Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  ..  3    5    7
Автор: Тема: власний бізнес: початок, переваги, перспективи
Demyan
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 15-4-2004
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: кращий ніж вчор

[*] написано 3-5-2007 у 15:16

Для власного бізнесу не завжди потрібні капітали. приклади:
1. Форекс - якщо розумітися в цьому то можна купити собі комп початкові витрати - і все. взагалі не працюєте ні на кого. Все від вашої голови.
2. В мене знайомий починав 9 років тому носити металолом. збирав собі сам...потім купив велосипед, потім москвич......тепер вся хата в євроремонті, має дві машини, має своє ПП.
3. 15 років тому двоє почали робити меблі, без капіталу, матеріал брали зарахунок завдатку. Тепер мають своє велике виробництво. Деякі їхні робітники відійшли від них і відкрили своє підприємство.
4. Людина закінчила вуз зараз пише курсові лабораторні, дипломи...має велику базу - тепер хоче влаштуватися на роботу а це буде хороший додатковий заробіток.
....
Прикладів є багато де люди без капіталу але з бажанням чи то фізично чи розумово працювати - і заробляти на цьому.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-1-2007
Нема на форумі

Настрій: :)

[*] написано 3-5-2007 у 15:21

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
Для власного бізнесу не завжди потрібні капітали. приклади:
1. Форекс - якщо розумітися в цьому то можна купити собі комп початкові витрати - і все. взагалі не працюєте ні на кого. Все від вашої голови.
2. В мене знайомий починав 9 років тому носити металолом. збирав собі сам...потім купив велосипед, потім москвич......тепер вся хата в євроремонті, має дві машини, має своє ПП.
3. 15 років тому двоє почали робити меблі, без капіталу, матеріал брали зарахунок завдатку. Тепер мають своє велике виробництво. Деякі їхні робітники відійшли від них і відкрили своє підприємство.
4. Людина закінчила вуз зараз пише курсові лабораторні, дипломи...має велику базу - тепер хоче влаштуватися на роботу а це буде хороший додатковий заробіток.
....
Прикладів є багато де люди без капіталу але з бажанням чи то фізично чи розумово працювати - і заробляти на цьому.

абсолютно згідна :)

www.edicta.ho.com.ua - практичні курси та тренінги
Правила існують, щоб робити винятки
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Користувач Олесь
Почесний Академік

Зареєстрований: 3-2-2003
Місто: Baden-Wurtemberg
Нема на форумі

Настрій: повстанський

[*] написано 3-5-2007 у 15:37

Таке враження, що панні Наталі бракує визнання від свого оточення. Визнання її успіхів, рішучості, ще якихось особистих позитивних характеристик. Втім я це пояснюю юнацьким максималізмом - панна Наталя робить якусь справу, яка їй видається важливою і тому панна Наталя така різка до тих, хто не розуміє цієї важливості.

Своя справа - це похвально. Проте потрібно проявляти більше толерантності до людей. На жаль, в декого це приходить нескоро з віком.

Панно Наталю, маленька порада Вам - дайте тексти з веб-сторінки Вашої фірми перечитати фаховому філологові для літературної корекції. Несолідно, коли правницька фірма допускає описки і правописні помилки (наприклад "На даНний момент", "вдосконалення знань по Інтернету" тощо). Тим більше, що Ваша фірма ще й мовні курси пропонує...

There is no place like 127.0.0.1
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 3-5-2007 у 16:19

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Користувач Олесь
Таке враження, що панні Наталі бракує визнання від свого оточення. Визнання її успіхів, рішучості, ще якихось особистих позитивних характеристик. Втім я це пояснюю юнацьким максималізмом - панна Наталя робить якусь справу, яка їй видається важливою і тому панна Наталя така різка до тих, хто не розуміє цієї важливості.

Своя справа - це похвально. Проте потрібно проявляти більше толерантності до людей. На жаль, в декого це приходить нескоро з віком.

Панно Наталю, маленька порада Вам - дайте тексти з веб-сторінки Вашої фірми перечитати фаховому філологові для літературної корекції. Несолідно, коли правницька фірма допускає описки і правописні помилки (наприклад "На даНний момент", "вдосконалення знань по Інтернету" тощо). Тим більше, що Ваша фірма ще й мовні курси пропонує...

1. :lol: мені якраз нічого не бракує, просто не люблю коли люди пхаються до того в чому розуміються як вовк на зірках
2. я не коментую того чого не знаю і ніколи туди не пхаюся
і я не просила щоб в цю тему писали люди яким це нецікаво, або непотрібно

3. який ще юнацький масималізм? який брак визнання? :lol:
мене просто врешті-решт розізлили ниття форумців про тяжке життя-буття і безвихідність
4. вчасно виправлена помилка, не є помилкою :) а сайт на стадії розробки і я не сама його робила, так що буде час виправити помилки, не хвилюйтеся

якщо ви помилок не робите, можете кинути в мене камінь
ну? :)

Demyan
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 3-5-2007 у 16:29

<<<мене просто врешті-решт розізлили ниття форумців про тяжке життя-буття і безвихідність
точно, особливо деяких осіб - не буду тикати пальцями :D

Звісно що можливо Олесь має рацію. Ніхто не знає реально ким хто є в віртуалі, можливо Ната просто привертає увагу, або ще щось, мені наприклад не зрозуміло як директор стільки часу може присвячувати форуму:) і писати нові теми...

Але з іншої сторони вона просто пише теми, на мою думку не треба було писати мол я маю фірму я створила, мій хлопець каже погоджується.....
Якщо людині цікаво думка - то не тре писати що я є такий то - це відразу відлякує. Ось Ната написала і пішло поїхало...а якби не написала тема просто б оговорювалася в спокійному руслі.
А так можливо в когось заздрість (якщо воно так є) що Ната в молодому віці має свою фірму, любимого хлопця, має хорошу інтуіції..... а хтось не має того і реагує так. :lol:
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 3-5-2007 у 16:52

Цитата:
<<<мене просто врешті-решт розізлили ниття форумців про тяжке життя-буття і безвихідність
точно, особливо деяких осіб - не буду тикати пальцями :D

Звісно що можливо Олесь має рацію. Ніхто не знає реально ким хто є в віртуалі, можливо Ната просто привертає увагу, або ще щось, мені наприклад не зрозуміло як директор стільки часу може присвячувати форуму:) і писати нові теми...

Але з іншої сторони вона просто пише теми, на мою думку не треба було писати мол я маю фірму я створила, мій хлопець каже погоджується.....
Якщо людині цікаво думка - то не тре писати що я є такий то - це відразу відлякує. Ось Ната написала і пішло поїхало...а якби не написала тема просто б оговорювалася в спокійному руслі.
А так можливо в когось заздрість (якщо воно так є) що Ната в молодому віці має свою фірму, любимого хлопця, має хорошу інтуіції..... а хтось не має того і реагує так. :lol:

точно не будете тикати пальцями? :lol:

звісно, в чомусь ви праві, я занадто відверта, що і певно злить людей
мабуть всі таки стараються тут виглядати кращими і добрішими, ніж є насправді

я і не збиралася писати щось типу "я такий-то, такий-то"
я просто на конкретних прикладах з життя хотіла з’ясувати для себе якісь питання
правда нічого нового не з’ясувалося - люди чують тільки себе і розуміють тільки себе

тема взагалі-то починалася інакше :)
якщо хтось не зрозумів про що йдеться - раджу глянути якийсь бізнес-форум,наприклад, biznet.ru, бо на форумі рідного міста, про бізнес як такий не говориться
я рідко заглядаю на ті форуми, але там народ говорить про бізнес і гроші без напрягу як погоду чи покупку в магазині

P.S. я не сиджу постійно на цьому форумі, просто він в мене автоматом відкривається, коли я заходжу в інтернет :)

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 3-5-2007 у 17:00

Цитата:

... наскільки я розумію тут багато людей не ховаються за ніками і самі пишуть чим займаються, або це стає зрозуміло з їх повідомлень

також тут дехто робить собі рекламу або своїй фірмі - так що люди цілком реальні

зрештою я реклами не роблю своїй фірмі, але і не ховаюся за ніком
не треба критикувати вибірково :mad:

to Demyan
я відправила в приват адресу фірму, заходьте в гості :)

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 3-5-2007 у 17:50

до речі, мені закидали, що я мабуть зранку до вечера рахую гроші і всі речі сприймаю виключно з точки зору їх прибутковості, бо я почала тему про заробляння грошей :)

це трошечки не так
на минулій фірмі, я організувала безкоштовний курс по організації власного бізнесу, звісно це не був надзвичайно який суперовий бізнес-тренінг, який коштує півмашини, але люди, які пройшли курс отримали певні знання і до того ж безоплатно (ох і нарахувалася я тоді грошей :lol:

коротко про курс - правове регулювання підпр. діяльності, способи ведення підпр. діяльності, вибір видів, бізнес-планування, отримання дозволів та ліцензій, діловодство, трудове законодавство, договірне право і претензійн-правова робота, основні засоби реклами, система оподаткування і звітності, ведення обліку, діяльність контролюючих органів тощо

на той час було тяжко самій розробити той курс, залучити до того практикуючих фахівців і вмовити шефа, щоб оплатив викладачам роботу, але мені це вдалося, бо дуже хотілося це зробити

мета курсу була та сама що і цієї теми - переконати людей, що все в їхніх силах і хто шукає, той знайде
і я рада, що тоді той курс виявився для когось безоплатним, але корисним, хоч він був для фірми в плані грошей невигідним

Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Зареєстрований: 31-1-2004
Нема на форумі

Настрій: гарний

[*] написано 3-5-2007 у 18:47

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ната Толмачова
??? стилістично правильно застосувати прикметник "зайві"

1. я не школярка, а ви не мій вчитель. думаю тут нема про що сперечатися більше

На такі зауваження не варто емоційно реагувати, їх треба просто сприймати, брати до уваги та враховувати у подальшому. Зрештою, дбати про дотримання культури мовлення є спільною справою усіх громадян нашої держави.

Цитата:
3. надлишкового доходу майже ніхто не має. на власний бізнес гроші або довго накопичують або десь позичають чи беруть в кредит.

Те, що накопичують, є заощадженнями, тобто тим самим надлишковим доходом. Якщо Ви не маєте, що їсти, Ви заощаджень не зробите.

Цитата:
5. а можна конкретніше, що вас навштовхнуло на думку, що я не можу бути директором?

В одній з тем Ви перераховували напрямки діяльності. Здається основних було три: юридичні послуги, викладання на курсах, консультації (бухгалтерські здається). Можливо щось забув
Ви зауважили, що на вашому підприємстві працює 14 осіб.
Також зазначалося, що посадових інструкцій для працівників не розроблялося, проте, є плани роботи та
До того ж з дописів зрозуміло, що з кожним працівником Ви працюєте особисто і індивідуально.

Отже, висновки із цих спостережень:
1. Відсутність посадових інструкцій вже свідчить не на Вашу користь, як керівника, оскільки розробка такої нструкції та ознайомлення із нею працівника під розпис є фактично виконанням вимог с.
.........заважають Вам забезпечити ефективну та результативну діяльність колективу

а це ви з чого взяли? з того, що звільнилася одна людина? :lol::lol::lol:
а вам не здається, що це могло піти на користь ефективній діяльності колективу? :)
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 3-5-2007 у 19:03

На такі зауваження не варто емоційно реагувати, їх треба просто сприймати, брати до уваги та враховувати у подальшому. Зрештою, дбати про дотримання культури мовлення є спільною справою усіх громадян нашої держави.

Цитата:
що посадових інструкцій для працівників не розроблялося, проте, є плани роботи та
До того ж з дописів зрозуміло, що з кожним працівником Ви працюєте особисто і індивідуально.

1. Відсутність посадових інструкцій вже свідчить не на Вашу користь, як керівника, оскільки розробка такої нструкції та ознайомлення із нею працівника під розпис є фактично виконанням вимог с.
.........заважають Вам забезпечити ефективну та результативну діяльність колективу

1. такі заувження не варто робити, як на мене
2. які посадові інструкції? тут кожен працівник свою роботу знає краще за мене і добре її робить
все що треба зазначено в трудових договорах і перелік обов’язків звісно теж там
є купа докуметів де пише як і що треба робити і всі їх мають на столі
інструкції не всім сподобаються, бо в кожного своя робота, кожен по своєму її планує і має для того вільний графік.
якщо ви думаєте інакше, то скажіть для чого бухгалтеру який має комусь зробити звіти до такого-то числа інструкція? він і так зробить і так знає що робити і знає коли
ну або юристу - він собі пішов на весь день по справах і має десь далеко мою інструкцію

Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 3-5-2007 у 19:05

Перепрошую, через технічну помилку попередній пост був незавершений.

Цитата:
??? стилістично правильно застосувати прикметник "зайві"

1. я не школярка, а ви не мій вчитель. думаю тут нема про що сперечатися більше

Цитата:
3. надлишкового доходу майже ніхто не має. на власний бізнес гроші або довго накопичують або десь позичають чи беруть в кредит.

Те, що накопичують, є заощадженнями, тобто тим самим надлишковим доходом. Якщо Ви не маєте, що їсти, Ви заощаджень не зробите.

Цитата:
5. а можна конкретніше, що вас навштовхнуло на думку, що я не можу бути директором?

В одній з тем Ви перераховували напрямки діяльності. Здається основних було три: юридичні послуги, викладання на курсах, консультації (бухгалтерські здається). Можливо щось забув
Ви зауважили, що на вашому підприємстві працює 14 осіб.
Також зазначалося, що посадових інструкцій для працівників не розроблялося, проте, є плани роботи та

1. Відсутність посадових інструкцій вже свідчить не на Вашу користь, як керівника, оскільки розробка такої нструкції та ознайомлення із нею працівника під розпис є фактично виконанням вимог ст. 29 КЗпП України. Якби Ваша конфліктна ситуація із працівницею перейшла у розряд трудових спорів і розглядалася у суді Вам було б важко довести факт невиконання неею своїх обов'язків.

2. Наявність кількох відносно самостійних напрямків діяльності вже мало б спонукати до побудови певної організаційної структури. До того ж на підприємстві працює 14 осіб.
Не лише досвід, але й теорія управління свідчать, що одна людина може ефективно керувати 4-5. Отже, для Вашого підприємства доцільно виокремити структурні підрозділи за напрямими діяльності. Тоді не Ви доводите до працівників плани роботи, розробляєте посадові інструкції тощо (те, що Ви називаєте ... кожному витирати), а їх безпосередні керівники. Вони ж і контролюють роботу. За таких умов Ви маєте справу максимум з тими 3-4 особами + бухгалтер Вашого підприємства.

3. Якщо вже Ви торкнулися теми звільнення, то мушу зауважити, що плинність кадрів, то завжди погано. Які б не були мотиви звільнення, підсвідомо воно сприймається колективом негативно. Зважаючи на описані Вами обставини, багато у кого глибоко у душі виникла думка "а мою роботу належно оцінюють".
На сьогодні підприємства вже потроху починають цікавитися причинами плинності кадрів, зокрема у практику кадрової роботи вводять не лише інтер'ю при прийнятті на роботу, але й при звільненні.
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 3-5-2007 у 19:15

1. Відсутність посадових інструкцій вже свідчить не на Вашу користь, як керівника, оскільки розробка такої нструкції та ознайомлення із нею працівника під розпис є фактично виконанням вимог ст. 29 КЗпП України. Якби Ваша конфліктна ситуація із працівницею перейшла у розряд трудових спорів і розглядалася у суді Вам було б важко довести факт невиконання неею своїх обов'язків.

...було б легко бо це зазначено в трудовому договорі - що і коли треба зробити

2. Наявність кількох відносно самостійних напрямків діяльності вже мало б спонукати до побудови певної організаційної структури. До того ж на підприємстві працює 14 осіб.
Не лише досвід, але й теорія управління свідчать, що одна людина може ефективно керувати 4-5. Отже, для Вашого підприємства доцільно виокремити структурні підрозділи за напрямими діяльності. Тоді не Ви доводите до працівників плани роботи, розробляєте посадові інструкції тощо (те, що Ви називаєте ... кожному витирати), а їх безпосередні керівники. Вони ж і контролюють роботу. За таких умов Ви маєте справу максимум з тими 3-4 особами + бухгалтер Вашого підприємства.

я згідна, але ж не можна зробити все і відразу. фірма тільки почала розвиватися, не було коли все так добре налагодити

3. Якщо вже Ви торкнулися теми звільнення, то мушу зауважити, що плинність кадрів, то завжди погано. Які б не були мотиви звільнення, підсвідомо воно сприймається колективом негативно. Зважаючи на описані Вами обставини, багато у кого глибоко у душі виникла думка "а мою роботу належно оцінюють".
На сьогодні підприємства вже потроху починають цікавитися причинами плинності кадрів, зокрема у практику кадрової роботи вводять не лише інтер'ю при прийнятті на роботу, але й при звільненні.

звільнення однієї людини - це ще не плинність кадрів :lol:

Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 3-5-2007 у 19:18

Цитата:

Це приватна думка кожно. Для когось неправильне застосування слів та зворотів - норма, а когось це дратує.

Цитата:
2. які посадові інструкції? тут кожен працівник свою роботу знає краще за мене і добре її робить
інструкції не всім сподобаються, бо в кожного своя робота, кожен по своєму її планує і має для того вільний графік.
якщо ви думаєте інакше, то скажіть для чого бухгалтеру який має комусь зробити звіти до такого-то числа інструкція? він і так зробить і так знає що робити і знає коли
ну або юристу - він собі пішов на весь день по справах і має десь далеко мою інструкцію

Цим Ви й підтверджуєте, що Ваша роль як керівника - zero. Схоже, що Ваші працівники фактично функціонують як приватні підприємці - надавачі послуг, а у Вас лише офісні площі орендують та техніку.
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 3-5-2007 у 19:25

Цитата:
...було б легко бо це зазначено в трудовому договорі - що і коли треба зробити

Хіба, якщо це строковий трудовий договір з конкретно визначеним обсягом роботи та терміном завершення.

Цитата:
я згідна, але ж не можна зробити все і відразу. фірма тільки почала розвиватися, не було коли все так добре налагодити

Добре, хоч тут консенсусу досягли, а то у Ваших постах якійсь дух суцільного заперечення. Я ж Вам просто допомогти порадою хочу. Причому безкоштовно, оскільки за гроші мені це робити закон забороняє.

Цитата:
звільнення однієї людини - це ще не плинність кадрів :lol:

Звісно, але зважаючи на те, що мав місце конфлікт, варто ретельно проаналізувати цю ситуацію.
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 3-5-2007 у 19:27

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
Цитата:

Це приватна думка кожно. Для когось неправильне застосування слів та зворотів - норма, а когось це дратує.

Цитата:

Цим Ви й підтверджуєте, що Ваша роль як керівника - zero. Схоже, що Ваші працівники фактично функціонують як приватні підприємці - надавачі послуг, а у Вас лише офісні площі орендують та техніку.

:lol::lol::lol: отже фірма де є посадові інструкції має директора, а де нема то ні? круто

працівники як всі працівники - вони працюють виключно по свої ділянці роботи і не приймають ніяких рішень які впливають на роботу фірми
в мене зовсім інша робота, ніж в них

малося на увазі що я не вчу їх як давати комусь консультацію чи яким тоном, або як правильно щось написати :D
я даю клієнта і завдання і вони добре знають як краще це завдання виконати - достатньо пояснити що і як вони мають зробити

не можна рівняти безпоседніх виконавців послуг з приватними підприємцями :lol:

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 3-5-2007 у 19:38

Хіба, якщо це строковий трудовий договір з конкретно визначеним обсягом роботи та терміном завершення.

... або якщо визначена чітко кількість клієнтів в місяць і час роботи з кожним клієнтом

Добре, хоч тут консенсусу досягли, а то у Ваших постах якійсь дух суцільного заперечення. Я ж Вам просто допомогти порадою хочу. Причому безкоштовно, оскільки за гроші мені це робити закон забороняє.

та ні, не суцільного :) просто я захищаюся від необгрунтованих випадів в мою сторону. нормальна реакція

Звісно, але зважаючи на те, що мав місце конфлікт, варто ретельно проаналізувати цю ситуацію.

якщо на мою цілком правомірну вимогу завершити роботу вчасно працівник звільняється - що ж я звичайно тут неправа :rolleyes:

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 3-5-2007 у 19:48

Ваші працівники фактично функціонують як приватні підприємці - надавачі послуг, а у Вас лише офісні площі орендують та техніку.

надавачі послуг і приватні підприємці - це різні речі :)
ну і як я маю з вами говорити про власний бізнес якщо ви ніколи не пробували, що то таке?

якщо фірма відкривається при мінімумі грошей, то ясно що багато чого треба робити самому, нема можливості наймати ще директорів, менеджерів і т.п. , нема можливості побудувати таку чітку організаційну структуру про яку ви кажете, принаймі спочатку нема

ви просто звикли на державній роботі в державному органі до багаторівневої субординації і до того що якусь справу починає робити одна людина, а завершує зовсім інша
такого нема в малих фірмах, хіба що в великих корпораціях і т.п.
на малій фірмі має бути мінімум керівників, бо інакше на одного працюючого буде один керівник :)
хоча кожен напрямок має курувати якась окрема людина, тут я згідна і до того в нас йде

Рост
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-4-2003
Нема на форумі

Настрій: є

[*] написано 3-5-2007 у 23:08

Ну ви тут без мене насперечалися :)
А мене за той час сусіди-кузовщики каменярем прозвали. Потім покажу, що виваяв, як закінчу, а зараз по темі.

Взагалі бізнес - це заробляння грошей. Зовсім не обов`язково для цього створювати свою фірму, чи реєструватись як підприємець. Можна, наприклад, просто досконало вивчити свій фах і працювати на ті, чи інші фірми, надаючи їм якісні послуги. А що робить будь-яка фірма? Та те ж саме - її наймають клієнти, щоб вона надавала послуги. Тому якоїсь різниці по суті я не бачу. І, скажімо, та ж Таня (Темпіка) від Нати не дуже й відрізняється - вона працює за строковими договорами, виконуючи роботу, на яку її наймає клієнт-роботодавець. Ната робить те ж саме, тільки не сама, а засобами своїх працівників - виконує замовлення клієнтів. Різниця лише в організаційній структурі.
Тому те, що Ната протиставляє себе тій же Тані збоку виглядає дещо дивним.
Так що, Наталю, заявляти, що свою фірму не відкривають хіба слабаки - це помилка. Наприклад, я відкрив власну справу напевно лише тому, що у вибраній галузі на той момент не було потрібно хороших фахівців, і за якісну роботу достатньо грошей не платили. В принципі, яка мені різниця, отримувати тисячу чи дві доларів, працюючи на якусь фірму, чи ті самі гроші заробляти самостійно? Тепер, звісно, я користуюсь і іншими плюсами власника бізнесу - маю більше ступенів свободи. І тепер уже на когось працювати не піду, тому що виявилось, що ця свобода у прийнятті рішень для мене важлива. Але це ще просто специфіка галузі така, я здебільшого виконую високотехнологічні проекти, своїми руками - подобається мені це, зробити щось хороше власними руками. В інших галузях цілком можна мати таку ж свободу, працюючи найманим працівником, і багато прикладів я знаю.
Так що бізнес - це не обов`язкове створення юридичної особи. Це просто заробляння грошей в той, чи інший спосіб.

Взагалі у наших людей спостерігається вавка в голові. А саме: коли ти власник якоїсь фірми, ти уже ніби інша каста, чимось вищий. Знайомий, власник успішного бізнесу (будівельні декоративні роботи), розказував, як раз він чи то лампочку закручував, чи робив ще щось таке в офісі - не суть важливо. І підійшов якийсь клієнт пальцатий. Ну, цей знайомий зліз з драбини, представився. І, каже, одразу відчув, як він впав в очах клієнта. Типу - що ж ти за власник, що сам лампочки закручуєш? Ось така вавка.
А фактично, власник бізнесу - це просто людина, якій для реалізації задуманого потрібно саме така організаційна форма. Це не означає, що він сильний, а решта слабаки. Просто йому так зручно, або інакше він не реалізується. Хоча часто бізнес започатковується з інших мотивів. Ну, теж люди мають право.

Стосовно конфліктів з найманими працівниками. Взагалі, вони були, є і будуть. Бувають керівники-невігласи, які не визначать точно місце людини в справі, а потім вимагають того, про що не домовлялися чітко, бувають зіпсуті працівники, які просто приходять штани чи спідниці просиджувати за зарплату. А деякі навіть з амбіціями - за велику зарплату. Це - життя. Усі ми, кожен на своєму рівні, учимось. І кожен має даровану йому свободу вибору, як поступати. Тому, фактично, проблеми я не бачу. Керівник має право підібрати для своєї справи той персонал, який його влаштовує. Не підходить людина - її звільняється. І не потрібно з цього роздувати велику бульбашку. Рівно ж як кожен працівник може іти працювати туди, де йому добре. Не подобається - просто іде в інше місце. Якщо він фахівець - він буде затребуваний. Ну а якщо ні - ... Завжди можна піти в якусь державну організацію за невеликі гроші.

Стосовно експлуатації трудового народу акулами капіталізму. Це, знову ж, від зачаткового стану нашого бізнесу. Як би мало бути. Є фахівець, який може щось зробити, але не має засобів. А є фірма, яка має засоби, але потребує фахівця. Об`єднавшись, вони реалізують задумане. І кожен отримує свою, обумовлену наперед, частку прибутку. Ніякої експлуатації я не бачу. Звичайно, можуть бути варіанти: або фірма ще не стала на ноги і не володіє засобами, або в керівного складу вавка яка в голові, або працівник некомпетентний. Тоді так. Але ж у кожного є вибір.
До речі, держава часто експлуатує людей більше, ніж приватні структури. Я просто маю з чим порівнювати, сам віддав нашому славному Нацбанку 8 чи 9 років життя. Було це в плюс, чи в мінус - не знаю. Напевно, таки в мінус.

Стосовно початкового капіталу. Тут чим далі, тим менше шансів розпочати з нуля. Ринок наповнюється, і, не маючи міцного фундаменту, конкурувати з потужними структурами дуже важко. Є ще деякі ніші, але чим далі, тим їх менше.
Наприклад, спробуйте зараз відкрити фірму з продажу вікон. Без грошей. Нуль шансів.

Стосовно самої теми: власний бізнес - початок, переваги, перспективи.
Я вже вище частково висловився, просто зберу до купи.
Власний бізнес може бути без створення своєї фірми.
Власну фірму варто створювати, якщо інакше якусь свою ідею реалізувати не виходить, чи є бажання самореалізуватися на керівній посаді (не плутати з самоутвердитись), чи просто характер такий, що не можеш на когось працювати.
Переваги - велика ступінь свободи у прийнятті рішень. Але разом із такою ж великою відповідальністю. Для кого перше важливіше, то це тоді перевага.
Перспективи. Думаю, з часом прибутковість малого бізнесу зрівняється із середнім рівнем зарплат хороших фахівців, з прибутком від депозитів. Тобто, впаде, в порівнянні з нинішнім станом речей. І будь-хто, кому не ліньки, уже власну справу не починатиме. Думаю, це оздоровить ситуацію з якістю послуг.

Рост
http://www.rost.lviv.ua

Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 4-5-2007 у 07:34

Цитата:
Ростиславе! Славний допис сотворив! :)

Нато! я тут прочитав всю дискусію, і натрапив на ось це

Цитата:
ну і як я маю з вами говорити про власний бізнес якщо ви ніколи не пробували, що то таке?

[
quote]на минулій фірмі, я організувала безкоштовний курс по організації власного бізнесу, звісно це не був надзвичайно який суперовий бізнес-тренінг, який коштує півмашини, але люди, які пройшли курс отримали певні знання і до того ж безоплатно (ох і нарахувалася я тоді грошей :lol:

коротко про курс - правове регулювання підпр. діяльності, способи ведення підпр. діяльності, вибір видів, бізнес-планування, отримання дозволів та ліцензій, діловодство, трудове законодавство, договірне право і претензійн-правова робота, основні засоби реклами, система оподаткування і звітності, ведення обліку, діяльність контролюючих органів тощо
.....

мета курсу була та сама що і цієї теми - переконати людей, що все в їхніх силах і хто шукає, той знайде

То може ви би провели прямо на Форумі такий онлайн-курс? У формі окремого треду чи групи тредів для наших учасників Форуму. Багато кому він би згодився.

Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Demyan
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-5-2007 у 07:46

Цитата:
to Demyan

Дякую за запрошення...але думаю краще при нагоді десь пиво попити ...
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-4-2003
Нема на форумі

Настрій: є

[*] написано 4-5-2007 у 10:04

Цитата:
Цитата:
to Demyan

Портеру... Гарячого! :)

Рост
http://www.rost.lviv.ua

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-5-2007 у 10:26

Цитата:

То може ви би провели прямо на Форумі такий онлайн-курс? У формі окремого треду чи групи тредів для наших учасників Форуму. Багато кому він би згодився.

Я швидше говорю, ніж друкую :) Взагалі деякі речі не варто розписувати прилюдно, бо .... :)
Хоча я не проти експерименту. А що саме може бути корисне форумцям? Розгляну всі пропозиції :)

Такий короткий максимально практичний курс зараз розробляється нашою фірмою, він включає в себе інформацію з різних галузей. Фахівці, які мають його проводити: психолог, юристи, бухгалтера, діловод, маркетолог, спеціаліст з інформаційних технологій – наразі все, але курс на стадії розробки, можливо також буде залучено інших фахівців. Планується давати матеріали для навчання (зразки документів) та список рекомендованої літератури.

Першим обов’язково буде маленький психологічний тренінг, я ще шукаю фахівця, якому могла б це довірити.
Завдання фахівця – допомогти людям розібрати в тому чого вони хочуть, допогти реально оцінити свої сили, навчитися управляти своїм часом і т.п.

А ще – спростувати деякі міфи :)
Витяг з книжечки (на мові оригіналу), яку я рекомендую прочитати:

ПЛЕСЕНЬ МУДРОСТИ или РАЗВЕНЧАНИЕ МИФОВ

Отведете мифы вашей жизни на эшафот здравого смыс­ла и казните, или они вас отведут на помойку отчаяния и разочарований.
Начальник тюрьмы
Как показывает практика, использование расхожих прописных истин- это самый надежный способ блокировки активной деятельности и из­бавления от конкурентов. Выудил подходящую случаю фразочку (по сути- установку) из бездонной бочки народной мудрости - и, как говорит­ся, против лома нет приема.
Есть!
Присмотритесь - все, кто добился заметного успеха на каком-либо поприще, делают все не так, как другие. Мартин Лютер Кинг, Махатма Ганди, мать Тереза, Мадонна - все они строили жизнь по своим прави­лам.
Не бойся взять на себя слишком много.
Говори себе: "Хочу большего!"
Старайся поднимать планку выше своих возможностей при достиже­нии намеченной цели.
...
Так вот мифы, которые прочно внедрилась в наше сознание как ру­ководство к действию (читай - бездействию), способны нам так же по­мочь в жизни, как английский язык тому утопающему.
Расхожие истины, передающиеся из поколения в поколение, напоми­нают чем-то жвачку, передающуюся изо рта в рот, которая уже давно потеряла свой первоначальный вкус. И если со временем мы не стано­вимся мудрее, значит, становимся глупее. А зачем нам, спрашивается, такой друг и советчик, как козлиная башка глупости?

Миф первый.
Не в свои сани не садись. Со свиным рылом не суйся в калашный ряд.

А в какой надо ряд - рыбный? Или суконный?
Биографии Кромвеля, Наполеона, Сталина - яркий образец разруше­ния мифа про чужие сани и пример того, как можно стремительно по­пасть "из грязи - в князи". Один известный российский бизнесмен, заработавший за три года несколько десятков миллионов долларов, говорил нам: "Когда я слышу про "калашный ряд", сразу вспоминаю слова своего деда - бывшего крупного промышленника: "Свиное рыло пессимизма роется в цветущей клумбе вашей мечты. А вы стоите и смотрите!"

Миф второй
Курочка по зернышку клюет, капля по капельке океан наполняет, рубль по рублику состояние множит.

А много ли накапало уже в вашу кастрюльку и не заржавела ли она часом? Принятие этого расхожего мифа настраивает человека на долгов­ременное ожидание. А ведь жизнь быстротечна - успеете ли вы порадо­ваться ее подаркам?
... На пороге роскошного отеля стоит господин, курит дорогую сигару. К нему подходит странствующий проповедник, спрашивает:
- Сэр, сколько стоит ваша сигара?
- Восемь долларов.
- А сколько сигар в день вы выкуриваете?
- Пять.
- Значит, вы теряете сорок долларов в день. А сколько лет вы курите?
- Да почти всю жизнь.
- Сэр, если бы вы не курили, за эти годы вы нажили бы целое состояние!
- Господин проповедник! А вы когда-нибудь курили?
- Нет.
- Так вот за моей спиной стоит отель. Вы можете его купить. Кстати, он мой.

Миф третий.
За все надо платить.

Спросите кому и сколько? Может быть - никому или не так уж до­рого. Куда дороже оказывается плата за принятие этого мифа: человек так и не предпринимает решительного действия, опасаясь того, что за это придется платить по счетам судьбы. И в конечном итоге проигрыва­ет жизнь.
....Стоит на улице господин с сигарой, к нему подходит нищий:
- Сэр, дайте мне, пожалуйста доллар. Я голодный, хочу купить гамбургер.
- Дорогой, пошли в бар, я куплю бутылку классного виски. Выпь­ем, отдохнем, расслабимся.
- Сэр, я не пью. Дайте мне доллар.
- Ну, хорошо. Тогда пойдем в публичный дом, я куплю тебе самую роскошную проститутку.
- Я не интересуюсь публичными женщинами. Дайте мне, пожалуйста, доллар.
- Ну, ладно. Мы с тобой пойдем на скачки, поставим на классного жеребца. Ты выиграешь кучу денег!
- Сэр, я не играю в азартные игры. Дайте мне доллар, пожалуйста.
- Дам я тебе доллар, дам. - Обращается к жене:" Мэри, посмотри, что бывает с теми людьми, которые не таскаются по публичным домам, не играет на скачках и не пьют хороший виски."

Миф четвертый.
Не радуйся своей удаче.

А чему же радоваться - неудаче, что ли? Тот, кто обманывает се­бя, никогда не добивается успеха. Просто не надо дразнить гусей и выказывать бурную радость на людях. Людям легче помочь вам в беде, чем разделить с вами радость.
...Вовочка приходит из школы с испуганным видом и говорит:
- Мама, папа, я думаю, сегодня вам не стоит смотреть мой днев­ник.
Мама хватается за сердце, папа за ремень, открывают дневник, а там "пятерка". Родители падают в обморок. Вовочка грустно шепчет:
- Вот этого-то я и боялся.

Миф пятый.
Каждого человека можно понять.

Разве? Когда говорят - походи в его мокасинах, то задумайтесь - ваш ли это размер? Понять человека до конца нельзя - можно только уловить его эмоциональное состояние.
...Винни-Пух и Пятачок молча идут по лесу. Спустя час выходят на берег реки. Вдруг Винни-Пух размахивается и бьет Пятачка в пятак. Тот падает в воду и кричит, захлебываясь:
- Винни, за что?
Винни-Пух угрюмо отвечает:
- А ты идешь и молчишь. Может быть ты думаешь обо мне что-нибудь плохое!

Миф шестой.
Добродетель и порок абсолютны.

Однако, на самом деле добродетель и порок относительны. Любая добродетель есть продолжение порока, а любой порок может развиться в добродетель. Об этом говорил и Гете:"Как из любого порока можно сде­лать добродетель, так и из добродетели можно сделать порок."
...Священник после смерти попал в ад. И дошел до него слух, что его сосед шофер, алкоголик и злостный матерщинник, пребывает в раю. Возмутившись такой несправедливостью, священник возопил:
- Как же так,
Господи! Я никогда не пил, не курил, не ругался, всю свою жизнь про­поведовал, и в результате оказался в аду. А Федька - матерщинник и
пьяница разгуливает по раю!
И ответил Господь:
- На твоих проповедях все спали, а когда Федор вел свой автобус
- все истово молились.

Миф седьмой.
Горбатого могила исправит.

То есть человека изменить нельзя. Но ведь в течение жизни все мы все равно меняемся. Вопрос в том - в какую сторону? "Не меняются только самые мудрые и самые глупые,"- утверждал Конфуций.
...Мужик приходит в цирк и видит там летающих крокодилов. Они порхают над ареной аки птицы, музыканты играют вальс, подсветка уси­ливает эффект. Интересно стало мужику, выбежал он на арену и стал ловить крокодилов за хвосты:
- Расскажите, как же вы летать научились?
Один крокодил вырвался, не ответил. Другой огрызнулся. Мужик схватил третьего обеими руками за хвост:
- Не отпущу, пока не расскажешь!
- Да били нас, били!

Миф восьмой.
Миром должна править справедливость

И рано или поздно она обязательно восторжествует."Но заметьте, когда люди обращаются к вам, взывая к справедливости, следующая фра­за, как правило, возвещает о том, что вы им должны что-то дать или что-то сделать для них,"- эти азы жизни поведал нам в приватной бе­седе один криминальный авторитет. Действительно, почему-то именно бандиты и политики чаще всего используют слово "справедливость"...
Справедливость, как красивая женщина - ее все хотят, но никто не торопится жениться. Так что на торжество справедливости особо рассчитывать не приходится.
...Работникам почты попадает в руки письмо из глухой деревень­ки, адресованное Деду Морозу. Пишет мальчик:"Дедушка Мороз! Мы живем в маленькой деревеньке. Семья у нас бедная. У меня даже зимней оде­жонки нет. Вышли мне хоть что-нибудь к Новому году. Может быть, ша­почку, валеночки, варежечки..."
Сердобольные почтовые работники собрали деньги, купили одежку и отослали мальчику. После Нового года приходит письмо:"Дедушка Мороз! Спасибо тебе за валеночки, спасибо за шубку, шапочку. А вот варежек не оказалось - наверное, на почте украли."

Миф девятый.
Людям нужна правда.

"Правда - она святая. Но почему же тогда ее используют в таком грязном деле, как шантаж?"- задал нам однажды непростой вопрос ди­ректор сыскного агентства.
Правда, как нищенка - все ее слушают, жалеют и сочувствуют, но никто не собирается пускать к себе в дом. Если хочешь сделать чело­веку больно - скажи ему правду. Правда - самый сильнодействующий яд. Если мы узнаем всю правду о наших друзьях, близких, политиках, то мир окончательно рухнет.
Истинную цену правды знают политики, журналисты, священники, а лучше всех могильщики, потому что именно им приходится хоронить жертв внезапно открывшейся правды. А этого более, чем достаточно.
Не случайно же в народе говорят: правда хорошо, а счастье луч­ше.
Вот откровение члена московской коллегии адвокатов: правда ни­кому не нужна.
...Люди стоят в темном подвале по уши в дерьме. Молча стоят. Вдруг из дальнего угла доносится голос:
- Надоело! Сколько можно терпеть? Надо что-то делать!
Над ухом у него раздается негромкий голос:
- Товарищ! Не раскачивайте - в рот попадает...
Правда и справедливость похоронены человечеством много тысяче­летий назад. Их могилы неизвестны. Так как же мы можем их воскре­сить, если мы не знаем, где они похоронены?

Миф десятый.
Бесплатный сыр бывает только в мышеловке.

Спросите любого афериста - и он рассмется вам в лицо.
Так может быть стоит взять мышеловку и, наконец, использовать ее по назначению? Например, для ловли крыс, а не в качестве сомни­тельного ресторана? А уж если так хочется лакомого кусочка задарма, то спросите у любого габровца, как это делается.
...Маленький габровец покупает шоколадного человечка. Продавец интересуется:
- Кого тебе дать: мальчика или девочку?
- Конечно, мальчика,- быстро ответил сообразительный малыш.
Мифологический ряд можно продолжить. Но уже и так очевидно, что любая мудрость относительна. В Древней Греции более всего ценились ораторы и риторы, способные об одном предмете говорить совершенно противоположные мнения. Да что далеко ходить - ведь и у нас на любую поговорку есть контрпоговорка. Надо только напрячь память и потрени­ровать мозги. И, наконец, перестать слепо воспринимать расхожие ис­тины. Их ценность - ценность стершихся монет: они интересны коллек­ционерам, но совершенно не пригодны для обращения в сегодняшней реальности.
Наукообразие и псевдомудрость не заменят щита здравомыслия и клинка дерзости.
"Кумиры из папье-маше стоят на пьедесталах мифов и легенд. По­дойди к ним поближе и потрогай их рукой."
В связи с этим вспоминается притча о Ходже Насреддине.
У Ходжи Насреддина подох в пустыне любимый осел. Молла горевал по нему днем и ночью. Мимо проходил богатый караван. Хозяин карава­на, увидев Моллу в неутешном горе, сказал своим людям:"По всему вид­но, что этот несчастный человек потерял кого-то из родных - самого дорогого на свете. Видимо, умерший был добропорядочным человеком и достоин того, чтобы о нем помнили люди. Дадим же Молле денег на храм в честь покинувшего сей мир."
Молла принял деньги, выстроил храм и стал его настоятелем. Но неловкость никак не покидала его. И он решился обратиться за советом к отцу:"Отец, люди не знают, что на месте этого храма похоронен все­го лишь осел. Это меня угнетает. Я чувствую себя обманщиком." Отец ответил ему на это:"Помнишь, я тоже долгое время был настоятелем са­мого большого храма в наших краях. Так вот там тоже был похоронен осел."

И познавши суть этого бренного мира, все же невольно вздохнешь:
"Где они, умные люди?
Нынче нигде их нет."
(Из японской поэзии)

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-5-2007 у 10:27

Цитата:
Цитата:
to Demyan

пиво я не люблю :)
хіба що вино, але то вже інша розмова...

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-5-2007 у 11:16

Росту:
А хочете я вам скину електронний варіант книжки Р. Кіосакі “Богатый папа, бедный папа”?

(c) Так що, Наталю, заявляти, що свою фірму не відкривають хіба слабаки - це помилка.

А де я це заявляла? Ану-ну, покажіть, де саме?

(c) Знайомий, власник успішного бізнесу (будівельні декоративні роботи), розказував, як раз він чи то лампочку закручував, чи робив ще щось таке в офісі - не суть важливо І підійшов якийсь клієнт пальцатий. Ну, цей знайомий зліз з драбини, представився. І, каже, одразу відчув, як він впав в очах клієнта. Типу - що ж ти за власник, що сам лампочки закручуєш?

:) Лампочки я не закручую, бо не вмію і не хочу вміти. Зате сама прибираю в офісі. І не треба нікого “пальцатого” - зараз я впаду в очах тих же форумців :)

(c) І, скажімо, та ж Таня (Темпіка) від Нати не дуже й відрізняється - вона працює за строковими договорами, виконуючи роботу, на яку її наймає клієнт-роботодавець. Ната робить те ж саме, тільки не сама, а засобами своїх працівників - виконує замовлення клієнтів. Різниця лише в організаційній структурі.
Тому те, що Ната протиставляє себе тій же Тані збоку виглядає дещо дивним.

...та різні то речі, різні... РІЗНІ...
До того ж Таня, я б сказала, себе ще більше протиставляє мені - як хороше і погане, причому погане звісно ж я :)

(c) Власний бізнес може бути без створення своєї фірми.

Звісно ж – може. Але все-таки не у формі “сиджу з ранку до вечора на роботі”

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 4-5-2007 у 12:11

з тієї ж книжки:

Что же конкретно отличает успешных людей от остальных?

- Они открыты миру.
- У них необыкновенная тяга к новизне.
- Они не боятся перемен и умеют рисковать.
- У них всегда присутствует мощная настроенность на успех.
- Их стойкость и выносливость достойны восхищения.
- Они способны преодолеть любые препятствия.
- Тяга к новым знаниям и великолепная обучаемость всегда выно­сят их на передний фланг.
- Они организованны, внутренне дисциплинированны.
- Они умеют грамотно планировать и достигать цели.
Но многие люди даже не знают вкуса успеха. И может так никогда и не узнают.

Почему люди не добиваются успеха? Да потому, что

- не имеют страстных желаний
- боятся реализации своих желаний
- рассчитывают на "авось"
- не знают конкретно, чего хотят
- не учитывают принцип "закладки на плохую погоду".

А что сдерживает успех?

- Страх поражения.
- Страх успеха.
- Страх перемен.
- Боязнь опасности.
- Боязнь потери (здоровья, работы, денег, родственников, дру­зей...)
- Страх смерти.

Как видите, могильщики успеха - избыток страха и недостаток мечты.

Сторінки:  1  ..  3    5    7

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 5346
Реклама: