Форум Рідного Міста

Як купити добру мікрохвильовку?

Руслан Кравець - 28-8-2004 у 13:42

Виношу на розгляд ще одну тему, аналогічну до "пральок". Чи може хтось порадити де і яку пічку купити, описати основні важливість/необхідність основних параметрів (гриль, об'єм, потужність, покриття)

Андрій Пелещишин - 28-8-2004 у 14:07

Десь читав, що єдиним розумним критерієм вибору мікрохвильової печі є її ціна.
Я би ще наявність грилю добавив.

Nazar - 28-8-2004 у 17:34

Я маю пічку з грилем, єдиний раз його вмикав, коли провіряв, чи він працює:)
Як на мене, абсолютно "ліва" функція для тієї мікрохвильовки, яка працює господаркою на кухні.
Хочу всіх заспокоїти - єдина, і сама головна ф-ція пічки - це не приготування страв, а її підігрів. У нас вона працює десь 90% на підігрів, 10 відповідно на приготування. Як вдома, так і на роботі та у знайомих аналогічна ситуація. Хоча готуємо так само доволі.
Зновуж таки, імхо, але тут визначає роль відомість/надійність бренду, наявність гарантії, та потужність. Якщо враховувати вітчизняних виробників, то і гучність роботи, а то лорта як запускається у сусідів, то таке враженння , що спрацьовує аварійна сигналізація на бомбосховище.
Я не маю такого великого стажу, в мене було то всього дві пічки (перша Бош, друга Самсунг), але коли дивлюсь по телевізору чергову "мульку" про "користь" округленої форми, чи функції "російський кухар", то мене пробирає сміх.
А по ціні, то якщо мова йде про нову з гарантією, то десь від 700 до 900 грн мала б коштувати пристойна пралька-хвильовка:)

Користувач Олесь - 30-8-2004 у 07:25

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
Я маю пічку з грилем, єдиний раз його вмикав, коли провіряв, чи він працює:)


То вже як для кого, я тим грилем часто користуюся. Для печення курки або піци - дуже добре виходить. Курка, наприклад, якщо дати гриль (макс.) + мікрохвилі (мін.) - ніколи не пересушена, хрумка шкірка і соковите м'ясо.

До слова, мікрохвильову купив дешеву, невідомої марки (нову), і три роки нічого так (три рази плюю і стукаю до дерева). :)

Nazar - 30-8-2004 у 08:22

Гриль, як правило подається у вигляді елементів розжарення з верху пічки. Якщо часто нею користуватись, то всілякі соки + жир часто захляпують ці елементи, і коли вмикається гриль - вони попросту можуть загорітись. А якщо навіть і не вийде полум"я, то диму буде точно багато.

Sashko - 30-8-2004 у 12:49

Десь півроку назад, до придбання на роботу Самсунгівської пічки з грилем, я мав таке саме ставлення як Nazar, що мікрохвильовка пристосована тільки для підігріву їжі або ж швидкої розморозки продуктів, а в моєму випадку просто для "обіднього" розігріву будербродів, але після місяця "пристосування" до неї, моя думка помінялася кардинально в протилежну сторону.

Тепер, на мою думку, у мікрохвильовкі з грилем приготування їжі займає 90%, а 10% - розігрів, причому власне застосування гриля дає таку можливість, як вже зауважив Олесь, саме комбо режим або просто гриль має ефект хрумкої шкірки та соковитості, просто мікрохвилі не зможуть такого зробити.

По експлуатації грилю або її елементів скажу наступне: аби всіляки соки та жири не хляпали не тільки на елементи розжарювання грилю, а й на стінки пічки, треба перед приготуванням проколоти, наприклад, шкірку яблук або курки, та й розміщення елементів грилю зверху камери зменшує можливість їхнього забруднення, а загорітись(чи наробити диму) від залишків ймовірність більшу мають як раз мікрохвилі, та і прибирання, протирання камери після роботи інструкція не забороняє ;)

А тепер спробую згадати, що власне готувалось з нуля, а не розігрівалось:
рис з ябуками, кукурудзяна каша на сметані або молоці(+ тертий твердий сир - супер :saint: ), гречана каша, просто яблука з цукром, рагу з овочів, картопля печена з салом, картопля відварна, омлет...
наразі зупинюсь, бо як згадую, то вже слину не можу стримати ;)

Nazar - 30-8-2004 у 16:35

Згоден.
Я не казав, що лише для розігріву, весь раціон сина складається на їжі, саме приготовані у пічці.
Але з грилем мені не таланить, він все одно димить, я вже і мити всілякою хімією пробував, і думав - ну раз випалю, а далі вже не горітиме, але ж димить. Це через те, що я його не вмикав, і тому на тих спіралях таки добрий пласт назбирався:)

Юрій Сєров - 30-8-2004 у 22:04

І скільки коштує добра пічка з грилем і на яку фірму варто звертати увагу? Який об'єм є достатнім?
А то Ви вже не рецепти перейшли. :)

Андрій Пелещишин - 30-8-2004 у 22:22

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
Гриль, як правило подається у вигляді елементів розжарення з верху пічки. Якщо часто нею користуватись, то всілякі соки + жир часто захляпують ці елементи, і коли вмикається гриль - вони попросту можуть загорітись. А якщо навіть і не вийде полум"я, то диму буде точно багато.


Знаю одну мікрофильовку з грилем ;), яка працює в край важких умовах і без належного догляду уже більше року. І чого там тільки не запихають, і як нею тільки не користають.. Навіть ти, Назаре, куштував дещо у ній приготоване, і поки ніби не димить і навіть не горить.

Nazar - 31-8-2004 у 08:24

Цей тред є для мене корисним, бо виявляється гриль, що у пічках є досить доброю штукою:)
І виявляється, що не у всіх він димить, тому, слід поміняти свою думку про винахідців гриля у пічках.

Користувач Олесь - 31-8-2004 у 12:52

Коли щось грієте чи варите в мікрохвильовому п'єці, добре накривати посудину чи таріль, особливо, коли продукти такі, що "стріляють". Продається багато ріжних пластмасових, шкляних і керамічних банячків і накривок (якщо грієте прямо на тарелі), проникних для мікрохвиль. Тоді не буде так забруднюватися всередині (і гриль). Посуд рекомендують брати круглий, а не кутастий - в круглому ніби рівномірніше нагрівається. На посуді має бути маркування - придатний для використання в мікрохвильових п'єцах - це означає, що даний посуд проникний для мікрохвиль і що витримає нагрівання. (Раз я мав румунське горнятко, поставив чай в ньому загріти, витягнув за 30 секунд - горнятко горяче, а чай в ньому - зимний :).)

З димом і вогнем проблем не було, і той гриль ніколи не виглядав якимсь особливо забрудненим. Протираю всередині губкою з рідиною для миття начиння, а потім чистою губкою. Хоча при сильному забрудненні і бажанні можна використати спеціальні плини або аерозолі - ті, що для миття братрур, вони добре відчищають пригорілі рештки і товщ.

Мій п'єц називається Homefriend, він виготовлений чесними китайськими трудівниками :), коштував 50 паперів і мав гарантію на 2 роки.

Nazar - 31-8-2004 у 14:26

Все добре, лише у мому теперішньому Самсунгу (маю його вже четвертий рік - 850 ВТ, три режими на гриль та комбі, виготовлений теж тими самими чеснюгами), елементи гриля заховані за сіточкою у верхній частині, їх не помиєш, хіба саму сіточку.
А про горнята, згадав про те, що не дозволяються до використання посуд із елементами позолоти - сам був свідком, як виникала електродуга у окресі золотявого горнятка.

Користувач Олесь - 31-8-2004 у 14:59

В мене також гриль закритий сіткою, навіть не сіткою, а бляхою з дірками.

Посуд з елементами позолоти в ЛОРТівському п'єці я теж бачив - він іскрив, як бенгальський вогонь. В ЛОРТівській документації було написано, що не можна класти всередину в п'єц металеві предмети. Хоча в мому Homefriend-i є гриль, відповідно і така дротяна гратка на яку класти курку коли печеш - і нічого не іскрить. А в документації тільки написано, що металевий посуд не треба вживати, бо він непроникний для мікрохвиль, про іскріння нема ні слова. Класти горнятка і тарелі з золотими обідками я не пробував :).

Nazar - 31-8-2004 у 15:36

Спробуйте на Різдво чи Великдень:)
І чим Ви миєте той гриль?
У мене молоко, коли грілось, постійно процюркувало через дитячі пляшечки, і заливало взагалі все.
А на роботі - то кури, коли розігрівали - то вони так стріляли, як скажені.

Я прийшов до такого висновку - гриль час від часу слід вмикати, а коли ним не користуватись - то це пожежонебезпечно.


... а взагалі - мікрохвичка то добре та допомічне на кухні - так що купуйте любу (ну хіба окрім Лорти, Сатурну, Фірсту, Домотеку і їм подібним брендам)!

Олексій Мачехін - 31-8-2004 у 16:31

Взагалі-то, щоб нічого не цвіркало, можна ставити не на 100%, але збільшувати тривалість розігріву.

Це такий тонкий натяк :)

Nazar - 31-8-2004 у 16:55

Ні я, ні моя сім"я, ні мої співробітники не претендують на таку педантичність - річ мусить бути надійна та витривала до таких повсякденних "видів робіт".

Мені щось не віриться, що більше ні у кого ніякі страви не "стріляли", і це лише із-за моєї халатності.

Олексій Мачехін - 31-8-2004 у 17:00

І у мене стріляли.... а потім я зрозумів що можливість поставити піч на 40%, скажімо, не дарма передбачена - вона сприяє рівномірнішому розподіленню енергії по об`єкту нагрівання.

Чесно, Назаре - це довше, але без фонтанів :)

Користувач Олесь - 31-8-2004 у 17:15

Я не писав, що в мене не стріляли - стріляли і стріляють, але я накриваю їх пластмасовими накривками для мікрохвильових п'єців якщо страва на тарелі, або ставлю гріти в баняку з накривкою. Курка на грилі мені не стріляла. Якщо дуже стріляє, то я роблю так, як пише Олексій - ставлю на меншу потужність.

Nazar - 31-8-2004 у 21:48

Такий рецепт не для мене - пам"ятаю один раз, коли поставив на малу потужність і чекав, але потім не витерпів, докрутив. Не люблю я чекати:)
А от накривки - це добре, але пляшечки ними не накриєш.

Юрій Сєров - 27-10-2004 у 15:58

А що скажете відносно техніки такого бренду як "Сатурн"?
І ще одне питання відносно об'єму - 20 літрів достатньо чи ні?

Grabchuk - 27-10-2004 у 17:06

Виникла у мене ідея ще до виборів купити мікрохвильовку (ще по сьогоднішніх цінах :) ).
Пройшовся по найбільших наших супермаркетах. Цікаві спостереження - практично відсутній вибір мікрохвильовок "без гриля", тому складається враження, що на цьому не зекономиш.
І другий висновок: найпоширеніші марки - це LG і Самсунги. Вони є у всіх магазинах. Напевно з них щось і виберу.
Бошіки, Дайво, Електролюксики - представлені набагато менше.

Ігор+ - 27-10-2004 у 18:16

а ціни?

Grabchuk - 28-10-2004 у 07:02

Ті, серед яких я визначаюсь коштують біля 800 грн.

А загалом ціни коливаються від 350 до 3000 грн. :)

Користувач Олесь - 28-10-2004 у 07:32

Досить дорого.

Grabchuk - 28-10-2004 у 11:05

Є така думка, що скоро буде ще дорожче. Це про ціни у гривнях.

Nazar - 28-10-2004 у 11:28

Рекомендую Самсунга 850, коштує десь 580-610 грн.
Але, як мені відомо, зараз ніхто, окрім Крезу (і це дивує), не продає нічого взагалі - всюди таблички - товар продано, або просто беруть "еурами".
Тому слідспішити.

Asmera - 28-10-2004 у 14:07

Думка жінки, що має дві такі пічки...тобто моя :D
Гриль - то байда.Самчої курки - такої як продають - приготувати не вдасться
Кращий об'єм - 23 літри
краща фірма - LG
сенсорна панель - то класно, "руський кухар"- чудово
модель...щось тіпа MW4243 чи подібне
рекомендована ціна - біля 600 гривень

Asmera - 28-10-2004 у 14:10

а...і ще додам
у новій квартирі ми з коханим не маємо звичаної плити - там так специфічно були закриті труби під час ремонту.
ТАк що кожного дня ми готуємо саме в такій пічці
кожного разу експериментуємо - щось навеньке - там великий для цього простір
таака собі креативна кухня

Сергій Бєляєв - 29-10-2004 у 08:45

Щодо якості курки, яка готується у мікрохвильовці з грилем не можу погодитись. Краща вона виходить порівняно із тим, що продають (правда, дивлячись як готувати).

Трохи поцікавився технічними питаннями. Брати треба Самсунг або LG. Магнетрони їх виробництва стоять і у Бошах і в Електролюксах, але вартість все ж суттєво відрізняється.

Grabchuk - 29-10-2004 у 11:52

Все.Вирішив. Сьогодні йду купувати. Яку саме - ще не визначився. Розберусь по-ходу ( яку продавець краще розхвалить:) )
В суботу - неділю нею пограюсь і в понеділок подялюся враженнями.

Юрій Сєров - 29-10-2004 у 12:35

Також піду брати або нині або завтра. Роздумую між LG і іншим напівбрендом типу Sanyo. Також поділюся враженнями.

Юрій Сєров - 30-10-2004 у 12:16

Таки купив. Sanyo - 23 літри, сенсорне управління, гриль присутній. Спочатку хотів брати LG-20 літрів сенсорну - остання була продана, така сама з механікою була останньою і виявилася як зимове сонечко - світила, але не гріла. Правда продавець клявся, що таке буває дуже рідко. Яка вона буде в користуванні - побачу.
Єдина неприємність - ціни в Ельдорадо, де я брав пічку від позавчора до вчора підскочили на 5%. І активність покупців була досить висока, не знаю чи так завжди є чи то пов'язано з виборами. Отаке...

Горват Корнелія - 8-8-2008 у 12:22

Пройшло майже 4 роки з часу останнього допису. Що змінилося?

Юрій Сєров - 8-8-2008 у 18:17

Навіть не знаю.
Якісь там покриття з'явилися.
Від себе можу сказати, що сенсорне керування точніше за механічне, але покрутити ручку простіше.
Гриль - необхідний.
Розмір - залежить від кількості людей.
Бренд - мабуть не є аж таким важливим. На роботі Daewoo! працює купу років (тьху-тьху).

Тарас Ільчишин - 8-8-2008 у 20:51

я купив пару років назад XENON, для чого купив навіть не знаю, мабуть думав, що в хаті має бути, але реально я нею взагалі не користуюсь. Так що я не відчув її важливості -- от кухонний комбайн це важливо, бо колись витрачав купу часу на тертя, а зараз це хвилина роботи

Горват Корнелія - 18-4-2010 у 08:47

Знову підіймаю тематику - йду купляти нову, бо стара LG, сенсорна, 20 л попрощалася з цим світом (6 років чесно працювала...). Знову, мабуть, зупинимося на LG, але чогось механічну чоловік захтів... Поділюсь враженнями опісля.

Андрій Пелещишин - 18-4-2010 у 09:41

6 років - то не "чесно працювала". Мені здається, що це не вік.

Горват Корнелія - 18-4-2010 у 20:03

Та ні, п. Андрію, кажуть 3 роки нормально, а потім - як Бог дасть...

Андрій Пелещишин - 18-4-2010 у 20:15

В мене вже років з 15-ть. Правда, був маленький ремонт - щось згоріло внаслідок електрошоку в 380 вольт, коли нам обленерго трохи ноль з фазою переплутала.

Андрій Пелещишин - 18-4-2010 у 20:16

До речі, а на б/в дивитися не пробували? Там не раз майже професійну техніку за не надто великі гроші продають.

Горват Корнелія - 20-4-2010 у 18:50

Ні, якось не хочеться. Сьогодні купили таки. LG, як і хотіли, та і ціна влаштувала - 515 грн.