Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2
Автор: Тема: "Ні попсі"
Nazar
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 2-12-2002
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: бракує музики

[*] написано 12-11-2003 у 17:40

"Воняє" то не наше слово...

Питання залишається : Модне - то добре?
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 12-11-2003 у 17:44

Однозначної відповіді на це питання, як мені видається, немає... Звісно, повинна бути мода на українське, але створене в Україні не завжди дорівнює українському...

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Чарівник з міста Гамельн
Академік

Зареєстрований: 14-12-2002
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 12-11-2003 у 17:46

Мені здається, що питання "модне - то добре?" = питанню "зелене - то добре?" або "нове - то добре?" і т.п.

Обидва поняття належать абсолютно різним площинам, які в окремих випадках можуть перетинатись (а можуть і не перетинатись).

Тому...

Black Flowers Please...
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 12-11-2003 у 18:21

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
"Воняє" то не наше слово...

"Воняє" - слово не наше, проте воно цілком може змагатися за почесне звання "нашопопсового" слова :lol:
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 12-11-2003 у 18:37

Цитата:
Першим відправив користувач Чарівник з міста Гамельн
Мені здається, що питання "модне - то добре?" = питанню "зелене - то добре?" або "нове - то добре?" і т.п.
Обидва поняття належать абсолютно різним площинам, які в окремих випадках можуть перетинатись (а можуть і не перетинатись).

Не можу цілком погодитися. "Зелене" (по-перше, а шо пан мав на увазі під "зеленим"? - може то як раз "добре"? :D) - поняття в цьому контексті геть нейтральне, натомість "модне" і "добре" перетинаються досить часто (тобто абсолютно різним площинам таки не належать), при тому їхні властивості так само досить часто суперечать одне одному, значно частіше, як підтримують. У чому цілком слушна думка, що одне не може бути крітерієм інного, бо мають ріжні цілі й задачі.
Ф-фух, то ж треба, стіко написати. ;)
fish
Почесний Академік

Зареєстрований: 28-5-2003
Місто: Запоріжжя
Нема на форумі

Настрій: присутній

[*] написано 12-11-2003 у 18:56

добре, розтлумачимо: модним буває добре, а буває і недобре. Хтось заперечить?

карнавал мусить тривати далі, інакше йому настане кінець
Чарівник з міста Гамельн
Академік

Зареєстрований: 14-12-2002
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 12-11-2003 у 18:56

Зелений - колір.

> поняття в цьому контексті геть нейтральне

Звичайно.

> натомість "модне" і "добре" перетинаються досить часто (тобто абсолютно різним площинам таки не належать)

Так само, як і "зелене" vs. "добре": теж перетинаються досить часто. "Модне" по відношенню до "добре" теж "поняття геть нейтральне":

Мода:
1. Совокупность привычек и вкусов, господствующих в определенной среде в определенное - обычно недолгое - время.
2. Всеобщее признание, внимание, известность в данное время.
3. перен. разг.-сниж. Привычка, обыкновение (обычно с оттенком неодобрительности).

Модный:
1. Соотносящийся по знач. с сущ.: мода (1,2), связанный с ним.
2. Свойственный моде (1,2), характерный для нее.
3. Пользующийся в данное время всеобщим вниманием, признанием, успехом, получивший широкую известность.
4. Придерживающийся моды (1), во всем следующий моде.
5. Сделанный по моде (1), отвечающий моде.

Новый словарь русского языка. Толково-словообразовательный.
Автор Т. Ф. Ефремова.
Печатное издание М.: «Русский язык», 2000.
© Электронная версия, «ГРАМОТА.РУ», 2001–2002.

Так само можна порівнювати слова "новий" і "добрий", "український" і "добрий" і т.п.

Black Flowers Please...
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 12-11-2003 у 20:22

Щось читав-читав... :rolleyes: Чи може хтось пам'ятає, дискусія про що була? :o
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 12-11-2003 у 23:12

Я ніби відповів, щось розтлумачити?
Так, якщо є мода на лайно, то нехай на наше :)
Юрій Карашівський
Дійсний член

Зареєстрований: 13-3-2003
Місто: Україна
Нема на форумі

Настрій: вина і риби!..

smile.gif написано 13-11-2003 у 18:02
Шопопалошоу

Цитата:
Першим відправив користувач Юра
Ну тоді поясність мені ситуацію з Біличкою, яка ще 5-7 років тому була суперпопулярною, а сьогодні їй стало розуму заспівати російською. Невже ми за цей час зрусифікувалися і не сприйсмаємо української Білички?

Пояснюю. З власного досвіду знаю - ІРИНА БІЛИК ОСТАННІ 5 РОКІВ СИЛЬНО ОБРАЖАЛАСЯ, ЩО ЇЇ "НЕСПРИЙМАЮТЬ". Жодного разу вона не могла чітко пояснити, що вона розуміє під цим терміном. Здебільшого - те, що про неї "ніхто (крім рідної прес-агенції) нічого доброго не пише і не каже". Водночас оточила себе пафосом, підлабузниками і іншими хитрими людьми. Ну не той в нас народ, щоб створити собі звіду масштабу ІБ!!!
Вона цього не зрозуміла. Після цього 2 роки мовчанки, дует зі СКРЯБІНИМ і російська пісня. Пре її тепер так. "ОТ, МАЄТЕ! КУСАЙТЕ СОБІ ЛІКТІ!!! Не хотіли мене українскою любити, ненавидьте росіянкою!". Хоча хто ж ї буде ненавидіти, якщо країна русифікована до мозку кісток?

Так, ми русифіковані. Страшенно русифіковані. Лише не всі це визнають і згідні собі в цьому признатися. Спроможні лише на обурення.

Цитата:
Першим відправив користувач Назар
модне - то добре?

Стара пісенька, Назаре. Модне - то модне, то таке, що хавається за рахунок вкладених в рекламу грошей. І не більше. Для тих, хто цього НЕ розуміє, воно добре. Для інших - по барабану. Я завжди уникав модності. За рахунок цього багато хто мене вважав модним пациком. Діалектика, братчику.

Цитата:
Про "Братство"

Думаю, де-юре - так. Воно не належить Корчинському. Але де-факто контролює його він. Принаймі, хлопець, який мені трапився, запевнив, що тривалий час провів у Братстві і постійно слухав "проповіді" Корчинського. Тому сперечатися не буду. Я кажу про факт, відомий мені. Від того поваги до Корчинського не більшає в мене і не меншає.

не беріть важкого в голову!
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 13-11-2003 у 18:11

З приводу братства - їх просто не одне. Є Українське, є Слов'янське. Яке з них чиє - ніхто не розбере :)
Юрій Карашівський
Дійсний член

Зареєстрований: 13-3-2003
Місто: Україна
Нема на форумі

Настрій: вина і риби!..

[*] написано 14-11-2003 у 16:53

"Ні" попсі? А чОму ж тоді "так"? Де ви бачили муз-індустрію як НЕПРОЯВ мас-культури?

Які б агрументи хто не наводив, але факт залишається фактом: наша попса абсолютно віддзеркалює потреби масового слухача. Якщо він стане вимогливішим (масово) - і зірки "підтягнуться".

Реальна ситуація: я нещодавно спілкувався з Євгеном Ступкою (саундпродюсером, людиною, далеко не останньою в укрШБ, думку якого поважають і який зробив якісні альбоми для Океану Ельзи, ВВ, Ночниє Снайпєри). Він стверджує, що саме Україна "витягла" Росію в плані якості звучання. Це сталося протягом останніх 5 років. Там, в Москві, була ой як занижена планка щодо якості музичного матеріалу, звуку і т.д. І чудо сталося - російська братія рванула в Україну писатися. І не тому, що тут дешевше. Так, це один з чинників. Але й тому, що тут якісніше. Тобто вони взагалі вбивають двох зайців: якісніше і за менші гроші.
І ще аргумент (це стосується вже не звуку, а відео). Одна співачка (малорозкручена, але з амбіціями. Ви її чудово знаєте, хоча кожного дня про неї і не чуєте. Рівень Олі Юнакової, Ірчика зі Львова і т.д.) вирішала раптом стати модною. І щоб фраєрнутися - чухнула в Москву знімати відео. Вгатила в цю аферу 30 штук вашінгтончиків. А в результаті кліп не брали на жодному з рос- і укр-каналів навіть за гроші.

До чого я веду? Попса завжди буде попсою. А тому - так попсі. Вона є тягловою силою шоубізу!..

І ще одне. Щодо терміну "масовий слухач".

Поняття майже абстрактне, але і його можна "виховувати". Для цього повинна спочатку змінитися політична ситуація в країні. Це дуже тісно пов'язано. Зміниться політика держави щодо національної культури - зміниться й слухач. І це всі присутні на форумі, гадаю, розуміють. І тоді з'являться ПРАВИЛЬНІ вимоги до ФМ-станцій, і виграє в цьому в першу чергу кожен свідомий українець.

не беріть важкого в голову!
freak
Дійсний член

Зареєстрований: 6-2-2004
Нема на форумі

Настрій: Краще всіх

[*] написано 15-2-2004 у 19:26

Скажімо ні російські попсі!!!!!
 Сторінки:  1  2

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 1846
Реклама: