сумна - 17-10-2011 у 19:23
Порадьте, будь ласка, де можна було б нагострити ножі в районі просп. Чорновола?
Казали знаючі люди, що колись приходив такий майстер на базарчик біля "Арсена", але
давно вже його не видно.
Дякую заздалегідь!
Ярема П. - 17-10-2011 у 20:24
Нема в домі господаря? А точилкою домашньою не піде? Питаю, бо я часом і кілька
разів на тиждень точу, залежно які страви готуються і наскільки активно ніж
використовується.
сумна - 17-10-2011 у 21:03
Господар є, але спеціалізується не на домашньому господарстві. :-)) Щодо точилки -
думка така була, але чи можна нею нагострити ніж до м'ясорубки?
Ярема П. - 17-10-2011 у 22:03
Ааааа, так і треба було казати Береш кусок
мілкої наждачки, ставиш ніж на неї і круговими рухами їздиш ножем по ній поки не
заточиться.
сумна - 17-10-2011 у 22:10
Та от, думка була - зібрати всі тупі речі по хаті :-) , всі ножі, ножиці і тому подібне,
і довірити правильній людині, яка вміє те робити. :-)
JumpingRat - 25-10-2011 у 06:21
Уточніть, що саме потрібно нагострити. Якщо кухонніки бюджетної якості - я б
порадив придбати точилку типу такої:
Якщо щось більш серйозне помірної довжини - можу вивести на діамантовому пристрої
KME-Sharpener.
сумна - 25-10-2011 у 13:00
JumpingRat, щиро дякую за відповідь! :-)
Ножі ось такі -
http://www.arcosknife.ru/product/20527/932/2/0/0/
І ножі до м'ясорубки звичайні Bosch, їх спробуємо наждаком погострити.
JumpingRat - 25-10-2011 у 13:36
Ага, ну нормальний сет, нічого надзвичайного, але й не зовсім ширпотреб. Чому
запитався: серйозно бавитись із виведенням ріж. кромки є сенс у випадку коли з
одного боку, матеріал леза хоч трохи здатен тримати гостроту, а з іншого - власник
дотримується умов експлуатації, догляду і зберігання, тобто не вб"є заточку за
декілька днів
сумна - 25-10-2011 у 16:42
Дякую! :-)
Далі переходжу в u2u. :-)
Hanor Narasson - 29-10-2011 у 18:50
Взагалі кажучи, ножі до м'ясорубки, сокири та інше я вже років 30 даю гострити в
майстерню на вул Братів Комсомольців, пардон, Рогатинців . то на ділянці між Галицькою і Сербською, на парній стороні.
Тільки ножі до м'ясорубки треба брати разом з решіткою - їх притирають.