Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2    4  5
Автор: Тема: Ваше ставлення до творів типу серіалу “Бригада”
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Зареєстрований: 31-1-2004
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: гарний

[*] написано 18-10-2004 у 10:38

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
Цікаво повернутися до давньої дискусії за місяць до того, як людину з двічі кримінальним минулим дуже імовірно виберуть Президентом України.

Як ви тепер думаєте, чи не трансляція таких продуктів як "Бригада" по ТБ спричинила в значній мірі спокійне ставлення суспільства до чорних сторінок біографії одного з головних претендентів на головний пост держави?

Андрію, якщо дивитися на цей конкретний випадок під запропонованим Вами кутом зору, то спокійне ставлення суспільства сформувалося задовго до появи "Бригади". Особа, про яку ви згадали, займала до того посади голови облдержадміністрації, першого заступника голови облдержадміністрації... Все це було задовго до появи предмету обговорення.

Про це власне я й писав трохи більше, ніж півроку тому. Зазначені твори лише відображають ситуацію, яка склалася. Тобто, якщо умовно поділити твори на:
- про те, що є;
- про те, що має бути,
то "Бригада" - серіал про те, що є.

Не думаю, що ці серіали та фільми слід вважати агітаційними, навпаки, вони показують, як формуються певні особистості, звідки з'являються.

Якщо не заглиблюватись у вітчизняну новітню історію, то суспільство декілька років тому погидилось, щоб все було так, як є.

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Що ж до райдужних прогнозів про те, що населення не настільки тупе - настільки, Дмитрику, боюся, що настільки.
...

Наталю, навіщо ж так погано думати про населення власної країни. Як мінімум, це закид до самих себе, тому що ми всі теж належим до згаданого вище населення. Люди поступово усвідомлюють, що й до чого. Наприклад, з кожними виборами все більше виборців голосують проти всіх.

Цитата:
Першим відправив користувач Dмитрик
Шрека я люблю Але цікаво -- то з яким кандидатом засоціюють?

Навіть з понад 20 аналога знайти важко: товстий, потворний, сильний, добрий (у глибині душі).

Цитата:
Першим відправив користувач Dмитрик
Але до влади таких людей у нас не прийнято пускати, тому що їх бояться.

А до влади ніде не прийнято пускати. За владу боряться, її здобувають. Правда, сучасні політологи стверджують, що у посіндустріальному світі сильна харизматична особистість вже не може прийти до влади. Немає умов для формування такого образу. Інформація поширюються швидко. У кожного можна знайти якісь "скелети у шафі". Але подивимось...
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
rost
Академік

Зареєстрований: 14-2-2003
Місто: Canada
Нема на форумі

Настрій: оптимальний

[*] написано 18-10-2004 у 18:52

Цитата:
Першим відправив користувач Сергій Бєляєв
суспільство декілька років тому погидилось, щоб все було так, як є.

Та гидилося суспільство свідомо і цілеспрямовано з моменту узурпації влади кримінальниками і бандитами в 1917, а не "декілька років тому". А "Бригада", "Бумер" тощо це всього лиш відображення утвердження криміналізації Росії, яка вже відбулася на всіх рівнях. Там президент, прилюдно "із'ясняється" блатним жаргоном, і всі ту "феню" розуміють без перекладу. Блатні пісні звучать не тільки на радіо і ТВ, але і на офіційних державних міроприємствах. Через окупаційні медіаканали всі ці "надбання" кримінальної культури залили Україну та інші культурно залежні від Росії пострадянські держави.

Так, що бригади братки і братва це братня культура, так би мовити, в дії. А зек президент стане українським вкладом в єдину культурну зону. Тому що проффесор...
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 19-10-2004 у 10:13

Здається Ви переоцінюєте вплив "великого" брата.

Можна, звичайно, сперечатись стосовно того скільки років тому суспільство погодилось. Я би додав, що у Львові, збудованому на перетині торгівельних шляхів (та іу багатьох аналогічних містах), своя власна "блатна" субкультура існувала задовго до 1917 року (десь років за 300-400).
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
rost
Академік

Нема на форумі

[*] написано 19-10-2004 у 10:30

Вплив "старшого брата" переоцінити важко.

Те, що у Львові , як і в любому іншому місті були злодії, ще не значить, що тут була блатна культура чи субкультура. Я не побоюся ствердити, що блатна культура це чисто російський феномен. В тому сенсі що тільки в Росії тюремний і злодійський фолькльор пішов в широкі маси, на радіо і телебачення. Мовою кримінальників розмовляє, поки що, президент тільки Росії.

Немає блатних пісень ні в поляків ні в угорців, ні в американців, ні, властиво і в українців. Ви собі уявляєте польського виконавця, весь репертуар, якого складається з пісень про тюрми, табори, злочини? А українського? Поки проффесор все ще тільки кандидат в президенти уявити собі це важко.

Взагалі блатна пісня про зону і т.д. українською це просто анекдот. Уявіть собі:

Раз пішли на справу я і Янукович
Тільки нічка темная була

Взагалі не прийнято ніде в світі гордитися, своїми відсидками, приналежністю до злочинного світу, крім Росії. Навіть проффесор свої ходки на зону приховував, як міг, до 2002-го року. А от Путін знав, що його народу "мочіть в сортірє" заімпонує.
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 19-10-2004 у 11:35

Не буду розвивати тему, щоб уникнути зауважень щодо off-топу, але щодо відсутності блатних пісень інших народів (та й в українців) Ви помиляєтесь. <Крапка!!!>

Тут було цікаве зауваження про те, що 1+1 невипадково показує ті чи інші фільми. Цікаво, демонстрація "Банд Нью-Йорку" з яскравими картинами становлення виборної демократії у США з тієї ж передвиборчо-агітаційної серії.

Ще один момент. Зараз іде реклама нового блокбастера "Чужий проти Хижака" (чи навпаки). Там є фраза: "Хто б з них не виграв, ми всеодно програємо". Напевно, передвиборчий хід якогось кандидата, який не розраховує вийти у другий тур.
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 19-10-2004 у 19:13

Цитата:
Першим відправив користувач Сергій Бєляєв
Цікаво, демонстрація "Банд Нью-Йорку" з яскравими картинами становлення виборної демократії у США з тієї ж передвиборчо-агітаційної серії.

Ще один момент. Зараз іде реклама нового блокбастера "Чужий проти Хижака" (чи навпаки). Там є фраза: "Хто б з них не виграв, ми все одно програємо". Напевно, передвиборчий хід якогось кандидата, який не розраховує вийти у другий тур.

Цікаво, а "Банди Нью-Йорка" і "Хижаки" теж демонструються ледь не щовечора, з повторами, численними анонсами, і, повторюся, ще з півроку тому, упродовж кварталу на моїй пам’яті, яку газету не відкриєш - а там "Брігада". І як знімали, і як писали, і як грали, і як "1+1" крутить цей "найкращий російській серіал", і т.д., і т.п.
Мабуть, так співпало, що насправді дуже і дуже примітивний серіал (як, втім, і більшість серіалів взагалі), із косо-криво прописаними діалогами і такими ж персонажами (імхо) так активно рекламувався і в Росії, і в Україні. Скажете, треба було гроші відбити? Без сумніву. Та навіть "Швидка Настя", чи "Бідна", чи як її там, і та так не підносилася глядачам.
Я далека від того, щоб у всьому бачити "злиє проіскі врагов". Але я й не сліпа.

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
rost
Академік

Нема на форумі

[*] написано 19-10-2004 у 22:46

При всій моїй неповазі до кримінальника-проффесора я не можу сказати, що ТВ-презентація Бригади грає на його користь. Бо, як і "лист небайдужих літераторів" цей серіал йому ні не допоможе ні не зашкодить.

В ширшому плані ІМГО не Бригада формує блатну російську культуру, а є скоріше одним з її продуктів. В кінці кінців, фінал там в певному плані оптимістичний -- всіх головних героїв бандитів вбивають, при чому частину просто ріжуть, як свиней. Собаці - собача(свиняча) смерть, мовляв.

Як на мене російська блатота в ефірі, в громадських місцях тощо це значно гірша проблема. Як би не це десятирічне полоскання мізків блатотою, більшість з нас, скоріше всього, ніколи би навіть не дізналися, що існує такий крутий проффесор Янукович.
Користувач Олесь
Почесний Академік

Зареєстрований: 3-2-2003
Місто: Baden-Wurtemberg
Нема на форумі

Настрій: повстанський

[*] написано 20-10-2004 у 07:42

Так само ті серіали пропагують пияцтво - от ніби цілком безневинний серіал "Вулиці розбитих ліхтарів" - про чесних працівників міліції, які ведуть боротьбу зі злочинністю. Випивають вони на кожному кроці, як на роботі, так і поза нею. Сценарист без сцен пиятики обійтися не зміг. Поліційні серіали знімають в багатьох країнах, але там по-перше, не романтизують постать злочинця, тільки показують хто або що підштовхнуло його до злочину, здебільшого вказується ще спосіб, в який ця людина могла би уникнути проблем з законом, а по-друге, пияцтво теж не пропагується як такий собі спосіб позбутися душевної напруги, відпочити чи забутися. Серіали, попри те, що багато людей зневажає цей вид телепродукції, мають великий вплив на популяцію і на формування світогляду дітей чи підлітків. Звичайний фільм людина дивиться раз. Який би він не був вражаючий, з часом це забувається. Серіал ПОВТОРЮЄ одне і те саме місяцями або навіть роками - тобто з цим виростає ціле покоління. Значна частина населення з тих чи інших причин має до диспозиції тільки пару телевізійних каналів, тобто вибору нема. Якщо серіал дивляться дорослі, то його дивляться з ними і діти. Дитина, підліток день в день бачить те саме, причому в розжованому вигляді, де не треба робити ніяких інтелектуальних зусиль - важко переоцінити силу такого способу формування світогляду.
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 20-10-2004 у 08:31

І не дивно, якщо спонсором більшості цих серіалів є Nemiroff. Як наслідок, сценарій написаний так, щоб пляшка з'являлася у кадрі декілька разів в кожній серії.
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 24-10-2004 у 17:13

Я не можу стриматися, щоби не процитувати
http://www.korrespondent.net/main/105008
Цитата:
В воскресенье, 24 октября, неподалеку от станции метро "Крещатик" в Киеве появился автобус с надписью "Я - за Януковича. Потому что".

Автобус вывез на главную улицу украинской столицы руководитель политической партии "За красивую Украину" Геннадий Балашов, баллотировавшийся на пост Президента в 1999 году.
.............
В автобусе на полную мощность включены динамики, из которых звучит мелодия песни "Черный бумер".

Ігор Мартинів
Академік

Зареєстрований: 29-8-2003
Нема на форумі

Настрій: антирагульський

[*] написано 18-9-2005 у 15:52

Не читав, але засуджую :)
Ігор Мартинів
Академік

Нема на форумі

[*] написано 19-9-2005 у 15:46

Спробуйте створити не бридоту

Галина Лев
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 29-9-2004
Нема на форумі

Настрій: файний

[*] написано 19-9-2005 у 19:31

А мене особисто російські серіали дістали більше від мексиканських, дійшло до того, що я навіть не перевіряю що йде, бо вже з перших секунд усвідомлюю, що то братів наших старших і перемикаю на інший канал. Вони забембали уже зі своїми мєнтами і бандитами.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
Ігор Мартинів
Академік

Нема на форумі

[*] написано 20-9-2005 у 01:06

Ну і даремно. Класний серіал "Моя прекрасна няня". Завжди дивлюся із задоволенням, дуже піднімає настрій :)

Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 20-9-2005 у 10:42

Цитата:

А те що такі серіали загалом псують наш український високоінтелектуальний(на повному серйозі) смак, то це факт!

Ага, а ще наші співвітчизники з високоінтелектульним смаком слухають високоінтелектуальну Вєру Сєрдючку і ін.

Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Ігор Мартинів
Академік

Нема на форумі

[*] написано 20-9-2005 у 17:14

При чому тут рос тунель? Вєра Сердючка то є наш вітчизняний виробник :) Знову кляті москалі винуваті?

Галина Лев
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 29-9-2004
Нема на форумі

Настрій: файний

[*] написано 20-9-2005 у 18:28

Поправочка! Няня не входить до мєнтів і бантитів, і її я залюбки дивлюсь, щоправда 1+1 чомусь прокручує серії по п*ять разів або й більше, ну але це краще, ніж кожного дня "Капітошка", чим теж грішать наші телевізійники.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
Ігор Мартинів
Академік

Нема на форумі

[*] написано 20-9-2005 у 21:57

поправочка приймається, просто тут деякі суб"єкти ставлять знак рівності між "російське" і "погане"

vovka
Почесний Академік

Зареєстрований: 20-12-2002
Місто: Lviv,Ukraine
Нема на форумі

Настрій: впевнений

[*] написано 20-9-2005 у 22:11

Я теж спочатку пробував дивитися "Няню" - все таки Жанна і Константин - класні актори, на відміну від няні Віки і її мамочки (чогось їх не сприймаю) .. Але далі няня мені набридла - чим далі тим тупіші жарти... А ще цей сміх за кадром - ніби я незнаю де треба сміятися а де ні :)

А від решти рос. серіалів про бандитів (яким до рівня перших мєнтів ще рости і рости) - мене просто нудить вже.. Нецікаво.. Все так одноманітно...

Ігор Мартинів
Академік

Нема на форумі

[*] написано 21-9-2005 у 09:56

Ще був непоганий серіал "Солдати". До "ДМБ" звичайно не дотягував, але загалом досить прикольний і добрий.

А сміятися за кадром - то не "кляті москалі" придумали :) Просто жанр такий. Загалом "Няня" у своєму жанрі - найбільш якісний і професійний російський продукт.

vovka
Почесний Академік

Зареєстрований: 20-12-2002
Місто: Lviv,Ukraine
Нема на форумі

Настрій: впевнений

[*] написано 21-9-2005 у 11:36

Солдати був непоганим серіалом.. Але тільки перша частина... Друга - то вже набагато менш цікаво... Якось натягнуто - я вже його не дивився... Зараз йде вроді подібний серіал "Студенти" - вчора глянув одну серію - ну якось не то.. Важкувати дивитися.. Може не на ту серію попав..

Ігор Мартинів
Академік

Нема на форумі

[*] написано 21-9-2005 у 12:15

До речі, Бригада в своєму жанрі теж, як на мене, найкращий серіал.

Цікаво, чому ніхто не каже про поганий вплив творів Дюма, Конан Дойля чи Агати Крісті? Адже серед них є такі, в яких вбивають більше і жорстокіше, ніж в тій самій Бригаді :)

Ігор Баранік
Академік

Зареєстрований: 22-6-2005
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 21-9-2005 у 18:17

Можливо якість цих творів.
Користувач Олесь
Почесний Академік

Зареєстрований: 3-2-2003
Місто: Baden-Wurtemberg
Нема на форумі

Настрій: повстанський

[*] написано 22-9-2005 у 08:34

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Мартинів
До речі, Бригада в своєму жанрі теж, як на мене, найкращий серіал.

Цікаво, чому ніхто не каже про поганий вплив творів Дюма, Конан Дойля чи Агати Крісті? Адже серед них є такі, в яких вбивають більше і жорстокіше, ніж в тій самій Бригаді :)

Про це вже було написано вище в даній темі. Справа не в тому, чи є в творі вбивство, чи ні, але в тому, як автор позиціонує злочинця а також представників закону.

Уявіть собі Еркюля Пуаро, який на короткій нозі зі злочинцями, бере в них хабарі за обіцянку завести розслідування в глухий кут і постійно пиячить. А злочинці його романтичні, благородні, весело проводять час в ресторанах і саунах (в той час вочевидь, в турецьких лазнях), на таке життя їх підштовхнуло тяжке дитинство і вже цим фактом всі їх злочини наперед виправдані (згадаймо кандидата від влади).

І це дійство відбувається під блатні пісні (тут проблема, оскільки англійську блатну пісню важко буде знайти). Жодного сюжету з хитромудрим розслідуванням в стилі Аґати Крісті, бо і так все на поверхні, головне - збір доказів і вибивання свідчень з потерпілих а також демонстрація романтичного побуту суспільного дна.
Ігор Мартинів
Академік

Нема на форумі

[*] написано 22-9-2005 у 16:33

А мені наприклад не цікаво коли мент апріорі позитивний герой, а бандит - негативний. Все насправді набагато складніше. Корумпований мент - гірше, ніж бандит.

Зрештою, не все так гладко в житті бандитів у Бригаді. В кінці кінців всіх членів бригади, крім головного героя повбивали, він і його родина живуть в постійному страху.

Є також сцена - розмова мента з "бригадиром", у якій той чітко ставить Бєлова на місце.

Загалом добрий сюжет, добрі актори, добре знято. Нічого аморального не бачу. Показано життя людей по той бік закону. Показано з різних ракурсів. Он на "Хрещеного батька" ніхто тут не нарікає. Там теж ніби-то романтика бандитського життя. Дурниці це все. Краще б зізналися, що жаба давить - москалі можуть добре кіно робити, а ми - ні. Була би Бригада українським серіалом, не було б цих усіх розмов

Сторінки:  1  2    4  5

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1897
Реклама: