Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  ..  3    5    7  8
Автор: Тема: чи є бідність природнім явищем?
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-1-2007
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: :)

[*] написано 15-9-2007 у 14:11

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Міліція! Санстанція! Кульпарків! Агов!!

... сподіваюся хтось з них вас заспокоїть, а то чого з причини і без влаштовувати якусь істерику, замість того, щоб нормально сприймати і жартівливу і серйозну інформацію? :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

www.edicta.ho.com.ua - практичні курси та тренінги
Правила існують, щоб робити винятки
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-9-2007 у 14:14

п.с. тут про бюджет був жарт, а про віл-дисидентство було серйозно :)

п.п.с. можу ще щось пояснити з написаного мною, якщо треба звісно. ставте конкретне питання - я відповім :)

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 15-9-2007 у 15:28

І не сподівайтеся! Кульпарків мене не заспокїть - не дотягнеться внаслідок обмеженості сфери його впливу. Тут я у кращому становищі, порівняно з вами :P
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ната Толмачова
можу ще щось пояснити з написаного мною, якщо треба звісно. ставте конкретне питання - я відповім :)
Ставлю.
Цитата:
тут про бюджет був жарт
Справді? Ви, часом, не після мого допису так вирішили?
Цитата:
якщо не помиляюся в нас бюджет на 2007р. максимум 15 млрд. грн., а населення в нас трохи більше 46 млн
Ось це ви пожартували? Там смайлик зовсім інший стоїть. І чого саме стосується жарт: 15 млрд, 46 млн чи "якщо не помиляюся"? А то людям без вашого специфічного почуття гумору, відразу якось не ясно.

А цитата з невідомого мені іншого "жартівника" Ю. Мороза - теж жарт? Ваш чи його? Він, що, у збірці анекдотів це видав?

Усе мине. Усе мене мине
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-9-2007 у 16:38

Цитата:
І не сподівайтеся! Кульпарків мене не заспокїть - не дотягнеться внаслідок обмеженості сфери його впливу. Тут я у кращому становищі, порівняно з вами :P

... думаю в Донецьку такі заклади теж є. чи я знов щось неправильно думаю? :)

Цитата:
тут про бюджет був жарт

Цитата:
Справді? Ви, часом, не після мого допису так вирішили?

та ні. ви розчаровані? :)

Цитата:
якщо не помиляюся в нас бюджет на 2007р. максимум 15 млрд. грн., а населення в нас трохи більше 46 млн

Цитата:
Ось це ви пожартували? Там смайлик зовсім інший стоїть. І чого саме стосується жарт: 15 млрд, 46 млн чи "якщо не помиляюся"? А то людям без вашого специфічного почуття гумору, відразу якось не ясно.

смайлик там означає, що я задумалася чи справді цифра така мала як каже мій калькулятор?
справді така мала. і це правда смішно, тепер я маю пояснити чому мені смішно? :)
а в кінці був ще один смайлик, ви певно не помітили, отакий: :lol:

Цитата:
А цитата з невідомого мені іншого "жартівника" Ю. Мороза - теж жарт? Ваш чи його? Він, що, у збірці анекдотів це видав?

Мороз написав це в "Крах НЛП в бизнесе" 2003 чи 2004р. тоді цифри бюджеті РФ були трохи інші, тіж ті, які ви навели зараз. і в книжці ця цитата була сказана в певному контексті, який я з вашого дозволу не буду зараз переповідати

і на відміну від більшості (я не кажу конкретно про вас) я рідко відразу кажу (хоч часом буває) що хтось дурний, якщо має думку відмінну від моєї. якби ви уважніше читали теми про які згадуєте, то бачили б, що я ніколи не починала з різкої критики, а просто пропонувала тему до обговорення, як наприклад про віл, а ті люди, які не розуміють як можна мати думки які відрізняються від того що звучить в телевізорі та в інших авторитетних джерелах відразу починають голосно обурюватися. і це замість того щоб спочатку подумати про що ж йдеться? :)

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-9-2007 у 16:55

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Дмитро Самохвал
В роликах БЮТ одна молодиця журиться, що нинітреба за комунальні послуги платити "аж" 450 гривень! А було... 150. (Себто копійки було за Юлі, то такий прихований зміст...) І де ж їх узяти, тих 450 гривень, побивається далі вона?

Відчули, як по-ницому і принизливо звучить отаке запитання? Де взяти їх?.. ТА ЗАРОБИТИ САМОМУ! Ти ж здорова молода жінка, маєш руки, голову - йди працюй, а не ний на кожному кроці! А не можеш стільки платити - зменши свої потреби, і край!
Про мене, така реклама виховує гниляків, а не громадян. Ганьба!

... оце теж смішно. і жалюгідно. типу сміху крізь сльози - поза жебрачки: де мені бідній-нещасній взяти гроші на комунальні послуги?
а реклама правильна. абсолютно правильна. розрахована на НАШИХ людей, які так і думають. чекають, що держава щось дасть і вважають, що так і має бути. що зобов’язана дати. дати все змалку і до останку.
ті хто рекламу розробляє так не думає - він думає яка реклама буде найефективніша. от така реклама в нас найефективніша...
...щось в мене настрій зіпсувався :(

Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 15-9-2007 у 17:18

Цитата:
... думаю в Донецьку такі заклади теж є. чи я знов щось неправильно думаю? :)
Ну як же без таких закладів у Донецьку?! Навіть 2. Але я передачливо їх тут не рухав, так що вони поки що не в курсі.
Цитата:
в кінці був ще один смайлик, ви певно не помітили, отакий: :lol:
Був. Але він був після фрази, хто кого мусить фінансово підтримувати: держава поспільство чи навпаки. Цілком у логіці переважної більшості ваших висловлювань.
Цитата:
Мороз написав це в "Крах НЛП в бизнесе" 2003 чи 2004р. тоді цифри бюджеті РФ були трохи інші, тіж ті, які ви навели зараз. і в книжці ця цитата була сказана в певному контексті, який я з вашого дозволу не буду зараз переповідати
Ви не переповідали контекст навіть без мого дозволу. Хоча буквально позавчора просили (а за тоном - то навіть наказували) інших не висмикувати слів із контексту. Але ви навіть не уявляєте, як мені цікаво спостерігати, як ви намагаєтеся викручуватися, просто по дитячому, з допомогою будь-якої химерної соломинки.
До вашого відома (і до відома тих, хто не забажає самостійно перевіряти інформацію)
Дані щодо федерального бюджету РФ 2003 та 2004 років(з федеральних законів РФ за відповідні роки), млн. руб.:
2003: доходи - 2417791,8; витрати - 2345641,4;
2004: доходи - 2742850,4; витрати - 2659447,0.
Тобто по 17000-19000 руб виходило і тоді. Відчуваєте різницю з вашими (морозівськими 200)?
Цитата:
я рідко відразу кажу (хоч часом буває) що хтось дурний, якщо має думку відмінну від моєї. якби ви уважніше читали теми про які згадуєте, то бачили б, що я ніколи не починала з різкої критики, а просто пропонувала тему до обговорення
З вашої ласки я не стану зараз на підтвердження свого твердження аналізувати сім сотень ваших постів. Але, якщо наполягатимите стосовно доказів, доведеться.

Усе мине. Усе мене мине
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-9-2007 у 17:36

1.ну і що з того? питання щодо бюджету РФ
і до чого тут моя "цілковита некомпетентність"? моєї компетентності точно бракує для того щоб розібратися в тому про що ви тут розпинаєтеся коментуючи моє цитування. в чому ще?
щодо цитати: я тут не про Ю. Мороза говорю і не оцінюю його слова, тому тут виривання слів з контексту не має місця
чи ви вважаєте, що я чимось зачепила автора? чим?
я навела сказане ним як приклад, бо справді стало цікаво скільки держава має грошей на 1 людину в місяць
ви кажете 4 або 4, 5 тис., в рік? від 333 до 375 грн в місяць. і це добре враховуючи скільки розкрадається :lol:
до речі про бюджет ви написали, а про кількість населення в тих роках - ні. звідки ж я знаю чи ви првильно порахували? :P

2. а можна конкретніше: в чому я викручуюся? можна подумати від того що ви скажете залежить моє життя, здоров’я чи репутація і мені конче треба викручуватися. так в чому я викручуюся?

3. стосовно доказів: наполягаю :D покажіть в якій темі я когось на форумі прямо чи завуальовано перша обізвала дурнем, ідіотом і т.п.?

п.с. пропоную створити слідчу комісію форуму, щоб порахувала хто кого з форумчан скільки разів образив, обізвав і загалом порушив правила :D
впевнена тоді ви перестанете чіплятися з такими зауваженнями виключно до мене :P

Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 15-9-2007 у 19:57

То що сьогодні написано - це вже офтоп, бо про бідність не йдеться, але ж не створювати, і справді, окрему тему "Поведінка на ФоРуМі Нати Толмачової". Я би сміявся.
Цитата:
питання щодо бюджету РФ
я тут не про Мороза говорю і не оцінюю його слова, тому тут виривання слів з контексту не має місця...
до речі про бюджет ви написали, а про кількість населення в тих роках - ні. звідки ж я знаю чи ви првильно порахували? :P

Ну от, ви знову перебираєте на себе право оцінювати, коли виривання слів з контексту доречне, а коли ні. Я би спростив визначення: коли слова з контексту вириваєте ви - це доречно. а коли інші & якщо ці слова суперечать вашим твердженням - не доречно. Гадаєте, Олексій з Олесем не змогли би при бажанні відповісти вам щось подібне? Я згадав про контекст, бо про нього перед тим згадали саме ви. Коли я посміявся над викладками Мороза, ви скзали, що то всьо наведено без контексту, тому не можна судити. Тобто саме ви натякнули, що з контекстом все стало би з ніг на голову. Я спитав, нащо ж тоді виривати текст із контексту, а ви в наступному пості повідомляте, що як раз тут-то контекст і ні до чого. Так де ж логіка?

Але до бюджетів.
Мороза ви не ображали. Спочатку ви сказали, що ось, мовляв, класна ідея (дивно, чому ніхто не додумався раніше)? - порахувати держбюджет на 1 особу. Потім навели якісь смішні цифірки і сказали (хоча і з певною долею сумніву, але менше з тим), що це - держбюджет України, і якщо його поділити на 46 млн населення - виходить пшик. А як же люди живуть? А самі заробляють! Тому всіляки теревеньки про те, мусить держава когось підтримувати чи ні - просто безпідставні, бо вона цього реально не може. З таким-то бюджетом.
На підтвердження був наведений Мороз із книжки, що так само додумався до цієї "геніяльної ідеї", але на російському грунті. Ви кинули нам його 200 руб. на ніс і підсумували веселим реготом від себе на тему: "так хто кого мусить підтримувати?" Якби це був жарт із самого початку, остання фраза виявилася би просто недоречною.
Цитата:
а можна конкретніше: в чому я викручуюся?
Та можна. Я і так на ваше замовлення наші сьогоднішні діялоги настільки конкретно розбираю, що аж сам засинаю :yawn:
Але дама вимагає :rolleyes:

В чому ви викручуєтеся?
Послідовно по постах.
1. Ви: наводите "смішні" дані про величину держбюджетів, я навіть не беруся фантазувати звідки (український; російський, звісно, із книжки Мороза)
2. Я: кажу, що вони смішні й навожу фактичні дані з документів стосовно бюджетів 2007 року, українського та російського.
3. Ви: починаєте розповідати, що це - 2007, а то - 2003-04, чудово розуміючи (ви ж не на Марсі мешкаєте), що ваші дані - цілковита туфта, бо за ці 3-4 роки бюджет РФ не міг підскочити в 50 разів.
4. Я: на ваше мовчазне замовлення знаходжу дані бюджетів РФ за 2003-04, і демонструю, що вони відрізняються від ваших даних хай не у 50, але все одно в 15-20 разів.
5. Ви: починаєте іронізувати, що я, мовляв, не навів дані про кількість населення Росії у 03-04 роках (а й справді, раптом воно тоді складало 2,5 мільярди - як Китай з Індією разом). Я не збираюсь розжовувати манну кашку перед тим, як покласти її вам до рота. Пошукайте самотужки. А як знайдете - перевірте мої слова - величина аж ніяк не перевищуватиме 150 млн чол. (для порівняння нагадаю: 2007 - 140)

І ще ви запитуєте, де намагаєтеся викрутитися і вхопитися за соломинку?
Цитата:
стосовно доказів: наполягаю :D покажіть в якій темі я когось на форумі прямо чи завуальовано перша обізвала дурнем, ідіотом і т.п.?
Я формулював трохи не так, і ви формулювали трохи не так. Я пошукаю. Але, звичайно, це вимагатиме часу. По мірі обробки інформації буду викладати - цікаво?
Цитата:
пропоную створити слідчу комісію форуму, щоб порахувала хто кого з форумчан скільки разів образив, обізвав і загалом порушив правила :D
впевнена тоді ви перестанете чіплятися з такими зауваженнями виключно до мене :P
Це не до мене, а до Андрія Пелещишина, якій со товариши все це мониторить і без спеціяльної комісії. Хіба що підрахунків не записує.
До вас я, між іншим, не чиплявся (ви перші про це сьогодні згадали, а я тільки відповів). Зараз ще й це питання не хочеться проробляти, бо і так понаписував до ошизіння. Але при нагоді можу повернутися.

Па-па, пішов сканувати ваші пости (або що) :D

Усе мине. Усе мене мине
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-9-2007 у 20:41

перший клас. друга чверть :)
ви це все серйозно пишете? ви що впали в дитинство? :o
чи ви просто впали з дуба?
а ще детальніше ви не змогли прокоментувати кожне слово? :lol::lol::lol:
мда... і то я тепер маю відписуватися за всі звинувачення? хай я краще лишуся винна, зате раніше спати ляжу :lol:

Цитата:
Ось дуже гарний (і дуже характерний) приклад, як можна із цілковитою некомпетентністю та серйозним виразом обличчя міркувати про дорослі речі, усім своїм тоном демонструючи, які безпросвітні йолопи всі ті, хто не погоджується (про що на днях була маленька дискусія в темі про ВІЛ).

це ваше страшенно аргументоване припущення теж варто прокоментувати?
в чому я маю бути компетентна? в проблемах розміру держбюджету?
ви праві - я некомпететна. крім того що сплачую податки в бюждет, ніякого стосунку до його розмірів більше не маю. а ви?

а що для того щоб сказати: а що буде якщо поділити грн з бюджету на кількість населення потрібна особлива компетентність? яка?

маленький відступ про компетентність. процитую знов Мороза, бо його сайт якраз під руками:
http://www.dikorosi.lv/article.php?id=250
“Какие доктора наук и профессора участвовали в разработки курса ШСД?

Лучшим тренером по баскетболу или боксу является не кандидат или доктор соответствующих наук, а тот, кто сам выступал на соревнованиях и кроме этого имеет талант к тренерской работе, а не к НАУЧНОЙ РАБОТЕ.

Разница между способностями к науке и тренерской работе, видимо, понятна.

Курс Школы Своего Дела - это не теория, а система тренировок. Эта система тренировок опробована многократно на практике и есть выпускники, успешно создавшие Свое Дело. А теперь она еще и описана в дистанционном курсе. “

це щодо того про що і з яким виглядом хто говорить. я пишу тоді коли мені є що сказати і про те що знаю з власного досвіду (тема віл тут ні до чого – справді виключно теорія і то чужа до якої я просто схиляюся і так і написала про це в темі “віл-дисиденти” яку ви навіть сюди приплели для пущей доказуемости моєї неадкватності)
я пишу тільки про те що знаю, а як можна писати про те чого зовсім не знаєш? ви що бачили мене в темі про футбол, чи про програмне забезпечення абощо?

щодо цитування і достовірності інфи в джерелах:
процитую вас – найнадійніший спосіб уникнути суперечки хоча б з цього приводу
Цитата:
А це
Цитата:
з обов'язковим посиланням на оригінальне джерело (а не на передрук)
- відверта романтика. Не так часто взагалі можна відкопати першоджерело. Та і не має в тому жодного криміналу - якщо вас посилають, ви спокійно можете збігати за адесою та самотужки переконатися, чи це оригінал, а чи - передрук і якщо так, то наскільки він вартий уваги та довіри (оригіналів останнє також стосується, між іншим).

от і шукайте собі чи правильно щось порахував Мороз чи ні
судячи з того що ви пишете саме ця моя цитата викликала ваш праведний гнів. хоча це так само ймовірно як життя на марсі.
та так би і сказали що я вас дістала в принципі всім тим, що я тут пишу і не чіплялися до окремих фраз тоді коли нема чого :D

Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 21-1-2004
Місто: Lviv
Нема на форумі

Настрій: усміхнена

[*] написано 15-9-2007 у 23:28

...чомусь усі дискусії за участю пані нати за рівнем спілкування скочуються нижче плінтуса... жах.

...i am a little bit ironic, don*t you think?...
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 16-9-2007 у 14:38

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
...чомусь усі дискусії за участю пані нати за рівнем спілкування скочуються нижче плінтуса... жах.

це я маю такий великий вплив на форумців? :o :o :o
чи може кожен відписує як сам хоче? в дискусії бере участь як мінімум двоє людей :saint:

Andreas
Академік

Зареєстрований: 29-4-2004
Місто: Offenburg, Deutschland
Нема на форумі

Настрій: не дуже...

[*] написано 16-9-2007 у 18:43

Цитата:
Tempika

Ну, прям там, всі... Крім того, то залежить від того, хто де той плінтус прибиває.
Затюкали бідну Нату...
А хочете, Темпіко, я зараз доведу "на пальцях", як 2х2=4, що бідність - явище цілком природнє?
Постулат. В країні "бродять" якісь грошові знаки (гривні-євро-долари-тугріки - неважливо). Середній дохід чистими "на ніс" складає, припустимо, 1000 грошових одиниць.

Питання 1. Чи нормальним є існування в тій країні категорії людей (категорія "А"), дохід яких складає приблизно 1000 гр.од. в місяць на кожного члена сім'ї?

Правильна відповідь - "ТАК"

Питання 2. Чи нормальним є для тієї країни існування категорії людей "Б", дохід яких в три і більше разів перевищує доходи категорії "А"?

Правильна відповідь - "ТАК"

Питання 3. Чи природним є існування в тій країні категорії людей "В", місячний прибуток яких втричі меньший, ніж в категорії "А"?

Правильна відповідь знов ж таки "ТАК".

Категорію "Б" називаємо "багатими", категорію "В" - "бідними", решта - "середній клас".
Неважливо, що в одній країні бідна людина їздить на двох авто а в іншій багата два роки на велосипед гроші збирала - важливе відношення їхніх доходів до доходів т.з. "середнього класу" тієї країни.

Тобто, перефразуючи О.Бендера "якщо в країні бродять якісь грошові знаки, то мусять існувати люди, в яких їх багато, і люди, в яких їх мало".

Існування бідності, як природнього явища, доведене математично, дискусія закривається.
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Зареєстрований: 31-1-2004
Нема на форумі

Настрій: гарний

[*] написано 17-9-2007 у 16:41

Цитата:
Ось дуже гарний (і дуже характерний) приклад, як можна із цілковитою некомпетентністю та серйозним виразом обличчя міркувати про дорослі речі, усім своїм тоном демонструючи, які безпросвітні йолопи всі ті, хто не погоджується (про що на днях була маленька дискусія в темі про ВІЛ).

Підтримую. У такий спосіб більшість дискусій перетворюються на вправи з софістики.
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Зареєстрований: 31-1-2004
Нема на форумі

Настрій: гарний

[*] написано 17-9-2007 у 16:47

Andreas своїм останнім дописом це чудово продемонстрував.
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 17-9-2007 у 17:06

До речі, про софістику. Andreas ніц не довів :P
З якої радості відповіді на 2 та 3 питання є "так"?
Не очевидно, не доведено, тим паче математично.
Дискусія запускається на друге коло ;) :lol:

Усе мине. Усе мене мине
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 17-9-2007 у 19:11

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
Цитата:

Підтримую. У такий спосіб більшість дискусій перетворюються на вправи з софістики.

спочатку скажіть про що конкретно я "із цілковитою некомпетентністю та серйозним виразом обличчя міркую як про дорослі речі, усім своїм тоном демонструючи, які безпросвітні йолопи всі ті, хто не погоджується", я вже потім підтримуйте
а то щось я не знаю, що саме ви підтримали :)

Andreas
Академік

Нема на форумі

[*] написано 17-9-2007 у 20:43

Ей, почесні академіки, я Нату, а не вас на софістичний гачок ловив, а ви все зіпсували. Тільки її вже суть дискусії не цікавить, а лише "процедура".
А спочатку скажіть, чому є неприроднім для населення країни мати доходи, що відрізняются від середніх в три рази в ту чи іншу сторону?
"Гачок" зовсім не там, всі твердження вірні і підтверджуються повсякденним життям.
Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 17-9-2007 у 20:55

Запропонована модель справді класна. Якби зберігалася пропорція 1:3:9.
У нас приблизно 1:10:1000.

Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Andreas
Академік

Нема на форумі

[*] написано 17-9-2007 у 21:08

2 Юрій Сєров

Та не в пропорції ж діло! Тим більше я й писав "...в три і більше разів...". Кажіть, де софістика, чи в чому хибність тверджень.
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 17-9-2007 у 21:15

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
Цитата:

Цитата:
До речі, про софістику. Andreas ніц не довів :P
З якої радості відповіді на 2 та 3 питання є "так"?
Не очевидно, не доведено, тим паче математично.
Дискусія запускається на друге коло ;) :lol:

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Andreas
Ей, почесні академіки, я Нату, а не вас на софістичний гачок ловив, а ви все зіпсували. Тільки її вже суть дискусії не цікавить, а лише "процедура".
А спочатку скажіть, чому є неприроднім для населення країни мати доходи, що відрізняются від середніх в три рази в ту чи іншу сторону?
"Гачок" зовсім не там, всі твердження вірні і підтверджуються повсякденним життям.

вай-вай...
суцільне непорозуміння, а не дискусія :yawn:

“где логика? где разум?” (с) :lol:

а де рівень плінтуса? :lol:

Andreas
Академік

Нема на форумі

[*] написано 17-9-2007 у 21:17

Нато, а по суті, знов ж таки?
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 17-9-2007 у 21:37

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Запропонована модель справді класна. Якби зберігалася пропорція 1:3:9.
У нас приблизно 1:10:1000.

річ дійсно не в пропорціях, а в самому факті наявності бідних і багатих
як на мене, те чого людина може досягти в житті визначається її природніми здібностями
звісно на формування особистості суспільство загалом і конкретне оточення сильно впливають, але ж - ми гомо сапієнс чи не сапієнс?
можна все списувати на сім’ю, школу, державу і т.д., але як показує життя це трохи не так. та навіть зовсім не так.
оточення оточенням, але людина має думати своєю головою
а в нас всі відповіді готові на все життя наперед і для більшості це нормально :)

Andreas
Академік

Нема на форумі

[*] написано 18-9-2007 у 18:54

Цитата:
Ната Толмачова

як на мене, те чого людина може досягти в житті визначається її природніми здібностями...

звісно на формування особистості суспільство загалом і конкретне оточення сильно впливають, але ж - ми гомо сапієнс чи не сапієнс?
але людина має думати своєю головою

Ну, хто сапієнс, хто не сапієнс, а хто навіть не дуже й гомо... Всякі індивідуї зустрічаються.
Тільки ми не про таланти від Бога, а про бідність - нормальна вона, природня вона, чи ні.
Щодо талантів та досягнень у житті. Наберіть, Нато, в Гуглі "умер в бедности" і одержите в результаті купу сумних біографій вчених, літераторів, винахідникив, спортсменів, які були обдаровані Богом талантами "выше крыши", перед досягненнями яких людство схиляє голову. А от від бідності вони не втікли, незважаючи на таланти.
І напроти, знаю декількох, які мали один-єдиний талант - знали, "звідки вітер дує", з ким і коли треба горілку пити ще з часів райкомів-горкомів комсомолу. Вони успішні бізнесмени-депутати, до рівня доходів яких нам всім, вибачте, ще довго "маком какати".
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 18-9-2007 у 21:00

Цитата:
"умер в бедности" і одержите в результаті купу сумних біографій вчених, літераторів, винахідникив, спортсменів, які були обдаровані Богом талантами "выше крыши", перед досягненнями яких людство схиляє голову. А от від бідності вони не втікли, незважаючи на таланти.

...не ті в них таланти значить були :)
ви ввжаєте що вони справді були такі розумні коли людство схиляє голову перед їх досягненнями, при тому що вони на хліб нездатні були заробити?
та бідність в талантів була або від фанатизму або від звичайної дурості
та й тих хто має аж такі таланти як ви кажете дуже мало.
і взагалі звідки ви знаєте якими людьми були ті таланти?
не думаю що хтось з них хотів бути бідним. хотіли певно іншого, але не змогли того досягти, тож навряд чи можна казати, що ті таланти чимось особливо відрізняються від не таких великих талантів, а звичайних людей, які на життя заробити не можуть
талант в якійсь сфері ще не гарантує життєвої мудрості

Цитата:
І напроти, знаю декількох, які мали один-єдиний талант - знали, "звідки вітер дує", з ким і коли треба горілку пити ще з часів райкомів-горкомів комсомолу. Вони успішні бізнесмени-депутати, до рівня доходів яких нам всім, вибачте, ще довго "маком какати".

а це вже інша крайність. інтриги, лестощі і т.п. не найкращий спосіб забагатіти - якщо людина не є сама собою, то вона певно має якісь психічні відхилення :rolleyes:
крім того те, про що ви говорити найчастіше пов’язане з звичайними кримінальними діяннями, а це є темою зовсім іншої розмови :)

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 18-9-2007 у 21:09

Цитата:
Тільки ми не про таланти від Бога, а про бідність - нормальна вона, природня вона, чи ні.

та я і не збиралася говорити про таланти - це ви чогось вчипилися талантів і то виключно усопших :)

таланти це добре, але для заможного життя достатньо звичайного, якщо можна так сказати, розуму :)
ще кажуть "не нужно высшее образование, нужно среднее соображение"

Сторінки:  1  ..  3    5    7  8

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 5741
Реклама: