Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2    4  5
Автор: Тема: Аварія на Львівщині
Hanor Narasson
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі

Настрій: з носа куриться ;)

[*] написано 17-7-2007 у 21:34

А підлаштувала ПепсіКо, щоб позбавити Кока-Кола сировини. :baddevil:

Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й простору Української Держави.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Тарас Гулка
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: м.Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: стабільний

[*] написано 17-7-2007 у 22:27

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Богдана Курилюк
Мені починає ставати страшно.... Кажуть, що ця ктастрофа прирівнюється додругої після Чорнобильської.... :(
В наших краях подейкують, що це все підлаштовано. Що Ви про це думаєте?

Ну не думаю, що все так страшно і що це все підлаштовано. Думаю це все розгільдяйство. Стосовно порівняння із Чорнобелем, то тут би треба було звільнити Кузьмука, який цю мульку і запустив.

Хоча применшувати біди теж не варто. В основному багато слухів через відсутність реальної інформації. Кожне джерело дає свою версію.

Цікавим є те, що центральні канали почали про це розказувати вчора в 11 год. А моя бабуля, яка живе в бродівському районі під границею із Волинською обл. каже, що вчора десь о 17.30 по місцевому радіо вже розказували про аварію. І в цей час все село було в дивному тумані (село лежить якраз на шляху хмари, яка йшла на Горохів). Туман дивний був тим, що він був ввечері і в погожу погоду.

Те саме сьогодні. ЗМІ кажуть, що все закінчено. А люди, які звідтам приїздять розказують про стовп диму, який видно за 20 км. І кому виріти.

Я би може так близько це не сприймав, як би там не було дуже багато моєї родини :(
Богдана Курилюк
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-4-2007
Місто: Коломия
Нема на форумі

Настрій: гарний

[*] написано 18-7-2007 у 08:22

Прикро пане Таресе, я Вас розумію, мої родичі живуть у Волинській області і тому мене теж дуже непокоїть ця ситуація, тому страх роздирає душу...

З повагою та найкращими побажаннями Богдана Курилюк
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
Юрій Ришковець
Дійсний член

Фотографія користувача

Зареєстрований: 11-9-2006
Місто: Львів-Дрогобич
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 18-7-2007 у 08:39

Набільше дратує те, що посадовці кажуть одне, а очевидці цієї аварії - друге. Тобто знову, як і в ситуації з Чорнобилем, всім нам замилюють очі.

На жаль, на Україні це не перша такого роду катастрофа за останні роки і не важко побачити, що всі вони пов"язані із спадком від Радянського Союзу. Постає питання, яке давно мене хвилює: чому нічого не робиться в плані утилізації тих небезпечних хімічних речовин (швидше відходів), які вже так довго знаходяться на території нашої країни? При чому, за інформацією з різних джерел, вони зберігаються у тих місцях, термін зберігання , у яких вже давно-давним минув, тобто ці об"єкти вже давно є аварійними. І дуже прикро, коли згадууть про всі ці небезпечні відходи, а саме, про необхідну їх утилізацію, після чергової аварії чи катастрофи.
Чирка Олег
Дійсний член

Зареєстрований: 17-12-2002
Місто: Україна, Львів
Нема на форумі

[*] написано 18-7-2007 у 09:59

Цитата:

Оригінальне повідомлення від Богдана Курилюк
мої родичі живуть у Волинській області і тому мене теж дуже непокоїть

це вже не до порівняння Волинська обл. і сусідні села Буського р-ну біля яких сталася аварія.

Сьогодні бачив одного знайомого з с. Закомар"я, він розповідав що вчора ввечері вітер змінився в напрямку (сх., пд-сх) їхнього села. Фосфор на такій жарі заряється постійно, утворюючи невеликі хмарки диму. Трава сьогодні зранку була сива. А те що передають ЗМІ це взагалі можна сказати далеке від реального. Вчора по ТБ показували та розказували що немає жодних признаків для хвилювання, та й вогонь повністю локалізовано. А подивившись за вікно він побачив білий дим який здіймається у небо.

Цитата:

Температура його займання 40°С, а в дуже роздрібненому стані він самозаймається на повітрі навіть при звичайній температурі. Джерело: http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%BE%D1%81%D1%84%D0%BE%D1%80
Тарас Гулка
Академік

Фотографія користувача

Місто: м.Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: стабільний

[*] написано 18-7-2007 у 10:09

Щойно по 5 взагалі повідомили, що Кузьмук сказав, що ніякої ненбезпеки немає - пийте воду, їжте городину і т.д.
Дивний той Кузьмук - то кричить, що це другий Чорнобиль, то каже, що взагалі все ОК. Він би сам спочатку визначився, а потім вже заяви робив
Богдана Курилюк
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 18-7-2007 у 10:09

так, звісно, не до порівняння. :(

Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
Богдана Курилюк
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 18-7-2007 у 10:12

Щойно знайшла коротку характеристику дії цієї біди, яка розлилася... (Дивитися статтю "Кислотні дощі розплавлять жіночі колготки - екологи"

http://daily.lviv.ua/#news9

Іван Лихобор
Заблокований

Зареєстрований: 9-8-2006
Місто: з-пiд Львова
Нема на форумі

[*] написано 18-7-2007 у 10:42

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тараса Гулки
Ну не думаю, що все так страшно і що це все підлаштовано. Думаю це все розгільдяйство. Стосовно порівняння із Чорнобилем, то тут би треба було звільнити Кузьмука, який цю мульку і запустив.

Кузьмука не рухайте! :mad: Це толковий хлопака, і відповідальний. (Пішов же у відставку з посади міністра оборони, коли військовики помилково пальнули по Броварах.)
З таким фахівцем можна бути спокійним, що наслідків аварії буде безпечно і професійно як не цілком ліквідовано, то, принаймні, нейтралізовано якомога ґрунтовніше.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Богдана Курилюк
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 18-7-2007 у 10:44

http://ua.proua.com/accent/2007/07/17/192155.html

Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Зареєстрований: 31-1-2004
Місто: Львів
Нема на форумі

[*] написано 18-7-2007 у 12:06

Ось нормальна, зважена, фахова публікація на тему
https://maidanua.org/static/mai/1184712360.html

У мене правда до завершальної частини є пара зауважень, але в цілому написано правильно.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

[*] написано 18-7-2007 у 18:46

Цитата:
Цікаво як із фестивалем в Підкамені. Адже це зовсім недалеко від того місця - я навіть думав їхати туди :(

Якщо вірити тому, що опубліковано тут - http://pidkamin.ridne.net/ фестиваль переноситься на 24-26 серпня

Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 18-7-2007 у 19:31

Переноситься. 24-26 серпня. Дата ще не остаточна, але найбільш поки імовірна. Рекомендую всім слідкувати за інформацією на сайті фестивалю.
Богдана Курилюк
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 18-7-2007 у 19:39

Добре що переноситься... :) Головне щоби ситуація з екологією не погіршилася.

Олександр Ганущин
Модератор

Зареєстрований: 5-3-2003
Нема на форумі

Настрій: Буде кращим

[*] написано 19-7-2007 у 00:01

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
Переноситься. 24-26 серпня. Дата ще не остаточна, але найбільш поки імовірна. Рекомендую всім слідкувати за інформацією на сайті фестивалю.

Спасибі Сергію. Але дата остаточна.

Не маю час бавитися у цитати але якщо відвідувачам ФоРуМу цікава думка людини котра була за ці два дні більше 30 годин на місці АВАРІЇ /зоні на яку поширювалася дія продуктів згоряння і має безпосереднє відношення до влади, яку тут (і не тільки) стільки критикують то хотів би висловити/викласти наступне.
Отже після дводенної відсутності в Інтернеті та поза всім медіа простором, прочитавши сьогодні без сумніву висновок перший - паніка страшна і від генетичного страху Чорнобиля нам вже ніде дітися....
Висновок другий - нам (владі) слід дуже серйозно підійти до питання інформаційної політики, оскільки 90 % проблеми - це необ'єктивне/непрофесійне/неоднозначне(далі можна продовжувати) висвітлення поточної ситуації у медіа....
Висновок третій - подібні ситуації на жаль завжди можуть бути використані з метою політичного протистояння та власного піару, в т.ч. перед виборами
Висновок четвертий - завжди знаходиться сторона, якій подібні АВАРІЇ є вигідними. Ця сторона вміло себе позиціонує у медіа
Висновок п'ятий - оціночним судженням експертів, статтям з нету, думок колишніх міністрів надзвичайно важко протиставити сухі стрічкі інформповідомлень і з огляду на більшу резонансність перших вони заволодівають масами.
Висновок шостий - наші люди є самі такими якими є і байка Руданського про те що ... за мною через став аж 100 вовків гналось.... це таки про нас

І останнє, оскільки рідко буваю на ФоРуМі вирішив піти порівняннм, перед цим постом прочитав більшість повідомлень агенств міркувань експертів..... Всім тим хто дописує - респект, адже панічних ноток тут значно менше ніж в решти.

Ніби все. Мало не забув дві речі. Приїджайте на фестиваль 24-26 серпня у Підкамінь (тільки щоб Пелещишин незатер за рекламу і офтоп) буде весело.
Найголовніше - небезпеки здоров'ю населенню, в зоні дії згорання включно НЕМАЄ, що підтверджено всіма пробами на ГДК.

І повірте, що "клятій такій сякій владі" теж тут жити. В області. районі селі. І ніхто на себе "почесний обов'язок" по дезінформації власного народу свідомо/з примусу, на виконання наказу тощо з нормальних державних службовців (а таких переважна більшість, незважаючи на скепсис котрий може виникнути у тих, що читатиме цей пост) як ото замовчування Чорнобиля тощо НЕ БРАВ БИ і НІЗАЩО....
Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 19-7-2007 у 02:10

Дякуємо за інформацію від влади. Хоча можна було б зробити це швидше. :)
Ви правильно зазначили, що
Цитата:
нам (владі) слід дуже серйозно підійти до питання інформаційної політики, оскільки 90 % проблеми - це необ'єктивне/непрофесійне/неоднозначне(далі можна продовжувати) висвітлення поточної ситуації у медіа....

Бо заяви того ж таки Кузьмука, оптимізму явно не викликали. (http://www.korrespondent.net/main/199411/ - у цій статті погляд наших північних сусідів на аварію і слова Кузьмука). Йому треба, мабуть, постійно жувати. В нормальній країні його б вже мали копнути з посади, якщо його слова не мали під собою ґрунту.

Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Odarka
Почесний Академік

Зареєстрований: 17-2-2003
Нема на форумі

Настрій: вже йде до зими

[*] написано 19-7-2007 у 08:15

Я приїхала тільки з Закарпаття, там пів Львова вже сидить...а я до Львова:)))

Дякую, що і ви не підняли паніки і все тверезо проаналізували.
Щодо Кузьмука це просто непрофесійний чоловік, хоча, здається, тут хтось писав, якщо в Ожидові Кузьмук, то все гаразд:)))

я так довго мовчав
ти ж бо знаєш як важко було мені в сутінках
вустами вологими на добрі слова натрапляти
Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 19-7-2007 у 09:29

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров

Спроби налагодження оперативного інформування з допомогою різних джерел були і є. Я свого часу, якщо пам'ятаєте, започатковував відповідну тему на форумі.

Проте, зазвичай перевага надається традиційним методам інформування. На мій погляд великим недоліком у подібних ситуаціях є стан справа, коли коментарі надаються безконтрольно та часто неузгоджено представниками різних відомств. Як на мене, доцільно створювати єдиний прес-центр (включаючи до нього по фахівцю зі зв'язків з громадськістю від кожного відомства), який регулярно продукуватиме прес-релізи та єдиний матиме право на організацію брифінгів і інтерв'ю з відповдними посадовцями та фахівцями. Тобто офіційна точка зору на події має бути єдино та представлятися однією службою (вищезазначеним прес-центром)
Олег Петрович
Новак
*

Зареєстрований: 30-4-2003
Місто: рідний ЛЬВІВ
Нема на форумі

Настрій: good

[*] написано 19-7-2007 у 10:03

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров

Як на мене, доцільно створювати єдиний прес-центр (включаючи до нього по фахівцю зі зв'язків з громадськістю від кожного відомства), який регулярно продукуватиме прес-релізи та єдиний матиме право на організацію брифінгів і інтерв'ю з відповдними посадовцями та фахівцями.

Абсолютно підтримую!

Сьогодні вранці Львівське радіо навело інформацію, що була актуальною на вчорашній ранок! Згідно цієї інфо у селах біля місця аварії далі перевищення норми вмісту фосфору у повітрі в десятки разів більше за норму...:(
Юрій Ришковець
Дійсний член

Фотографія користувача

Зареєстрований: 11-9-2006
Місто: Львів-Дрогобич
Нема на форумі

[*] написано 19-7-2007 у 11:45

За останньою інформацією з офіційних джерел вже розпочалися роботи по підйому цілих цистерн з жовтим фосфором
Роман Голощук
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 8-9-2002
Місто: м. Львів, Україна
Нема на форумі

[*] написано 19-7-2007 у 11:48

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Іван Лихобор
З таким фахівцем можна бути спокійним, що наслідків аварії буде безпечно і професійно як не цілком ліквідовано, то, принаймні, нейтралізовано якомога ґрунтовніше.

Ще один коментар про Кузьмука:
Кузьмук сам як «другий Чорнобиль»...

Мені ще сподобався телесюжет, де Кузьмук показово їв свіжі огірки та ще й самогоночки вимагав у мешканців одного із сіл коло аварії.
Ось що повинен робити ффахівець та проффесіонал!

Немає помилкового судження, у якому немає бодай зернятка правди

Видавництво львівської політехніки
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 19-7-2007 у 13:31

Трохи про інше, але навіяне даною темою.
Все таки інтернет-форуми мають певну "магічну" силу. Варто в з'явитися компетентній відповідальній особі з спокійними роз'ясненнями, зразу панічні настрої і емоції згасають. Бо як по телевізору хтось виступає - довіри ноль. А тут - зразу нормально сприймаєш.
Я це вже не перший раз бачу. Наприклад, пригадую як Нормалайзер збив напругу у питанні маньяка, чи Ганущин у питанні місцевих виборів.
Інтернет - то сила.

А щодо аварії - думаю, тепер головне, щоби про неї не забули. Бо після такого шуму як правило все швидко забувається. А напевно, має бути план кількарічних систематичних заходів з контролю екологічного стану на місці аварії і заходів з повного усунення наслідків.
Я вже мовчу про покарання винних і уникнення такого в майбутньому.

Богдана Курилюк
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 19-7-2007 у 13:57

Влада бреше...

http://www.unian.net/ukr/news/news-203986.html

Богдана Курилюк
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 19-7-2007 у 13:58

Ще "трошки" жовтого фосфору на Україні...

http://www.unian.net/ukr/news/news-204027.html

Сергій Бєляєв
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 19-7-2007 у 14:31

To Богдана Курилюк:
Це інформація вже з бородою. З цистернами з'ясувалося, що то порожні з Польщі повертаються (http://zaxid.net/newsua/2007/7/19/143911/). А коментувати екологів, які спостерігають за всім з Києва і "вірять" або "не вірять" навіть не хочеться.
 Сторінки:  1  2    4  5

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 5615
Реклама: