Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2
Автор: Тема: Чи дозволяти ВІЛ інфікованим дітям вчитись разом зі здоровими?
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 14-4-2004 у 16:07

Пане Олесю, але ж я не кажу про те, щоб відсторонитися і забути!
Чи то не для мене писано?
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Asmera
Академік

Зареєстрований: 29-11-2003
Нема на форумі

Настрій: сяючий

[*] написано 14-4-2004 у 21:36

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
В будь-що розголос неминучий хоча б тому, що у дітей беруть аналізи, роблять щеплення, лікують зуби. А вчителі не вміють приховувати це вічно. Інформація проникне до дітей все одно.
Оце і є основна проблема.ОТОЧУЮЧІ, лякливі та істеричні, з довгими язиками, без почуття толерантності та розуму, панікери! А зовсім не дітки.От з цими оточуючими і тре працювати - про що я вже і говорила.
А щодо дітей, Олексію, то ти неправий.Діти взагалі-то свідомі, а часом навіть більше за власних батьків.

Слова відлітають, написане залишається
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Влодко
Дійсний член

Зареєстрований: 5-4-2004
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: як завжди

[*] написано 15-4-2004 у 04:01

Важко відповісти на це запитання. З однієї сторони ВІЛ не передається побутовим шляхом, але й існує гіпотетичний ризик передачі через кров (скажімо елементарна бійка), але й наврядчи є можливість що клас заляє кров"ю інфікованого. Зрештою доки сам не зіштовхнувся з цією проблемою (стук по дереву і 3 плювка через ліве плече) вважаю, що потрібно не дискримінувати цих дітей просто не потрібно афішувати хворобу серед учнів, принаймі менших класів коли ще не усвідомлюєш своїх дій, але й сподіватися на порядність інфікованого, який не буде навмисно наражати на небезпеку оточуючих. А як надалі зміниться моє ставлення до цієї проблеми побачимо. Можливо що це питання порівняно швидко дістане іншого забарвлення:"Чи навчатися здоровим в окремих школах????"
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-4-2004 у 07:45

Цитата:
Першим відправив користувач Asmera
Оце і є основна проблема.ОТОЧУЮЧІ, лякливі та істеричні, з довгими язиками, без почуття толерантності та розуму, панікери! А зовсім не дітки.От з цими оточуючими і тре працювати - про що я вже і говорила.
А щодо дітей, Олексію, то ти неправий.Діти взагалі-то свідомі, а часом навіть більше за власних батьків.

Приховати ВІЛ інфекцію дитини не вдасться в будь-що і як ти і з ким не працюй. Зараз простіше сказати прямо що дитина хвора аніж потім про це ходитимуть чутки і тикатимуть пальцями.
Тим часом Україна є найбільш зараженою країної східної Європи і тому нам доведеться вирішувати цю проблему першими. Те, що зараз є, і в усіх "прогресивних" країнах - не вирішення проблеми, а її замовчування. Ми так само робимо вигляд що її не існує. А розповсюдження ВІЛу перейшло вже зі стадії наркоманії на побутовий рівень. Тобто через секс, контакти з інфікованими. Інфікованих стає все більше. Проблема є.
Казати що всі діти однакові, думаю, небезпечно, бо ризикуємо їх і направду зробити за кілька поколінь однаково хворими.

Тим часом з інфікованими дітьми треба окремо працювати бодай психологічно. Їм треба формувати думку, що, найпевніше, у них не буде сім`ї, бо здорова людина навряд погодиться братися з інфікованою а у інфікованої пари не може бути здорової дитини (виправте, якщо помилився). І це простіше робити в окремих закладах, аніж тишком-нишком у звичайних школах.

Можливо, варто організовувати уроки вдома за територіальною ознакою. Вчителі і так ходять до інвалідів. Чому б не піти до інфікованих? Тим більше, що вони можуть і збираються разом, бо у батьків однакові проблеми - разом купують ліки, ходять до лікарів, тощо.

І дуже прошу, не сприймайте це як агресію. Давайте рпосто поговоримо про це. Думаю, буде всім корисно.
rost
Академік

Зареєстрований: 14-2-2003
Місто: Canada
Нема на форумі

Настрій: оптимальний

[*] написано 15-4-2004 у 09:09

Хоч Олексій і записав мене у свої патентовані опоненти, але його позиція мені ближча. Можна багато розповідати про загально-людські цінності, але ... чи хотіли б ви, щоб ваші діти навчалися з ВІЛ інфікованими?

Я ні. І не тому, що вважаю ВІЛ інфікованих гіршими, але тому, що хвороба це інфекційна і невиліковна. Хворі на чуму і холеру теж не винні, хоч і не безнадійні. Тим не менше, їх ізолююють. А те, що агонія ВІЛ інфікованих є довшою, на жаль, не додає мені бажання піддавати ризикові своїх дітей, та й не тільки своїх. Щоб, заразитися, на жаль, битися не обов"язково, особливо дітям і підліткам.

Asmera
Академік

Нема на форумі

[*] написано 15-4-2004 у 10:12

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Тим часом з інфікованими дітьми треба окремо працювати бодай психологічно. Їм треба формувати думку, що, найпевніше, у них не буде сім`ї, бо здорова людина навряд погодиться братися з інфікованою а у інфікованої пари не може бути здорової дитини (виправте, якщо помилився). І це простіше робити в окремих закладах, аніж тишком-нишком у звичайних школах.
Олексію, то просто страшне.Я НЕ сприймаю агресивно.Просто ти говориш страшені речі.То вже геноцид.
У інфікованої пари може бути здорова дитина! Тиж кажеш, що в тебе дружина медик! Невже вона цього не знає????:o
Так, з цими дітьми тре працювати психологічно - щоб не сприймали себе вигнанцями.Треба працювати з усіма іншими - щоб в них не було панічного страху і від того - люті до хворих.

Приховати хворобу -не можна, а от не розголошувати - можна і це є нормальним.

А щодо замовчування в західних країнах...Яке ж там замовчування???Це у нас замовчування - статистики, наприклад.Немає нормальної інформації, люди неосвічені в цьому напрямку...
А там люди працюють над проблемою - воно висвітлюється і ЗМІ, в школах на заняттях дуже глибоко обговорюється....тощо.

І немає цього панічного страху перед інфекцією! Діти навчаються в загальних школах:mad:

Asmera
Академік

Нема на форумі

[*] написано 15-4-2004 у 10:15

Цитата:
Першим відправив користувач rost
... чи хотіли б ви, щоб ваші діти навчалися з ВІЛ інфікованими?
Я нормально сприймаю думку про те, що поряд з моєю дитиною за партою може буде сидіти ВІЛ-інфікована дитина. Нормально сприймаю й те, що вони можуть стати друзями.

Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-4-2004 у 10:29

Слова які - геноцид, страшні речі.
Ти сама собі перечиш. З одного боку - у нас всі про це мовчать, з іншого - як тільки тему піднято, зчиняеш ґвалт, що не всі на ній розуміються чи вважають не так, як ти. Подумай над цим.

Щодо здорової дитини у інфікованої пари - дякую за спростування, але я ще перевірю.

Ти впевнена що звичайна американка нейтрально ставиться до навчання своєї дитини поруч із ВІЛ-інфікованою?

Страх і лють - різні речі.

Не оголошення і потім дурнуваті чутки чи проведення роз`яснювальної роботи і оголошення? Що краще? Я думаю - друге.

кричу:
СКІЛЬКИ РАЗІВ КАЗАТИ????? Я НІ ДО ЧОГО НЕ ЗАКЛИКАЮ!!!!! Я ВИКЛАДАЮ РОЗДУМИ!!!!!!
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-4-2004 у 10:31

Цитата:
Першим відправив користувач Asmera
Я нормально сприймаю думку про те, що поряд з моєю дитиною за партою може буде сидіти ВІЛ-інфікована дитина. Нормально сприймаю й те, що вони можуть стати друзями.

А ворогами?

А як ти ставишся до того, що твою дитину вчитиме ВІЛ-інфікований вчитель? (Це вже офтоп, але).
Asmera
Академік

Нема на форумі

[*] написано 15-4-2004 у 11:00

2Олексій
Я теж не счиняю гвалт - просто викладаю роздуми.Точніше - свою позицію.
Страх - причина люті, дужче часто.
Про все, що я кажу -факти - я впевнена.

Щоб мою дитину вчив інфікований вчитель? НОРМАЛЬНО!Якщо це добрий вчитель!

Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 15-4-2004 у 11:21

>Щоб мою дитину вчив інфікований вчитель? НОРМАЛЬНО! Якщо це добрий вчитель!

Я ні, бо якщо моя дитина заб`ється, він не зможе надати допомогу, а це його обов`язок. Це моя думка, яка ні на що не впливає. Навіть в цій розмові.
Asmera
Академік

Нема на форумі

[*] написано 15-4-2004 у 15:43

Чому це він не зможе надати допомогу????????
Вчителів вчать цього!

сумна
Академік

Зареєстрований: 24-12-2003
Місто: Сихів
Нема на форумі

Настрій: споглядальний

[*] написано 15-4-2004 у 18:26

Ця тема дійсно дуже важка, тому і висловлювання досить різкі. Лиш подумати - маленький чоловічок у школі з таким тягарем відповідальності, спричиненим його успадкованою хворобою. Він не може і не повинен сам його нести, тут мають вирішувати і брати відповідальність батьки (щоправда, якщо вони на це здатні, що є окремим питанням). З іншого боку, ніяк не можна припустити, щоб був ризик для здорових дітей підхопити хворобу. Це ж трагедія (пробачте за банальність).
Треба ще врахувати, що для підлітків статеве життя розпочинається задовго до закінчення школи.
Тут, напевно, ще треба добре і добре думати.
Чомусь мені спало на думку, що американці, напевно, вже нафільмували купу слізних мелодрам на цю тему.
Dмитрик
Академік

Зареєстрований: 8-3-2003
Місто: місто Лева
Нема на форумі

Настрій: СХОВАЙТЕ МЕНЕ!

[*] написано 15-4-2004 у 23:44

Згоден! Тема направду важка! Спочатку хотів обрати перший варіант, але прочитавши думки інших - передумав...
На мою думку, в ідеалі, не потрібно робити ріжниці між інфікованими дітьми та не інфікованими, але це як ідеальний газ - всі знають, але його немає.
В дійсності, діти не лише свідомі, але й жорстокі - І ПРО ЦЕ НЕ ВАРТО ЗАБУВАТИ!!!, на інфіковану дитину переважно вішають ярлика, а батьки, що виховууались/виховують свої чада в стилі радянськогї обмеженості/сільського світогляду (береться приклад сихівських шкіл, де переважна більшість дітей - вихідці з навколишніх сіл) тільки підливають олії у вогнище в силу своєї обмеженості, перепрошую за тафтологію!
Ідея зі створенням окремих шкіл має свої плюси - там дитина не буде виділятися серед решти соціуму, але це тільки в стінах закладу, а що робити за їх межами...?
Олександра Бабяк
Дійсний член

Зареєстрований: 22-2-2004
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: щаслива!!!!!!!!!!!!

[*] написано 15-4-2004 у 23:51

Щодо спецшкіл, то я "за", але цим ми проблему не вирішимо. Адже після школи дитина (підліток) потрапляє у суспільство, яке буде сторонитись його, і якому на цю дитину начхати (перепрошую, але так вже є). Що ж робити?
Відповідь раджу шукати у собі.

Ваша Леся
Dмитрик
Академік

Зареєстрований: 8-3-2003
Місто: місто Лева
Нема на форумі

Настрій: СХОВАЙТЕ МЕНЕ!

[*] написано 15-4-2004 у 23:58

Давайте візьмемо трішки менші проміжки часу - ЩО ТАКІЙ ДИТИНІ РОБИТИ ПІСЛЯ УРОКІВ? Вона знову ж таки потрапляє в суспільство - але суспільство однолітків...
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 16-4-2004 у 11:02

Гуртки, панове, гуртки.
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 16-4-2004 у 17:25

В гуртках і в школі дитина не буде цілодобово. Цим проблеми не вирішиш. Та й що, як дитина не хоче перебувати в гуртках? Чи "хто її питатиме"? Я в дитинстві аж пищала, так відбивалася від гуртків в’язання та засідань ради дружини - досі трусить, як згадую. Не знаю взагалі, чи є в цієї проблеми якесь компромісне, дієве рішення... Але що мене тішить, так це те, що ми з емоцій перейшли на більш-менш обгрунтоване обговорення.

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
Користувач Олесь
Почесний Академік

Зареєстрований: 3-2-2003
Місто: Baden-Wurtemberg
Нема на форумі

Настрій: повстанський

[*] написано 20-4-2004 у 16:24

Цитата:
Першим відправив користувач rost
Хоч Олексій і записав мене у свої патентовані опоненти, але його позиція мені ближча. Можна багато розповідати про загально-людські цінності, але ... чи хотіли б ви, щоб ваші діти навчалися з ВІЛ інфікованими?

Я ні. І не тому, що вважаю ВІЛ інфікованих гіршими, але тому, що хвороба це інфекційна і невиліковна. Хворі на чуму і холеру теж не винні, хоч і не безнадійні. Тим не менше, їх ізолююють. А те, що агонія ВІЛ інфікованих є довшою, на жаль, не додає мені бажання піддавати ризикові своїх дітей, та й не тільки своїх. Щоб, заразитися, на жаль, битися не обов"язково, особливо дітям і підліткам.

Погоджуюся з тобою, Росте. Але мова йшла про Україну. Саме тому і ліпше, щоб ці діти навчалися разом. В такому випадку здорові діти і їх батьки завжди будуть насторожі. Беремо гіпотетичну ситуацію, що носіїв відізолювали - створили для них окремі школи чи садки. Завжди знайдуться бажаючі влаштувати свою дитину-носія в звичайну школу, що в умовах України не так вже і складно (сам розумієш, я знаю, про що кажу). Такі випадки є на кожному кроці, зокрема з вже згадуваним тут гепатитом і пологовими будинками. Вірусний гепатит, до речі, в плані поширення набагато небезпечніший, ніж ВІЛ. І поширеніший.
У випадку якщо всі вчаться разом - все чітко і зрозуміло, дотримуємся певних застережних заходів, і відповідний контроль нікому також не видаватиметься зайвим.
fish
Почесний Академік

Зареєстрований: 28-5-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: присутній

[*] написано 20-4-2004 у 17:50

Останній коментар направду для мене послужив першим переконливим аргументом в бік "за".

карнавал мусить тривати далі, інакше йому настане кінець
 Сторінки:  1  2

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 2482
Реклама: