, хто проводив цю операцію, назвали її успішною тому, що великою була імовірність загибелі всіх і у будівлі, і навколо неї. Фактично, мова йшла не про 1% чи 10% загиблих, а про те, що або більшість врятують, або загинуть всі

Був цікавий ;) варіант. Можна було врятувати всіх (чи майже всіх), а не якусь там "більшість". Просто не штурмувати. Чомусь :lol: паном Сергієм він не розглядається. Тут ми, звичайно, цілком солідарні з паном тамтим Президентом і його головорізами. Дайош штурм унд дранг у лазнях і лазенках!
А взагалі, повторюю, в справі Дубровки, зважаючи на логіку, стільки "білих плям", жи важко щось взагалі обговорювати.

Доречі, не дуже добре пам'ятаю той Орджонікідзієвський випадок (точніше - розв'язку), але, здається, так поетично було лише в кіні. Щось мені підказує, жи насправді терористи ні до якого Ізраїлю не долетіли - палива навіть до власного кордону забракло. Може й помиляюсь :saint:

Усе мине. Усе мене мине
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 21-3-2004 у 20:24

Помиляєтесь.
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 21-3-2004 у 23:26

Насправді долетіли, пане. І насправді повернулись. Рівень палива в літаках вимірюють доволі точні прилади, доречі.

Що до Дубровки, Сергію, тут мені теж далеко не все зрозуміло і ваших умовиводів я не поділяю. Психологія смертника мені, якщо чесно, не дуже відома. Проте припустити що з усіх них ЖОДЕН не привів у дію вибухівку через газ.... При тому, що газ було видно.....

Якщо вам відомо щось більше за інтерв`ю потерпілих та офіційних і неофіційних новин, дайте хоч знати.
Ігор Мартинів
Академік

Нема на форумі

[*] написано 22-3-2004 у 16:05

"Якщо ми боротимемося проти терористів їхніми ж методами, перемога буде за ними"
Френк Джадд:

Ігор Мартинів
Академік

Нема на форумі

[*] написано 22-3-2004 у 16:24

це тим, хто захищає російські спецслужби і називає штурм Норд-Осту "вдалим".

http://2003.novayagazeta.ru/nomer/2003/90n/n90n-s00.shtml

Дещо додам. Не можна казати однозначно, йти на поступки терористам чи не йти. Все залежить від конкретної ситуації і від того, що знаходиться в голові керівника операції. Якщо лайно, то результат буде такий як на Дубровці. А з мізками, впевнений, можна було уникнути такої трагедії.
До речі, ще один момент, про який забули. Терористи готові були випустити українців, яких чимало було серед заручників. Більше того в москву вилетіли українські депутати, які готові були, ризикуючи життям, зайти туди і вивести українців. Проте їх не пропустили ефесбешники. В результаті "блискучої" спецоперації загинуло кілька українських громадян.

Odarka
Почесний Академік

Зареєстрований: 17-2-2003
Нема на форумі

Настрій: вже йде до зими

[*] написано 22-3-2004 у 16:27

Цитата:

А військові, що не люди? Я ж не писала, що я за те. щоб чужороджні війська втручалися в політику іншої держави...я проти будь якого насильства та збройного втручання...
хоча деколи виникають погані думки щодо нашої влади:baddevil:

я так довго мовчав
ти ж бо знаєш як важко було мені в сутінках
вустами вологими на добрі слова натрапляти
Captivitas
Почесний Академік

Зареєстрований: 15-9-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: біфуркаційний

[*] написано 22-3-2004 у 18:23

"Потрiбно вбивати тих, хто загрожує існуванню єврейської держави"

Аріель Шарон
Розпочався черговий етап протистояння Палестина-Ізраїль.

Наша країна не настільки велика, щоби в ній розминутись(с) С.Жадан
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 23-3-2004 у 21:12

Цитата:
Першим відправив користувач Ігор Мартинів
це тим, хто захищає російські спецслужби і називає штурм Норд-Осту "вдалим".

http://2003.novayagazeta.ru/nomer/2003/90n/n90n-s00.shtml

Дякує за посилання. Подивився. Однак не зрозумів, який зв'язок із тим вдалий чи невдалий штурм.

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Що до Дубровки, Сергію, тут мені теж далеко не все зрозуміло і ваших умовиводів я не поділяю. Психологія смертника мені, якщо чесно, не дуже відома. Проте припустити що з усіх них ЖОДЕН не привів у дію вибухівку через газ.... При тому, що газ було видно.....

Не хочу розвивати цю тему, зауважу лише, що, на мою думку, розмова про те, вдалий був чи невдалий штурм, для вузького кола професіоналів, які мають досвід звільнення заручників. Я такого досвіду не маю та і більшість учасників форуму (а може і всі) теж. Тому подальший розвиток дискусії у цьому напрямку непродуктивний.

Інше питання, що основним завданням спецслужб має бути запобігання скоєнню терактів. Тому факт теракту вже можна вважати свідченням провалу спецслужб.
Ігор Мартинів
Академік

Нема на форумі

[*] написано 24-3-2004 у 02:01

Цитата:
Дякує за посилання. Подивився. Однак не зрозумів, який зв'язок із тим вдалий чи невдалий штурм.

А такий, що вся ця операція мала за мету фізичне знищення якомога більшої кількості людей, незалежно від національності. З цього погляду, безперечно все пройшло дуже навіть вдало.

Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 24-3-2004 у 11:03

Цитата:
Не хочу розвивати цю тему, зауважу лише, що, на мою думку, розмова про те, вдалий був чи невдалий штурм, для вузького кола професіоналів, які мають досвід звільнення заручників. Я такого досвіду не маю та і більшість учасників форуму (а може і всі) теж. Тому подальший розвиток дискусії у цьому напрямку непродуктивний.

Я так розумію, що Сергій вважає марнуванням часу обговорення усього, у чому він не має необхідного досвіду. Логіка така, що я можу обговорювати, мабуть, лише бухгалтерію, та й то... оськільки я вже не бухгалтер, то краще мовчати. А для того, щоби назвати штурм на Дубровці невдалим, не треба бути профі - треба тільки вміти бачити. (імхо)

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
сумна
Академік

Зареєстрований: 24-12-2003
Місто: Сихів
Нема на форумі

Настрій: споглядальний

[*] написано 10-5-2004 у 08:05

Здається, чеченські теракти вже можна прогнозувати точніше, ніж погоду. Свято, велике скупчення людей...
Скажіть, кому потрібні святкові демонстрації в країні, яка перебуває у стані війни? Якийсь абсурд, демонстрація сили навиворіт.
saLAVado
Дійсний член

Зареєстрований: 1-5-2004
Нема на форумі

Настрій: Супер

[*] написано 10-5-2004 у 15:58

Щодо демонстрації сили навиворіт, а точніше, мабуть - бенкету серед чуми, не згоден. Згадайте другу світову війну, коли німці дійшли до Москви, Сталін підняв дух радянської армії. І як він це зробив? А Олександр Македонський, коли йому принесли води в пустелі, сказав, що для нього - забагато, а для всіх - замало, і вилив воду у пісок? Чи Ви пропонуєте включити скрізь траур?

Dulce bellum inexpertis
saLAVado
Дійсний член

Зареєстрований: 1-5-2004
Нема на форумі

Настрій: Супер

[*] написано 10-5-2004 у 16:02

Щодо самої теми доцільності тероризму: мудра людина розглядає різні варіанти дії, не обмежується. Треба брати конкретну ситуацію і вирішувати.

Dulce bellum inexpertis
 Сторінки:  1  ..  4    6    8  9

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1865
Реклама: