Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2
Автор: Тема: Я вмер - у Данилка діамантовий диск
Анастасія Кулакова
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 5-7-2004
Місто: Дніпропетровськ
Нема на форумі

Настрій: поміркований

[*] написано 18-1-2005 у 14:05

А мені не соромно, а мені приємно, що артист з України є найбільш дорогим гастролюючим артистом на просторах СНД і найбільш бажаним клоуном на концертах (корпоративних вечірках, тощо) у Москві. Що не Алсу або там Кіркоров мають у Москві найвищі гонорари (ну ще пригадується ВІА-ГРА та Ротару).
А я пишаюся тим, що хлопчина з-під Полтави, з простої (наскільки пригадую, абсолютно незаможної) родини "вибився в люди". Сам. Створивши оригінальний імідж, нехай і потворний, але свій. Найпростіше сидіти у злиднях та вигукувати "ганьба". Складніше стати знаним і багатим. Мені не дуже подобається його імідж, вже трошечки набрид, але на корпоративній вечірці з нагоди Нового Року, напідпитку і в гарному настрої я абсолютно щиро стрибала разом з усіма саме під Данилка, а не під Брамса або Вагнера. Ну не виходить у мене танцювати під 'Гуцула Каліпсо' або "Кому вниз". Ну так, це музика іншого рівня, іншої якості. Дивно також виглядав би мій танок під Чайковського або Бородіна, бо я не Плісецька чи Волочкова. Не можна весь час істи виключно трюфелі та устриці. Іноді хочеться сала з часничком та смаженої картоплі. Є музика, яку слухаєш за певних умов, при певному настрої. А іноді (особисто мені) хочеться "пострибати" та "постєбатись". От така я безкультурна представниця покупців дисків Данилка.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 18-1-2005 у 15:12

У кожного своє сприйняття мистецтва. Я, наприклад, вважаю (і не соромлюсь це говорити вголос своєму керівництву) що пісні від Сердючки бидлояцькі і для відповідного контингенту писані. І призначення їх - заповнити і закріпити в сучасній культурі куток для зненаціоналізованого населення совка, так само, як і рос. блатняк, тільки для людей певного рівня розвитку. Саме тому мені дуже соромно що подібне опудало народила українська земля. І дуже прикро що Данилко свого часу (до того, як почав співати) не погодився на пропозицію Хазанова і не розпочав театральну кар`єру. Може гроші й не ті, але це розвиток а не деградація в одному примітивному образі.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Анастасія Кулакова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 18-1-2005 у 15:26

Якщо відповідь якимось чином стосується мого допису, то поясніть мені, до чого тут мистецтво? Я сприймаю мистецтво як належне. Але Данилка ні в якому разі не вважаю митцем, а його "ламца-дріца-ца-ца-ца" мистецтвом.
А Вам ніколи не хотілося потанцювати? Чи Ви під Верді чи Шнітке танцюєте? Можливо нема потреби. А мені деколи просто весело на веселій вечірці або в колі родичів пострибати під дурну музичку. А під "Мамину вишню" або "За світ встали козаченьки" якось незручно стрибати.
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 18-1-2005 у 15:34

Ну бачте, вишивати хрестиком - мистецтво, малювати по стінах з балончика - мистецтво, чому ж умца-дріца - не мистецтво?
Хочеться мені потанцювати, хочеться. І танцюю, тільки не під Данилка. Оно русланині Дикі танці непогані, наприклад. А загалом я більше люблю народні танці. І пофігу якого народу. Тобто не гоцалки, а танці. Здебільшого танцюю їх, так що Данилко мені непотрібен (а як і треба було б щось "таке" - обійшовся б, думаю).
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ігор Луцький
Заблокований

Зареєстрований: 7-9-2004
Місто: м.Нікополь, Дніпропетровська обл.
Нема на форумі

Настрій: Спокійний.

[*] написано 19-1-2005 у 11:29

Бачте я вважаю співаків українськими, коли вони співають на українській. А все інше то непотріб. Я послухаю погану пісню українською ніж дві хороші російською. Як вже сидить в печінках та Росія з її п`ятисортною попсою.
Анастасія Кулакова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 19-1-2005 у 11:40

А я не погоджуся. Ірина Білик, на жаль, співає зараз майже виключно російською, але не можна її спів назвати п'ятисортною попсою, а Ані Лорак (російськомовні пісні) - теж п'ятий сорт? А, мабуть Олександр Пономарьов - п'ятисортна російська попса? Чи Наталя Могілевська? Ні, то мабуть йдеться про Альону Вінницьку та Грін Грея?
Анастасія Кулакова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 19-1-2005 у 11:43

Цитата:
Першим відправив користувач Ігор Луцький
Бачте я вважаю співаків українськими, коли вони співають на українській. А все інше то непотріб. Я послухаю погану пісню українською ніж дві хороші російською. Як вже сидить в печінках та Росія з її п`ятисортною попсою.

І ще забула додати (вибачте, не маю на увазі образити). Ви не можете, Ігорю, поважати тих, кого не існує. Сівати "на українській" не можна, можна співати українською. Ви використали примітивний русізм.
jaguara
Академік

Зареєстрований: 6-2-2004
Місто: Польща-Україна
Нема на форумі

Настрій: катастрофічний

[*] написано 20-1-2005 у 03:07

Слухайте, люди, я напевне чогось не розумію. Скажіть, бабські романи -- то література? штамповані мальовидла на смак Проні Прокопівни, матрьошки як зразок автентичної української забавки і подібні штуки -- то мистецтво? 100 разів пардон, але це називається словом кіч, про художню вартість якого сперечатися не має сенсу -- її там не може бути за установками системи. Чому ніхто не розглядає Данилка як одну довгу пародію на совок, який так і не вивітрився з багатьох? (Ой, офтоп, але тут пригадалося одне чудове виконання уривку з пісні про "оранжевоє солнце". поставити б поруч Сердючку і пані Я. -- ото б дует вийшов) Він не настільки дурний, аби вважати те, що він робить, МУЗИКОЮ, і не претендує на те. Я б радше сприймала то як гіпертрофований образ совку, який у притомних людей викликає бажання не уподібнюватися, а з Данилка так -- повеселитися, іноді погоцати, я взагалі особисто дивуюся, як можна було вийти на такий абсолют несмаку, штучно витримувати його вже не знаю скільки -- то таланту треба, і зусиль не менше. Тож як на мене і говорити ні про що. то як КВН, тільки на музарені

...а получаєцця, рибочка ти моя, один сплошной кантєкст. (с) Іздрик
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 20-1-2005 у 03:56

2 Нанушка: Виправляти, так виправляти. :) Замість "я не мала на увазі" доречніше вжити "я не ставила собі за мету". :)
2 jaguara: А це дивлячись які бабські романи, і що саме в це поняття вкладається. Не чіпаючи, приміром, ту ж Маргарет Мітчелл, скажу, що деякі із сучасних письменниць "бабського жанру" пишуть так, що нашим просунутим літераторам до такого рівня ще повзти і повзти. Не всі, звичайно, і далеко не всі, я б сказала. Але та сама ситуація практично в усій літературі, ні? :)

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 21-1-2004
Місто: Lviv
Нема на форумі

Настрій: усміхнена

[*] написано 20-1-2005 у 07:15

...а можна поіменно? хотілося б знати цих письменниць. :-))))
Анастасія Кулакова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 20-1-2005 у 08:35

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
2 Нанушка: Виправляти, так виправляти. :) Замість "я не мала на увазі" доречніше вжити "я не ставила собі за мету". :)

Я правильно висловила свою власну думку, якщо вірити словникові багатомовного перекладу. На, жаль, я частіше думаю більш звичною мені російською, а потім думку перекладаю українською. Це не значить (не смійтеся), що я завжди користуюся словником, але цього разу, після Вашого зауваження, перевірила правильність написання свого звернення до Ігоря.

[Початок] [Перекласти] [Що це і навіщо] [Як отримати] [Як встановити] [Питання] [Русский] [English]

--------------------------------------------------------------------------------

Результат перекладу для пари 'Російська => Українська'
Результатом є звичайний текст.
Невідомі слова виділено ЧЕРВОНИМ

Я не мала на увазі образити Ігоря

--------------------------------------------------------------------------------
Copyleft 2003-2004, Київ, Соломко Валентин

http://pere.slovnyk.org.ua/cgi-bin/pere.cgi
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 20-1-2005 у 10:55

А яку фразу перекладали?
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 20-1-2005 у 11:10

Цитата:
Першим відправив користувач jaguara
Слухайте, люди, я напевне чогось не розумію.... штамповані мальовидла на смак Проні Прокопівни, матрьошки як зразок автентичної української забавки і подібні штуки -- то мистецтво?

Ви або забуваєте або дійсно не розумієте, що сприйняття і оцінка мистецтва суб`єктивне. Для когось цегла - найвищий витвір мистецтва.
Анастасія Кулакова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 20-1-2005 у 11:59

Цитата:
Першим відправив користувач Олексій
А яку фразу перекладали?

"Не собиралась обидеть" Я знаю різницю між "не собиралась" та "не ставила своей целью". Але це вже буде дискусія про російську мову, чи не так? А в нас інша тема. Я ще раз вибачаюся перед Ігорем, але мене трохи "зачепила" його надто різка критика російськомовних, але не російських виконавців.
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 20-1-2005 у 12:31

Результат: Не збиралася образити
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 20-1-2005 у 16:05

Цитата:
Першим відправив користувач jaguara
Слухайте, люди, я напевне чогось не розумію. Скажіть, бабські романи -- то література? штамповані мальовидла на смак Проні Прокопівни, матрьошки як зразок автентичної української забавки і подібні штуки -- то мистецтво? 100 разів пардон, але це називається словом кіч, про художню вартість якого сперечатися не має сенсу -- її там не може бути за установками системи. Чому ніхто не розглядає Данилка як одну довгу пародію на совок?.. Він не настільки дурний, аби вважати те, що він робить, МУЗИКОЮ, і не претендує на те. Я б радше сприймала то як гіпертрофований образ совку, який у притомних людей викликає бажання не уподібнюватися, а з Данилка так -- повеселитися, іноді погоцати... Тож як на мене і говорити ні про що. то як КВН, тільки на музарені

Гадаю, переважна більшість сприймає Данилка саме як кіч і пародію, останніми роками - самопародію. Але проблема в тому, що (див. початок треду) премію-то йому дали музичну, а не кічеву:

"
На офіційній церемонії нагородження Української музичної премії 2003, яка відбулася 17 грудня у клубі “Модабар”, платиновим диском було визнано альбом “Дикі танці” Руслани. Андрій Данилко отримав ще вищу відзнаку – діамантовим диском став альбом Вєрки Сердючки “Ха-ра-шо!”.
"

Що й обурює.
Тута вам не гоцалки!

Усе мине. Усе мене мине
jaguara
Академік

Нема на форумі

[*] написано 20-1-2005 у 16:39

2 Наталка: "бабські романи" я мала на увазі таку собі солодку патоку всю у сльозах, тіпа вона його любила, а він її кинув, а вона йому помстилася, а я нашол другую, в общем все умерлі так приблизно і написану. Звісно, я не стрижу усе під одну гребінку, сама Рета Батлера обожнюю... але то вже інша дискусія, правда? ;)

2 Нанушка: ну чого ото Ви присікуєтесь до русизмів у постах, чесне слово ... у нас же тут не академічний форум із обов"язковим вживанням виключно літературних норм (і то вони мають здатність змінюватися, фіг встигнеш), а аналог поточного мовлення, яке часто помітно різниться від словникової норми. так що розслабтеся і отримуйте задоволення.

2 Олексій: мені йшлося про те, що люди із розумовим розвитком вище середнього (сподіваюся, я нікого не ображу, наперед перепрошую якщо що за недолуге сформулювання) не сприймають Данилка як мистецтво тому їм і обговорювати нічого у даному контексті. А ті, хто вважають то вершиною мистецтва -- ну, то вже, вибачте, інший рівень. Я таких знаю, в Харкові на Барабашці стоять, вищою освітою там не пахне. От тільку у цьому Форумі вони Данилка не обговорюють, інакше може дискусія була б пліднішою, а не виходила на те, що хтось вважає то мистецтвом, а ми -- ні, але заперечувати існування перших некоректно, зате тре пояснити їм, що то отстой.

jaguara
Академік

Нема на форумі

[*] написано 20-1-2005 у 16:43

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy

Гадаю, переважна більшість сприймає Данилка саме як кіч і пародію, останніми роками - самопародію. Але проблема в тому, що (див. початок треду) премію-то йому дали музичну, а не кічеву:

Що й обурює.
Тута вам не гоцалки!

ну, премія має ніби відображати народні уподобання... а людей у нас багацько... чесно кажучи, я б саме за музику особисто не дала премії, за пародію на неї -- десять, а так нє...

Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 20-1-2005 у 17:04

Ми сперечаємось про слова. Гаразд:

Словник суспільних наук:

Искусство - специфический вид отражения и формирования действительности человеком в процессе художественного творчества в соответствии с определенными эстетическими идеалами.

Чому творчість Данилка не підпадає під це означення? А є ще й більш об`ємні.
jaguara
Академік

Нема на форумі

[*] написано 20-1-2005 у 19:34

тоді тре визначитися з естетичними ідеалами, які визначають приналежність до мистецтва. Відповідно до моїх суб"єктивних, Данилко в мистецтво не попадає.

Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 21-1-2004
Місто: Lviv
Нема на форумі

Настрій: усміхнена

[*] написано 20-1-2005 у 19:52

...так ви не плутайте *опіум для народа* з тим, що дає відчуття
польоту душі і співу серця :-) попса і є попса... для розминки тіла,
а це теж потрібна штука... під бетховена не пострибаєш, однако :-)
 Сторінки:  1  2

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 2010
Реклама: