Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2    4    6  7
Автор: Тема: власний бізнес: початок, переваги, перспективи
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-1-2007
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: :)

[*] написано 30-4-2007 у 21:14

Цитата:
Дитинко, я щонайменше в півтора рази старший від тебе...:lol:, так що часом я витираю комусь, то вже така доля керівника.

Поки я керував маленькою школою - це було управління людьми, що ніби складно.:baddevil:
Однак, коли почався великий міжнародний проект, в якому було понад 300 моїх підлеглих/партнерів (не враховуючи "суміжників":wow: ) - то прийшлося управляти вже процесами, що значно складніше, але цікавіше.
(Із певною частиною працівників я й не був знайомий і про них зеав лише тому, що підписував відомості на оплату праці :saint: ).
От раджу замість того, щоб пробувати управляти людьми - попробувати управляти процесами.

я вже пробувала керувати процесами і давати людям свободу, але дехто свободу в роботі розуміє як свободу від роботи

зрештою людей в мене мало, так що я всіх добре знаю :)
а от послуг фірми багато, послуги надають конкретні люди і їх репутація - це репутація фірми, тому я дуже ретельно вибираю працівників
і взагалі в мене постійна робота з людьми, це просто така сфера послуг
ще недавно все почалося з нуля, а зараз ми вже плануємо значне розширення

а різниця між вашою і моєю роботою суттєва - ви керували чиїмось проектом, я піднімаю з нуля наразі невелику фірму - це різна робота, різна відповідальність, різні потреби і т.д., і засоби різні і можливості, хоча може завдання і однакові

а витирати соплі можна до пори до часу, якщо взагалі є можливість без шкоди для інших няньчитися з кимось одним
хоча людина НЕ НЕ МОГЛА, а НЕ ХОТІЛА працювати, що і продемонструвала всім
прапор їй в руки, не хочу більше про це згадувати

www.edicta.ho.com.ua - практичні курси та тренінги
Правила існують, щоб робити винятки
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 30-4-2007 у 21:22

Цитата:
А що тут звинувачувати, якщо факт збагачення підприємців за рахунок експлуатації найнятих працівників науково доказаний внуком Трірського рабина ще в 19-му столітті!:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

1. так багато смайликів - це моветон, м’яко кажучи
2. я в курсі, але не бачу нічого непристойного в тому, що моя фірма приносить мені гроші, чи по вашому я маю почувати себе незручно через те що маю фірму і найнятих працівників?
3. я теж багато працюю!!! гроші заробляються спільними зусиллями, хоча з часом я буду працювати менше, а чому б ні? я нікому не забороняю мати свій бізнес і т.п.

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 30-4-2007 у 22:01

схоже в нашому суспільстві тема грошей вважається частиною людей майже непристойною, бо нас в дитинстві вчили, що "гроші - це зло", а для іншої частини людей тема грошей сприймається як тема здирництва і шахрайства
таке враження, що НОРМАЛЬНЕ ЦИВІЛЬНЕ ВІДНОШЕННЯ ДО ГРОШЕЙ відсутнє взагалі

те саме стосується власного бізнесу... поширена думка - АБО "за рахунок інших/по трупах" АБО "це неможливо"
якийсь інший варіант тяжко почути (як правило, від людей, які і не пробували мати власний бізнес)
хоча буває, що люди позитивно сприймають ідею власного бізнесу, але переважно це ті, які або самі ним займаються, або хто з їх оточення і вони знають, що не такий страшний чорт як його малюють :)

Hanor Narasson
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі

Настрій: з носа куриться ;)

[*] написано 30-4-2007 у 22:48

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ната Толмачова

а різниця між вашою і моєю роботою суттєва - ви керували чиїмось проектом, я піднімаю з нуля наразі невелику фірму - це різна робота, різна відповідальність, різні потреби і т.д., і засоби різні і можливості, хоча може завдання і однакові

Дитинко, я керував моїм проектом, зокрема ідея була моя. Інша річ, що тужитися водиночку з таким "монстром"на кілька років і кілька сотень працівників "в піковому періоді" - дурня, тому однозначно потрібні партнери.

А коли помудрієш - то зрозумієш, що найважливіше в бізнесі - таки люди :wow:

Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й простору Української Держави.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 21-1-2004
Місто: Lviv
Нема на форумі

Настрій: усміхнена

[*] написано 1-5-2007 у 08:32

...не вчили нас, що гроші - це зло, нас вчили, що гроші - це еквівалент
виконаної роботи, еквівалент тих благ, які можна отримати за виконану
роботу... це можливості, зрештою... хотілося б, щоб підприємці, наймаючи
людину, розуміли, що вони - його команда, його ресурс, а не просто ті,
кому вони платять гроші... я з великою повагою ставлюся до тих
підприємців, хто з ризиком для себе та за власні кошти реалізують
важливі для суспільства проекти, і не стільки заради власної вигоди, скільки
розуміючи, що якщо не вони - то хто?... а якщо з самого початку йдеться
про те, щоб просто зробити капітал всіма правдами і неправдами, то....
сумно.
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 1-5-2007 у 10:50

Цитата:
Цитата:

Дитинко, я керував моїм проектом, зокрема ідея була моя. Інша річ, що тужитися водиночку з таким "монстром"на кілька років і кілька сотень працівників "в піковому періоді" - дурня, тому однозначно потрібні партнери.

А вкладені гроші теж були ваші? (Просто цікаво)

А з чого ви взяли, що я не знаю, що в бізнесі найважливіше? Будете говорити зі мною в тому ж дусі, я через те, що ви "дитинко, я щонайменше в півтора рази старший" (с) почну думати, що ви дожилися до маразму :)

Принаймі,я вже можу сказати, що ви не дуже добре сприймаєте інформацію, бо вище я не раз писала, що люди які зі мною працюють - це найважливіше і найцінніше, що має фірма. Бо фірма надає послуги, а робота з надання послуг як правило носить особистий характер і люди звертаються переважно до фахівців яких вони знають, або яких їм порекомендували. Треба заслужити довіру в людей, тому я не можу і не хочу, щоб на фірмі працювала хоч одна людина, яка думає інакше
Бо якщо людина думає інакше, то вона в нашому колективі явно зайва і тому вона або туди не попаде, або вилетить як пробка, що і сталося з дівчинкою про яку я писала раніше

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 1-5-2007 у 10:59

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
... а якщо з самого початку йдеться
сумно.

Темпіко! "Я НЕ МОГУ СЧИТАТЬ ВАС ПАРТНЕРОМ В ДИСКУССИИ, ПОТОМУ ЧТО У ВАС ГАЛЛЮЦИНАЦИИ"

Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 1-5-2007 у 11:49

... ну то чим таким важливим для суспільства займається ваша фірма, нато... скажіть, щоб не було у мене галюцинацій :-) бо з вашого тону, з вашої манери вести дискусію не видно ніц іншого, окрім того, що ви тільки й рахуєте гроші зранку до вечора :-)
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 1-5-2007 у 13:09

Цитата:
... ну то чим таким важливим для суспільства займається ваша фірма, нато... скажіть, щоб не було у мене галюцинацій :-) бо з вашого тону, з вашої манери вести дискусію не видно ніц іншого, окрім того, що ви тільки й рахуєте гроші зранку до вечора :-)

Ваші галлюцинації нікуди від того не дінуться. На мій превеликий жаль.
БО ВИ ДУЖЕ ВИБІРКОВО ЧИТАЄТЕ ТЕ ЩО Я ПИШУ і далі гнете виключно свою лінію і ні про що не міняєте свою думку, яка до речі, про все і всіх є негативною.

Ви самі мене провокуєте на хамство. А я просто піддаюся на провокації :) Бо мене вже дістало, що ви мене звинувачуєте в нечесності, егоїзмі і т.п. по відношенні до всіх інших людей і до працівників, зокрема. З чого ви це взяли??????
Це з ВАШОГО тону, Темпіко, виходить ви одна тут добра і совісна людина, тому бідна і нещасна, а решта – сама сволота
Ви всіх і кожного умудряєтеся в чомусь звинуватити, причому судите або по фразах вирваних з контексту (вами ж), або просто навіть не звертаєте увагу на те, що кажуть вам і продовжуєте говорити виключно про те що вас цікавить і обурює

Ваші слова:
...на жаль, затримка зарплати, несправедливі штрафи, недоплати, відмова
оплачувати лікарняний та понаднормову працю є звичайним явищем
зараз :-(( звичайно, є винятки, але вони лише підтверджують правило...
так, я вважаю що багато підприємців є у нас нечесними і зажерливими
людьми... наприклад, продають у нас по диким цінам застарілу побутову
техніку, не гарантують якість послуг і теде... за один день (четвер) я
стикнулась з цим разів три точно...

А вам не здається, що купа нечесних підприємців, то заслуга таких людей як ви? Ви не вчитеся на помилках, кожен раз наступаючи на одні і ті самі граблі, зрештою
шахраї будуть тоди, доки ідіоти будуть давати їм можливість таким чином заробляти гроші. Чомусь тут я не спостерігаю, що вас мучить почуття вини за сприяння шахрайству своєю, м’яко кажучи, наївністю.

Зате...
Ваші слова: дуже часто львівські підприємці .... геть забули про те, що навіть
можливість провадити бізнес - це не їх особисте надбання, а надбання
всіх тих, хто не хтів будувати соціалізм...

???
Значить початок власного бізнесу не моя заслуга, а заслуга тих, хто його не має? Хороше розставляння акцентів! Якщо вас постійно дурять, то це знову вина інших людей, але аж ніяк не ваша власна.
Дуже мило – всі ми по вашому залежимо виключно від інших людей??? :) Маю достаток – то завдяки іншим, маю проблеми – те саме. А де в вашій теорії місце конкретної людини, яка сама вибирає собі як їй жити? Чи то знов таких людей нема? Чи то по вашому добрі і совісні люди завжди бідні? А досягти успіху можна лише нечесним способом? А якщо я маю бізнес, бо я змогла його відкрити, а хтось ні, то це нечесно? Значить, по вашому бути “гарним, здоровим і багатим” (с) - це погано, бо це нечесно по відношенні до інших? Воля ваша...

Більше я не буду з вами спілкуватися на подібні теми, бо ви на мене погано впливаєте своїми умовиводами :)

Юрій Марків
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 10-12-2003
Нема на форумі

Настрій: :-)

[*] написано 1-5-2007 у 15:43

Цитата:
Невже власний успішний бізнес нікого не цікавить? Починаю думати, що на Форумі одні слабаки
...
я бачу, що люди стоять на одному місці, бо думають, що в них нема іншого вибору. от тоді в мене виникає дике бажання кинути чимось в голову, щоб людина прокинулася

Хм... Будь ласка, скажіть, чи існує хтось, кого ви вважаєте вищим за себе?

Цитата:

Перше правило фін грамотності - розуміння між активом і пасивом.

Робота в банківській сфері дає ще додаткове розуміння активів і пасивів. (Для тих, кому цікаво: якщо спрощено, то активи - це те, що я віддав у користування і за що отримую дохід, а пасиви - це те, що я отримав у користування і за що повинен платити). Скажімо, непрацюючі та низькорентабельні активи, а ще - безкоштовні (для вас) і дешеві пасиви.

На нашому етапі розвитку суспільства широко розповсюджена ідея вкладення коштів у високоприбуткові сфери. Тому виходить, що ми гарно білимо стіни наших офісів, підмітаємо прилеглу територію - це ж дає нам імідж, що приваблює клієнтів. А спальний район, який ми бачимо від сили кілька хвилин по дорозі на роботу і назад, занедбуємо - а навіщо витрачати сили на його догляд, це ж непрацюючий актив. Згодом переселяємося з заваленої непотрібом місцини у більш престижнішу... Так створюється прірва між прошарками суспільства. Отямлюються вже останнім часом у Європі, коли їх діти вже не можуть пройти неушкодженими через гетто - райони, звідки виїхали більш заможні... Тоді задумуються - а може, ті активи, що вкладені у неприбуткову (принаймні явно) сферу, таки мають право на життя, бо їх рентабельність вимірюється у іншому? Можливо, мій спальний район, у якому я лише ночую, заслуговує на відкриту мною книгарню, навіть якщо я залишуся в мінусі? А книжка, яку прочитає мій малолітній сусід, займе його час, що він мусив витратити на "шмаль", бо нічим було більше зайнятися... А потім той сусід не скривдить мою дитину, що йтиме темним провулком?

Чи взяти пасиви. Не всі вони приносять обов'язково витрати. Коли я приїхав свого часу до Києва, то не мав навіть де жити, та отримав на деякий час безкоштовний, а потім - дуже дешевий пасив у вигляді місця житла... Інакше би тоді не вижив. А для когось це був актив, причому абсолютно нерентабельний...

До цього ще введемо поняття маржі - це різниця між вартістю пасиву та вартістю активу. Чомусь (вже зрозуміло, чому) у Європі, принаймні в банківській сфері, маржа становить від 0,1 до 0,4%. У нас же, якщо справа не приносить 100 чи 200% рентабельності, то за неї навіть рідко беруться... Змушує замислитися сам підхід цивілізованого суспільства до поняття вартості.

Цитата:

я здуру їй заплатила за такою ж погодинною ставкою, як і іншим працівникам, які ще ні разу!!! фірму не підводили.
...
ми не в дитячому садочку, щоб я комусь соплі витирала

Людський ресурс теж можна розглядати з точки зору активів та пасивів. Мабуть, багатьом з нас знайоме поняття овердрафту - це коли, наприклад, на банківській картці є залишок (пасив), та є можливість зайти "в мінус" (тоді стає актив). Ми знаємо, що коли зарплатна картка зараз активна, то першого числа, коли "зайде" зарплата, картка перестане бути "в мінусі".
Висловлюючись менш абстрактно, наведу приклад. Людина прийшла у мій відділ зовсім "нуляча". Було би це роки так чотири тому, ми би дня не вжилися разом. Взяти хоча би мій сліпий набір, а тут - мишкою дабл-клік лише з третього разу виходить... Без банківського досвіду, навіть спеціальність не економічна... Зразу скажу, що не по блату (навіть собі на шкоду відмовився перед тим від "блатної" кандидатури) і зовнішньо абсолютно не в моєму смаку :) Думаєте, в мене своєї роботи було мало? Службовою відвозили серед ночі додому, а зранку мені все одно на роботу і то без жодної хвилини запізнення. А доводилось розжовувати дитині просто все. І не лише щодо професійних знань, а також типу "з цією людиною спілкуйся обережно, бо знаю, що любить наїжджати на молодих, а з тим взагалі не контактуй особисто, тільки через мене, бо гаркне за якусь дрібницю, то взагалі перехочеться працювати"... І психоаналітиком доводилося бути, щоб підбадьорювати в разі невдач... І перехвалювати, бо погана і навіть недостатньо добра характеристика в особовій справі - це хрест на подальшому просуванні. Коротше кажучи, за півроку "дитина" вже очолила окремий від мене напрямок, а до мене дзвонить за консультаціями...
Звичайно, ваші стосунки з підлеглими - то виключно ваша справа і я нічого не нав'язую, тим більше що мені складно навіть оцінювати вашу ситуацію у колективі. Хотілося би лише побажати вам тієї любові, яка змінює зісередини і на все життя.
Тим більше, що ви самі написали:

Цитата:

а людина повинна мінятися і повинна бути відкрита до нового
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 1-5-2007 у 16:56

Цитата:
Цитата:
Цитата:
Хм... Будь ласка, скажіть, чи існує хтось, кого ви вважаєте вищим за себе?

Існує, не хвилюйтеся

На нашому етапі розвитку суспільства широко розповсюджена ідея вкладення коштів у високоприбуткові сфери. Тому виходить, що ми гарно білимо стіни наших офісів, підмітаємо прилеглу територію - це ж дає нам імідж, що приваблює клієнтів. А спальний район, який ми бачимо від сили кілька хвилин по дорозі на роботу і назад, занедбуємо - а навіщо витрачати сили на його догляд, це ж непрацюючий актив. Згодом переселяємося з заваленої непотрібом місцини у більш престижнішу... Так створюється прірва між прошарками суспільства. Отямлюються вже останнім часом у Європі, коли їх діти вже не можуть пройти неушкодженими через гетто - райони, звідки виїхали більш заможні... Тоді задумуються - а може, ті активи, що вкладені у неприбуткову (принаймні явно) сферу, таки мають право на життя, бо їх рентабельність вимірюється у іншому? Можливо, мій спальний район, у якому я лише ночую, заслуговує на відкриту мною книгарню, навіть якщо я залишуся в мінусі? А книжка, яку прочитає мій малолітній сусід, займе його час, що він мусив витратити на "шмаль", бо нічим було більше зайнятися... А потім той сусід не скривдить мою дитину, що йтиме темним провулком?

Чи взяти пасиви. Не всі вони приносять обов'язково витрати. Коли я приїхав свого часу до Києва, то не мав навіть де жити, та отримав на деякий час безкоштовний, а потім - дуже дешевий пасив у вигляді місця житла... Інакше би тоді не вижив. А для когось це був актив, причому абсолютно нерентабельний...

До цього ще введемо поняття маржі - це різниця між вартістю пасиву та вартістю активу. Чомусь (вже зрозуміло, чому) у Європі, принаймні в банківській сфері, маржа становить від 0,1 до 0,4%. У нас же, якщо справа не приносить 100 чи 200% рентабельності, то за неї навіть рідко беруться... Змушує замислитися сам підхід цивілізованого суспільства до поняття вартості.

Людський ресурс теж можна розглядати з точки зору активів та пасивів. Мабуть, багатьом з нас знайоме поняття овердрафту - це коли, наприклад, на банківській картці є залишок (пасив), та є можливість зайти "в мінус" (тоді стає актив). Ми знаємо, що коли зарплатна картка зараз активна, то першого числа, коли "зайде" зарплата, картка перестане бути "в мінусі".
Висловлюючись менш абстрактно, наведу приклад. Людина прийшла у мій відділ зовсім "нуляча". Було би це роки так чотири тому, ми би дня не вжилися разом. Взяти хоча би мій сліпий набір, а тут - мишкою дабл-клік лише з третього разу виходить... Без банківського досвіду, навіть спеціальність не економічна... Зразу скажу, що не по блату (навіть собі на шкоду відмовився перед тим від "блатної" кандидатури) і зовнішньо абсолютно не в моєму смаку :) Думаєте, в мене своєї роботи було мало? Службовою відвозили серед ночі додому, а зранку мені все одно на роботу і то без жодної хвилини запізнення. А доводилось розжовувати дитині просто все. І не лише щодо професійних знань, а також типу "з цією людиною спілкуйся обережно, бо знаю, що любить наїжджати на молодих, а з тим взагалі не контактуй особисто, тільки через мене, бо гаркне за якусь дрібницю, то взагалі перехочеться працювати"... І психоаналітиком доводилося бути, щоб підбадьорювати в разі невдач... І перехвалювати, бо погана і навіть недостатньо добра характеристика в особовій справі - це хрест на подальшому просуванні. Коротше кажучи, за півроку "дитина" вже очолила окремий від мене напрямок, а до мене дзвонить за консультаціями...
Звичайно, ваші стосунки з підлеглими - то виключно ваша справа і я нічого не нав'язую, тим більше що мені складно навіть оцінювати вашу ситуацію у колективі. Хотілося би лише побажати вам тієї любові, яка змінює зісередини і на все життя.

Ви утріруєте (вибачте, не знаю як по українськи)
Причому дуже сильно
1. Я не говорю про всі речі виключно з погляду їх вартості і прибутку. Я говорю про те, що людям на хліб не вистачає, бо вони не вміють заробляти гроші і правильно їх витрачати.
2. На рахунок вашої підлеглої, яку ви вчили - вона хотіла певно вчитися - це раз, а по друге банк не рухне через одну людину без досвіду. Тим більше коли людинахоче вчитися і має здібність - нема проблем, її вчити можна
Біля працівників які мають досвід є помічники, студенти 5-го курсу, вони теж в нас на фірмі вчаться, це інша тема розмови. А та дівчинка про яку я кажу, взагалі не хотіла вчитися чи працювати, а лише отримувати зарплату. Що ще не ясно?
3. Книгарню відкрити можна, якщо на хліб ви вже заробили. Я ж не повірю що ви відкриєте книгарню і будете через це голодувати. Є по любому потреби першочергові, а є другорядні. Та й на книгарню звідкись треба гроші взяти, чи як? Думаю спочатку треба вміти їх заробити. А то ваш праведний гнів через тему заробляння грошей якийсь необгрунтований.

До речі, про книгарню - якщо ви вже зробили цю святу справу, скажіть де знаходиться ця книгарня, я б хотіла її відвідати :)

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 1-5-2007 у 17:19

Цитата:

Перше правило фін грамотності - розуміння між активом і пасивом.

Робота в банківській сфері дає ще додаткове розуміння активів і пасивів.

.... ага, додаткове розуміння, особливо якщо ви займаєтеся видачею кредитів :lol:
людина залізає в боргову кабалу під посмішку банківського працівника, який розказує як їй це вигідно

Цитата:

.... такий кредит активом не буває:)
рекомендую прочитати Р.Кіосакі, який читає про це лекції банкірам :)

Юрій Марків
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 1-5-2007 у 20:24

Цитата:
Ви утріруєте (вибачте, не знаю як по українськи)

Моя бабуся вживала слово "гіперболізуєте".

Цитата:

Що ще не ясно?

[skip]

А то ваш праведний гнів [skip]

Та хто вас образив? Якщо я, то пробачте, та заодно скажіть плз, чим саме.

Цитата:

До речі, про книгарню - якщо ви вже зробили цю святу справу, скажіть де знаходиться ця книгарня, я б хотіла її відвідати :)

Хотів, було, написати "не хочу хвалитися". Та річ тут зовсім не в мені особисто, бо "вже не я живу, але живе в мені Христос". Церква "Нове життя" та культурно-просвітницький центр при ній несе служіння:

- звільнення та зцілення для наркоманів
- утримує у приміщенні офісу денний стаціонар дцп
- пошук, реабілітація, повернення до батьків дітей вулиці
- молодіжне служіння - якщо хочуть просиджувати у підвалі, то нехай, тільки в нашому підвалі :)
- розповсюдження серед студентів літератури для пропаганди здорового способу життя
- сімейне служіння - для підготовки майбутніх та навчання теперішніх батьків
- служіння у в'язницях.

І багато чого іншого, всього не знаю.
Коли на те Його воля, то буде і книгарня.
Адреса (поки що не книгарні, а офісу центру) : вул. Мільчакова 5-а, Київ. Тел.: (044) 516-84-07.

Все це робиться коштом зрілих християн, що віддають свої десятини. А щодо голодування, то особисто я десятину почав віддавати ще тоді, коли жив у чужій хаті і сидів на гречці. Що, знову ж таки, не моя заслуга, а Христа, котрого я прийняв у своє серце і який змінив мене. Як би пафосно це для когось не звучало.

Цитата:

... ага, додаткове розуміння, особливо якщо ви займаєтеся видачею кредитів :lol:
людина залізає в боргову кабалу під посмішку банківського працівника, який розказує як їй це вигідно

Ніколи ще не працював у банку з обслуговуванням клієнтів. Була хвиля, а багато де ще продовжується ситуація, коли банки залучають клієнтів під акції "Кредит 0%". Сама назва вже абсурдна, а народ ведеться... А там приховані комісії - страшні, як атомна війна. Тільки хто слідкує за ситуацією, той знає про заходи нацбанку щодо вказування банками ефективної (відсотків та усіх комісій, що є невід'ємними від кредитної угоди) ставки у кредитній угоді. Банки самі паляться на тому, що маса фізичних осіб бере кредит, не розрахувавши свої можливості щодо виплати, а потім не може повернути, банк формує скажений резерв під кредитні операції, що потім знижує якість кредитного портфелю... Хто з банків переріс бажання наростити активи за будь-яку ціну, той вже кинув того ровера, а хто і не починав.

Цитата:

... такий кредит активом не буває:)
рекомендую прочитати Р.Кіосакі, який читає про це лекції банкірам :)

То в тій книжці написано, що овердрафт - це не актив?

Пробачте, та це ази банківської справи. Ніхто не вимагає від вас цих знань, однак вже якщо взялися за коментарії, то принаймні потрібно спиратися на нормативну базу...

Цитата:

Про затвердження Плану рахунків бухгалтерського обліку банків України та Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку банків України

Постанова Правління Національного банку України
від 17 червня 2004 року N 280

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
26 липня 2004 р. за N 918/9517

...

26 Кошти клієнтів банку
260 Кошти на вимогу суб'єктів господарювання
2600 АП Кошти на вимогу суб'єктів господарювання
2601 П Поточні рахунки банку-управителя з довірчого управління
2602 П Кошти в розрахунках суб'єктів господарювання
2603 П Розподільчі рахунки суб'єктів господарювання
2604 П Цільові кошти на вимогу суб'єктів господарювання
2605 АП Кошти на вимогу суб'єктів господарювання для здійснення операцій з використанням платіжних карток
2606 П Рахунки платників податку на додану вартість
2607 А Нараховані доходи за кредитами овердрафт, що надані суб'єктам господарювання
2608 П Нараховані витрати за коштами на вимогу суб'єктів господарювання

"АП" означає, що рахунок активно-пасивний. Відкриваються відповідно пасивний 2608Х особовий рахунок для нарахування і виплати клієнтові відсотків за кошти на вимогу, що зберігаються на його рахунку. Якщо для рахунку відкрито ліміт для овердрафту, то відкривається активний 2607Х особовий рахунок для нарахування і отримання від клієнта відсотків за кредитами овердрафт, якщо клієнт зайшов у мінус на рахунку.

І ви знаєте... Я тут на форумі зрідка буваю, не знаю про що вам йдеться, та ніякого бажання з вами про будь-що сперечатися я не маю. Натомість обіцяю за вас молитися, щоб Господь дав мир і спокій.
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 1-5-2007 у 21:15

Цитата:
Та хто вас образив? Якщо я, то пробачте, та заодно скажіть плз, чим саме.

ви мене не образили, ви самі образилися

То в тій книжці написано, що овердрафт - це не актив?
Пробачте, та це ази банківської справи. Ніхто не вимагає від вас цих знань, однак вже якщо взялися за коментарії, то принаймні потрібно спиратися на нормативну базу...
Цитата:

"АП" означає, що рахунок активно-пасивний. Відкриваються відповідно пасивний 2608Х особовий рахунок для нарахування і виплати клієнтові відсотків за кошти на вимогу, що зберігаються на його рахунку. Якщо для рахунку відкрито ліміт для овердрафту, то відкривається активний 2607Х особовий рахунок для нарахування і отримання від клієнта відсотків за кредитами овердрафт, якщо клієнт зайшов у мінус на рахунку.

і до чого тут нормативна база??? будь-який кредит - це пасив, бо людина винна гроші!
я вам про життя, ви мені про закон. знайшли де правду шукати :lol:
не смішіть мене... де нормативна база, а де жебрацьке життя людей
ази банківської справи - це як збагатити банк, а не його клієнтів
а вся база в мене постійно перед очима в компі :)

vovka
Почесний Академік

Зареєстрований: 20-12-2002
Місто: Lviv,Ukraine
Нема на форумі

Настрій: впевнений

[*] написано 1-5-2007 у 22:57

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson

Згоден на 100%.
Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 2-5-2007 у 00:08

...нато, де я на вас наїздила, хамила, в чомусь звинувачувала?... я висловила свою
позицію щодо українського підприємництва загалом, і певні рисочки помітила у тому,
як ви провадите дискусію... якщо ви її УВАЖНО прочитаєте ще раз, то, може і
помітите, що хамили і провокували саме ви :-)) не знаючи мене аінтрохи... оце,
нариклад:
* А вам не здається, що купа нечесних підприємців, то заслуга таких людей як ви? Ви не вчитеся на помилках, кожен раз наступаючи на одні і ті самі граблі, зрештою
шахраї будуть тоди, доки ідіоти будуть давати їм можливість таким чином заробляти гроші. Чомусь тут я не спостерігаю, що вас мучить почуття вини за сприяння шахрайству своєю, м’яко кажучи, наївністю.
* - просто шедевр :-))) я дуже сміялася...
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 2-5-2007 у 08:19

Цитата:
Оригінальне повідомлення від vovka
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson

Згоден на 100%.

Я теж. Але кому цікаво?

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 2-5-2007 у 08:32

Цитата:
...нато, де я на вас наїздила, хамила, в чомусь звинувачувала?... я висловила свою
позицію щодо українського підприємництва загалом, і певні рисочки помітила у тому,
помітите, що хамили і провокували саме ви :-)) не знаючи мене аінтрохи... оце,
нариклад:
* А вам не здається, що купа нечесних підприємців, то заслуга таких людей як ви? Ви не вчитеся на помилках, кожен раз наступаючи на одні і ті самі граблі, зрештою
* - просто шедевр :-))) я дуже сміялася...

це добре, бо сміх продовжує життя :)

якщо ви помітили, то "хамити і провокувати" (с) я почала аж в останньому повідомленні, а до того ви читали, що ви писали?

та й зрештою річ не в тоні, а в смисловому навантаженні, а ви (судячи з ваших відповідей ) неуважно читали, що я пишу
мій знайомий добре це пояснив на прикладі: люди йдучи вночі по вулиці бояться п’яних, які кричать і чіпляються до перехожих. а боятися треба не їх, а тих хто тихо і непомітно йде за ними в темноті...

мали б знати, що купа людей які говорять і роздумують про справедливість і головне - дуже обурюються несправедливістю, найчастіше її роблять. "Мед на язиці, а ..."

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 2-5-2007 у 08:46

Цитата:
Цитата:
Цитата:
помітите, що хамили і провокували саме ви :-)) не знаючи мене аінтрохи...

ви, до речі, теж мене анітрохи не знаєте
може ви і не збиралися мене ображати, але якось воно на те схоже:

...боже, нато, ви абсолютно нездатні поставити себе на місце працівника...
так чи інакше людина продає вам години свого життя... мабуть, ви на все
дивитеся з точки зору *я плачу вам зарплату, і танцюйте під любу мою
забаганку*... з вашої розповіді очевидно, що ви не змогли належним чином
регулювати роботу своєї працівниці - то ви кажете робіть роботу коли
хочете, але щоб була зроблена, то вимагаєте, щоб вона залишилася на
годину... тут тре було чітко окреслити обсяги роботи і терміни її виконання...
інакше вина абсолютно ваша - ви не змогли планувати і регулювати її
роботу, і вона дійсно права, що пішла від вас з образою... години життя,
витрачені на безперспективну роботу, є втраченими... і подекуди вони
безцінні... люди часто у нас забувать, що бути власником бізнесу - велика
відповідальність, і змушувати людей працювати по принципу *я плачу
вам зарплату, а ви мусите виконуквати всі мої захцянки* - хибна політика...

а якщо з самого початку йдеться
сумно.

...як каже мій знайомий, у нас можна робити гроші лише
експлуатуючи інших, економлячи на їх зарплаті і теде... цинічно, але в
більшості випадків вірно... особисто я не змогла б будувати
власний добробут таким чином

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 2-5-2007 у 11:50

Цитата:
Цитата:

а ви праві: рахунок активно-пасивний - активний для банку, який на ньому заробляє, пасивний для клієнта, який втрачає відсотки
я тут пропонувала говорити про реальний стан речей, а не про законодавчі дефініції і обмінятися досвідом в плані заробляння і розумного використання власних грошей, бо я знаю що в більшості людей ці процеси проходять неконтрольовано, тому до наступної зарплати багатьом не вистачає грошей

правда це не той форум, де люди цікавляться такими речами :)

Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 2-5-2007 у 12:07

Цитата:
як ви провадите дискусію... .

Темпіко, тема називається "Власний бізнес: початок, переваги, перспективи"

А ви почали писати з того, що це не всім потрібно, хоча ясно, що тема і так не всіх, а продовжили тим, що підприємці зажерливі і нечесні люди :lol: Правда відписували ви мені, а не всьому підприємництву разом взятому, та й я не представляю всіх, а лише себе

З вами дуже приємно говорити про бізнес...

Юрій Марків
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 2-5-2007 у 20:53

Цитата:
а ви праві: рахунок активно-пасивний - активний для банку, який на ньому заробляє, пасивний для клієнта, який втрачає відсотки

Тоді все стає на свої місця, ми дивилися на того ж слона, просто з різних боків :)
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 2-5-2007 у 21:03

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Марків
Цитата:

Тоді все стає на свої місця, ми дивилися на того ж слона, просто з різних боків :)

дійсно :)

Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Зареєстрований: 31-1-2004
Нема на форумі

Настрій: гарний

[*] написано 3-5-2007 у 10:56

Цитата:
В контексті теми йшлося про розумне використання будь-якого доходу, а не надлишкового. Ну хто має надлишковий дохід? :lol: Гроші лишніми не бувають.

Надлишковий дохід - це не "лишні" гроші (стилістично правильно застосувати прикметник "зайві"), а дохід понад рівень забезпечення фізичного існування людини (їжа, житло, одяг тощо). Цей дохід, як я зазначав, Ви можете спрямувати або на заощадження (депозит у банку або у "банці" :lol: тощо), або на інвестиції (відкрити власну справу, позичити другу, що відкриває власну справу :lol: тощо).

Отже, якщо людина не вирішила проблеми забезпечення власного (та своєї родини - для людей сімейних) фізичного виживання, то власна справа для неї питання віддаленої перспективи. Хоч, звичайно можна позичити грошей у друга :lol: (банківський кредит така людина наврядчи отримає). Так між іншим багато "човників" робили (та й напевно роблять). Проте, цей варіант є ризикованим, тому що у разі невдачі, Ви втрачаєте не надлишковий дохід, а те, що забезпечує Ваше (а, що найголовніше, Ваших близьких) фізичне виживання.

І ще маленька ремарка.
Ваша дискусія з Hanor Narasson та Tempika тут, а також дописи у інших темах свідчать, що Ваш бізнес має одну можливо невилику, але все ж проблему. Вам бракує директора. Ці функції напевно виконуєте Ви, як власниця. Але чи то брак досвіду і навичок, чи певні особистісні риси (однозначно стверджувати мені важко, оскільки Вас я не знаю) заважають Вам забезпечити ефективну та результативну діяльність колективу. Оскільки Ви звикли до волі різких висловлювань та формулювань, думаю, Вас це зауваження не образить. А мій майже семирічний досвід керівництва різними колективами (за чисельністю та якісним складом) дозволяє дійти певних висновків на бізі зроблених на форумі спостережень.

Можливо Вам варто запросити досвідченого менеджера, який би очолив Ваше підприємство, чітко розмежував обов'язки між працівниками, спланував діяльність підприємства та здійснював контроль виконання працівниками визначених для них завдань, запровадив постійний моніторинг фінансово-економічної діяльності тощо. А собі як власниці залишили б функції креативного директора, визначали б напрямки діяльності, генерували ідеї, займалися PR тощо.
Ната Толмачова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 3-5-2007 у 15:05

??? стилістично правильно застосувати прикметник "зайві"

1. я не школярка, а ви не мій вчитель. думаю тут нема про що сперечатися більше

2. якщо людина не вирішила проблеми забезпечення власного фізичного існування, то якраз і треба подумати де б заробити на це гроші. не конче в такому випадку шукати роботу з 9 до 6 за 600-700 грн. бо це слабо вирішує проблему, грошей які в нас в середньому заробляють люди крім їжі мало на що вистачає. а працюючи за мізер повний день не буде ні сил ні часу на додатковий підробіток. така низька зарплата як правило там де працювати треба найбільше і найдовше.
завжди є можливість додатково заробляти гроші, просто люди думають що вибору в них нема, от працюють де можуть. це поглиблює проблему, а не усуває її.

3. надлишкового доходу майже ніхто не має. на власний бізнес гроші або довго накопичують або десь позичають чи беруть в кредит. якщо людина 20 років буде гроші на щось відкладати, то потім не буде коли жити. нормально треба жити вже і зараз. тому треба шукати кращого.

4. дискусії з Hanor Narasson та Tempika в мене не було :) не можна дискутувати про власний бізнес з людьми які від нього далекі.
про власний бізнес можна говорити з людьми або які його мають, або планують мати і хочуть з кимось це обговорити.

5. а можна конкретніше, що вас навштовхнуло на думку, що я не можу бути директором?

.........заважають Вам забезпечити ефективну та результативну діяльність колективу

а це ви з чого взяли? з того, що звільнилася одна людина? :lol::lol::lol:
а вам не здається, що це могло піти на користь ефективній діяльності колективу? :)

Сторінки:  1  2    4    6  7

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 5346
Реклама: