Андрій Пелещишин - 28-5-2017 у 14:43
Львів самобутнє місто, особливо в центральній частині.
Є якісь властиві йому запахи, історично чи культурно.
Це і розпіарені широко запахи кави і шоколаду, які доносяться тепер з кав'ярень, а
раніше дражнили жителів Замарстинова і Підзамче, це запахи акацій, фруктових
садів і пекарень. А ще специфічний запах музеїв, сирий запах старовинних підвалів.
Навіть огидний сморід Полтви та шкірзаводу - львівські.
Усі ці запахи мені знайомі з дитинства.
Але один запах зовсім чужий. Шашлик.
А тепер він в центрі міста. Культурного. Європейського.
Не в Брюховичах в лісі, і навіть не на Погулянці. А в самому центрі.
Арсенал, двір позаду церкви Андрія, Староєврейська.. та весь центр смердить
переправленим паленим м'ясом. Та що центр, навіть під мурами Святого Юра теж
шашличниця...
Пам'ятаю, десь місяць тому після прогулянки Валовою і Підвальною одяг пахнув так,
що ніби щойно з пікніка...
Я розумію, тепер все для туристів.. Але все таки навіть для туристів треба мати
якесь своє лице. І свій запах..
Ярема П. - 2-6-2017 у 07:48
Все пройде. І це пройде. Тренд з'явився, тренд зникнув.
Андрій Пелещишин - 19-6-2017 у 16:53
Гарна стаття в тему
https://www.radiosvoboda.org/a/28559392.html
Там і про шашлик є.
Автор трохи нагнітає, все-таки туризм є важливою для Львова індустрією. Але робити
вигляд, що все так класно в новому туристичному стилі нашого міста все-таки не
виходить.
В статті є окремі цікаві моменти про які рідко говорять, наприклад те, що знаючі
львів'яни справді стараються уникати багатьох модних ресторанів. Не тільки через
неадекватні ціни, але й через сумнівну якість того, що готується.