Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  ..  19    21    23  ..  25
Автор: Тема: Українські письменники
Соломія Федушко
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 7-7-2009
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: щаслива

[*] написано 9-3-2010 у 18:37

Габсбурги і Андрухович славитимуть Львів у Європі
http://culture.unian.net/ukr/detail/188216

WebStyleTalk - дослідження Інтернет-комунікації

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Катерина Слобода
Модератор

Зареєстрований: 29-9-2008
Нема на форумі

Настрій: є...точно є...;)

[*] написано 13-3-2010 у 21:43

Юрій Андрухович сьогодні святкує 50-річчя!

Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Соломія Федушко
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 19-3-2010 у 20:20

Сьогодні найнезалежніший і найпринциповіший Поет України - Ліна Костенко святкує 80-ліття. Шкода, що з 1977 року принципово не друкує свої твори.

Життя іде і все без коректур.
І час летить, не стишує галопу.
Давно нема маркізи Помпадур,
і ми живем уже після потопу.
Не знаю я, що буде після нас,
в які природа убереться шати.
Єдиний, хто не втомлюється, – час.
А ми живі, нам треба поспішати.
Зробити щось, лишити по собі,
а ми, нічого, – пройдемо, як тіні,
щоб тільки неба очі голубі
цю землю завжди бачили в цвітінні.
Щоб ці ліси не вимерли, як тур,
щоб ці слова не вичахли, як руди.
Життя іде і все без коректур,
і як напишеш, так уже і буде.
Але не бійся прикрого рядка.
Прозрінь не бійся, бо вони як ліки.
Не бійся правди, хоч яка гірка,
не бійся смутків, хоч вони як ріки.
Людині бійся душу ошукать,
бо в цьому схибиш – то уже навіки.
Ліна Костенко

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 19-3-2010 у 21:00

Цитата:
Шкода, що з 1977 року принципово не друкує свої твори.

Тобто? А що в мене на полиці робить книжка Ліна Костенко. Вибране. 1989 рік друку ?

У анотації написано
"Книжка віршів та поем відомої української поетеси містить твори..... а також нановіші вірші, що склали розділ "Інкрустації""

Соломія Федушко
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 19-3-2010 у 21:24

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Цитата:
Шкода, що з 1977 року принципово не друкує свої твори.

Тобто? А що в мене на полиці робить книжка Ліна Костенко. Вибране. 1989 рік друку ?

У анотації написано
"Книжка віршів та поем відомої української поетеси містить твори..... а також нановіші вірші, що склали розділ "Інкрустації""

:lol: ой, ця і в мене є також... незнаю куди, але частина речення зникла в попередньому моєму повідомленні :o
Шкода, що з 1961 до 1977 року принципово не друкувалась, хоч тоді було заборонено друкувати, а зараз з власної волі принципово не друкує свої твори.

Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 19-3-2010 у 21:29

Цитата:
ой, ця і в мене є також...

Також з автографом автора? :)

Соломія Федушко
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 19-3-2010 у 21:36

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Цитата:
ой, ця і в мене є також...

Також з автографом автора? :)

ну все, наша українська народна зелена тваринка мене задушила... :)
а "Сад нетанучих скульптур" у Вас є?

Соломія Федушко
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 25-3-2010 у 03:50
Музей перемог і поразок Забужко

http://culture.unian.net/ukr/detail/188314

1269418836.jpg - 89kB

Соломія Федушко
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 25-3-2010 у 03:56
Ліна Костенко: Всяка наволоч український народ принижує, а він десь загубив у собі відпорність

Вперше за 20 років Ліна Василівна з'явилася на широкій публіці. Крім нової книги був і ще один поважний привід – 80-літній ювілей. Зала Українського дому, розрахована на півтисячі осіб, тріщала по швах...

http://www.unian.net/ukr/news/news-369084.html

Соломія Федушко
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 1-4-2010 у 21:08

На Полтавщині святкують День народження Миколи Гоголя. Йому б виповнилося б 201 рік. Думаю, що можливі заперечення національної приналежності цього письменника. Для мене Микола Гоголь - російськомовний український письменник.

Соломія Федушко
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 2-4-2010 у 00:16

«Досвід коронації» Костянтина Москальця спричинив дискусію

Соломія Федушко
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 6-4-2010 у 20:02

Інтерв'ю Ірени Карпи:
Ірена Карпа: Якщо б батьки забрали своїх дітей зі школи, то вже за тиждень для дупи Табачника шукали інше крісло

Цитата:
Я спокійно могла б жити в культурному суспільстві й без міністра культури... Моя філософія –щастя – у простих речах, свобода – незаперечна цінність, а любові в світі вистарчить на всіх…

Соломія Федушко
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 1-5-2010 у 15:21
Вихід нової книжки Андруховича заплановано на грудень

Юрій Андрухович працює над новою книжкою, до якої увійдуть 111 історій про 111 міст, в яких побував письменник. Про це Юрій Андрухович розказав на прес-конференції «Юрій Андрухович і група «Карбідо» в проекті «Цинамон», яка відбулася у Дніпропертовську під час «цинамонового» туру письменника містами України.

«Сподіваюся, що в грудні цього року вийде в світ моя нова книга. До неї увійдуть 111 історій про 111 міст, в яких я був. Розділ про Дніпропетровськ, в якому я був 5 або 6 разів, поки що не написаний. Матеріал для книги я планую зібрати в ці дні, поки знаходитимуся в цьому місті», — зазначив Юрій Андрухович.

Цього тижня Юрій Андрухович і польський гурт «Карбідо» завершили тур на підтримку нового диску «Цинамон» (друга частина триптиху «Самогон. Цинамон. Абсент»). Автори альбому, що співпрацюють з 2005 року, цього разу звернулися до текстів Андруховича зі збірки «Екзотичні птахи і рослини», знаходячи для них несподівану музичну формулу: витриману в конвенції electro-music суміш традиційного радіоспектаклю з енергетикою пост-року.
http://litakcent.com/2010/04/29/vyhid-novoji-knyzhky-andruhovycha-z...

Соломія Федушко
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 8-5-2010 у 11:13
«Нічний політ» у віршах та піснях від Світлани Короненко

У Києві презентовано нову збірку поезії «Нічний політ» української письменниці-«вісімдесятниці» Світлани Короненко. Книга стала феєричним поверненням письменниці після дев’яти років мовчання.

«Нічний політ» ілюстрований малюнками відомого київського барда Наталі Бучель, що також наклала поезії на музику. У рамках презентації пані Наталія виконала пісні на вірші з нової збірки Короненко.

Також письменницю з виходом нової книги привітали Іван Драч, Шевченківські лауреати Микола Слабошпицький, Володимир Базилевський, Василь Герасим’юк, Леонід Талалай та інші поети.

- Поезія Короненко – політ крізь турбулентність сучасності, яка виламує нам в’язи і крила. Вона не творить метафори, а живе и думає ними, – звалить поетесу Іван Драч.

Вірші збірки об’єднані загальними мотивами страху людей перед білим аркушем життя, мотивами кохання та надії, похмурих буднів та тихих свят. За свою нову збірку письменниця вже номінована на здобуття мистецької премії «Київ» у галузі літератури.

Слабошпицький зазначив, що «Нічним польотом» для Світлани Короненко закінчилась її творча криза, адже навіть видання книжки тривало всього місяць.

Наразі письменниця в процесі написання нового роману, але обіцяє читачам, що скоро вони матимуть змогу на власні очі переконатись у тому, що її талант прозаїка, як і поета нікуди не дівся.

***Світлана Короненко – представник поетів-«вісімдесятників». Вона яскраво дебютувала у 19 років добіркою віршів у «Літературній Україні», а 22-річною її вже було прийнято до Спілки письменників України.

http://culture.unian.net/ukr/detail/188672

Соломія Федушко
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 9-5-2010 у 21:22

Сергій Жадан завершив роман «Ворошиловград»
Уривочок твору можна почитати тут. Книга має появитись у вересні :)

Катерина Слобода
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 14-5-2010 у 10:08

Цікаве інтерв'ю з Іваном Малковичем http://life.pravda.com.ua/interview/4be2cb2ee651e/#

Соломія Федушко
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 1-6-2010 у 23:13

Сергія Жадана – письменником року в Росії!
Сергія Жадана номінували на «Письменника року» в Росії.

Російський чоловічий журнал GQ долучив Сергія Жадана до короткого списку свого конкурсу «Людина року» в номінації «Письменник року». Вартим такої відзнаки на думку редакції означеного видання є роман українського літератора «Червоний Елвіс» – його переклали на російську мову – який є «приводом для заздрощів російських колег українського автора».

Серед кокнурентів харків’янина – шестеро росіян: Андрій Аствацатуров, Михайло Єлизаров, Михайло Ідов, Павло Пеперштейн, Роман Сенчин й Олександр Терехов. «Людину року» за версією GQ визначатимуть відвідувачі сайту часопису – тож за нашого співвітчизника може проголосувати кожен охочий.

Соломія Федушко
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 19-6-2010 у 21:00

Євгенія Кононенко: День починаю з новин – дивлюсь, чи немає війни

Цікаве інтерв'ю письменниці від А до Я.

Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 19-6-2010 у 23:30

Ось, раніше, коли бачив Кононенку, ніяк не міг второпати: що не так? Щось неприроднє, якийсь дисбаланс. Нарешті, коли роздивився купу фоток відразу, зрозумів: вона нагадує бабусю. Тобто не виглядає старою - звичайна 50-річна жінка, що не фарбує очі та губи (або взагалі, або ледь), не ховає сивину. Але - ні, річ не у віці. Вона і раніше так виглядала. Стара жінка проступає крізь, попри будь-який вік. До речі, не впевнений, що коли Кононенко врешті справді стане старою, то почне виглядати гармонійно.
А все пише і пише про наших мужуків - "сво" та їхніх - "ух!". Ні, аби вже трохи про вічне:rolleyes::D

Усе мине. Усе мене мине
Соломія Федушко
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 21-6-2010 у 00:30

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
А все пише і пише про наших мужуків - "сво" та їхніх - "ух!". Ні, аби вже трохи про вічне:rolleyes::D

Щодо зовнішності, то, якщо чесно, мені байдуже як вона виглядає. Зате подобається її стиль і звичайно тонкий сарказм у ставленні до нашої сильної половинки людства ;)
Про "вічне" вже багато хто пише. То ж потрібно комусь писати правду про чоловіків, адже не думаю, що чоловік зможе чистосердечно зізнатись у секретах своєї натури і в тому, що він і всі йому подібні "сво" :lol:

Соломія Федушко
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 21-6-2010 у 00:41

Це одне інтерв"ю сучасної письменниці, автора твору "Атракціон" в нещодавновиданій збірці 10-ти українських прозаїків останніх десяти років "Декамерон":
Світлана Поваляєва: Або на Майдан, або в нірвану

Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 22-6-2010 у 00:12

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Соломія Федушко
Щодо зовнішності, то, якщо чесно, мені байдуже як вона виглядає. Зате подобається її стиль і звичайно тонкий сарказм у ставленні до нашої сильної половинки людства ;)
Про "вічне" вже багато хто пише. То ж потрібно комусь писати правду про чоловіків, адже не думаю, що чоловік зможе чистосердечно зізнатись у секретах своєї натури і в тому, що він і всі йому подібні "сво" :lol:
Я не про вигляд, це - щось внутрішнє. Я писав: "проступає".

Щодо тематики.
Про "вічне" справді багато хто пише. І не тільки "вже", а й "завжди". Водночас, геть не впевнений, що про "сво" пишуть менше. Причому останнім часом як раз більше і більше. Бо це легше та кон'юнктурніше. Але цо замного - то нє здрово. Бо елементарно набридає.
Мені було цікаво читати "Імітацію", трохи менше, але теж цікаво - "Зраду". Там теж проступав наліт "гендеру", але заважав не дуже - так, ліричні відступи.
Але ж надалі поперло. Суцільні "драні колготки" під загальним тужливим гаслом: "Як я не переспала з американцем."
І якою не була би фабула, регулярно щороману після декількох огидних портретів укрнедочоловіків обов'язково з'являється ВІН на білій европейській лошаді, вони влягаються - і так виходить, що це і є кульмінацією взагалі всього, що можна уявити.
Причому чим далі більше спостерігається "нєвтєрпьож", бо чим пізніше за часом написано роман, тим раніше герої в[з]лягаються. В останньому, який я читав (забув назву, там на Західній Україні героїня із німцем щось шукала, пригод, напевне), це вже нагадувало німецьку же порнушку: до ліжка вони стрибнули відразу після формальної та судячи з усього необов'язкової зав'язки кшталту "приходить сантехник чинити унітаз".

Скушно, гаспада!

Усе мине. Усе мене мине
Катерина Слобода
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 22-6-2010 у 18:47

А що з укрсучліту взагалі "весело"? Більшість творів взагалі уваги не варті. Я тепер як купую якусь книжку починаю читати першу сторінку- як сподобається - дивлюся ще десь посередині і тоді в кінці. Більшість відкладаю вже на другому етапі...а з тих що навіть купила- багато лежить, бо не можу і не маю бажання їх читати.
Єдине, що прочитала "за три підходи" буквально - останній роман Забужко.
Щодо Кононенко - якось не читала її творів. Але що мене насторожує... начитаєшся, що всі навколо тебе "сво" і думати так почнеш...:rolleyes: Імхо, вважати треба що читаєш, бо багато чого впливає на сприйняття світу на рівні підсвідомості. (Ходиш потім зла на всіх чоловіків після прочитання такого твору, і гадки не маєш чого :saint:). Не маю бажання того читати...;)

Соломія Федушко
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 29-6-2010 у 21:33

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Катерина Слобода
Щодо Кононенко - якось не читала її творів. Але що мене насторожує... начитаєшся, що всі навколо тебе "сво" і думати так почнеш...:rolleyes: Імхо, вважати треба що читаєш, бо багато чого впливає на сприйняття світу на рівні підсвідомості. (Ходиш потім зла на всіх чоловіків після прочитання такого твору, і гадки не маєш чого :saint:). Не маю бажання того читати...;)

На мою думку, Євгенія Кононенко класно пише, мене дуже захопив роман "Зрада", правда я його вже сто років як читала :) не погане чтиво "Повії теж виходять заміж", а ось “Новели для нецілованих дівчат”... хіба пару новел виявились цікавими для мене, а решта, імхо, не варто навіть читати, схожі на якісь бульварні романчики. А ось "Імітація" - суперовий детектив-роман, раджу вам, Катруся, почитати :)

P.S. А "Зраду", мені так задається ви читали і навіть можу сказати, хто вам дав цю книгу почитати :)

Катерина Слобода
Модератор

Нема на форумі

[*] написано 29-6-2010 у 22:38

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Соломія Федушко
P.S. А "Зраду", мені так задається ви читали і навіть можу сказати, хто вам дав цю книгу почитати :)

може...зовсім не пригадую...

Сторінки:  1  ..  19    21    23  ..  25

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 2922
Реклама: